Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(2473 niezalogowanych)
1 Post

(piechniczek)
Wiking
pawello napisał:
Wszystko co napisałaś jest wierutną bzdurą bez wyjątku !!! wprowadzasz ludzi w błąd, nie udzielaj inormacji na tematy o których nie masz zielonego pojęcia !!! Nie wszystko to bzdura.Wysokosc tego dodatku i okres w jakim jest wyplacany to prawda.To ze w pl niemozna pobierac zasilku rodzinnego tez sie zgadza.A to czy dziecko musi mieszkac z rodzicem w norge to niestety niewiem bo mam ich tu wszystkich na miejscu to sie tym nie interesowalem... Sorki ale jeszcze sie nie nauczylem wstawiac cytatow.

pawello nie masz absolutnie racji dostałem zasiłek w wysokości tylko 970 NOK na dziecko pomimo tego że ma poniżej 3 lat! po drugie dostałem je pomimo pobierania zasiłku w polsce który automatycznie w polsce straciłem. Piszę tylko i wyłącznie o swoich własnych doświadczeniach!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
P & B .
(pawello)
Początkujący
A zlozyles podanie w Nav na ten dodatek????????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(^marta^)
Wiking
sluchaj sobie ..ja osobiscie zalatwialam rodzinne oby dwa te 970 i te 3300 !!!!!!
ja pisze na wlasnym przykladzie.....
a jak jestes taki madry to napisz cos a nie tylko komentujesz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a Ty co!!!! a dziecko moze byc w PL , co!!!! pozniej sie dziwicie ze Wam zabieraja dodatki albo nie wyplacaja

zwykle rodzinne te 970 nok mozesz dostawac jak jestes w PL z dzieckiem a te 3300 nok to tylko jak dziecko jest w Norwegii!!!!

napisz cos jak jestes taki madry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
P & B .
(pawello)
Początkujący
Dokladnie Marta .Dodatek nalezy sie jezeli jedno z rodzicow nie pracuje i opiekuje sie dzieckiem taka "rekompensata".A jak dziecko wyslesz do przedszkola to po dodatku...Wniosek prosty dziecko musi przebywac w norge zeby to dostawac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(^marta^)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów
DOROTA K.
(DORA348)
Nowicjusz
Ja tu mam tez dwójke dzieci i dostaje bez problemu pieniadze ale zgadzam sie z powyzszymi wypowiedziami ze te dzieci co sa wpolsce to niemają szans na te wieksze rodzinne, bo kolega też starał sie ale powiedzieli mu wNAV zeby tu rodzine sprowadził.Atak szczerze mówiac to chyba za dobrze by było jak by jeszcze wszystkim polakom płacili tyle kasy.Z jakiej paki norweski kraj ma utrzymywac polskie rodziny mieszkające w polsce smiechu warte by było
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
P & B .
(pawello)
Początkujący
Piechniczek kolejny dobrze poinformowany forumowiczu zapytam jeszcze raz zlozyles druczek na ta kase.Jak tak to powinines dostac listowna odpowiedz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(^marta^)
Wiking
zgaszony szybko sie wylogowal z forum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
100 Postów

(SUZII)
Początkujący
Zgadzam sie z wami dziewczyny ,wiem ze pobieraja Polacy taki zasilek oklamujac NAV i znam przypadki gdzie musza zwracac te pieniadze (sama bylam swiadkiem w Nav pomagalam tlumaczyc i wyjasnic powod nieuczciwego pobierania pieniedzy-porostu wstyd....
A hitem jest ze dwoje rodzicow tu mieszkajacy pobierali wspolnie takie pieniadze -i co powiedza ze niewiedzieli ...Dla mnie to szczyt glupoty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(piechniczek)
Wiking
pawello napisał:
Piechniczek kolejny dobrze poinformowany forumowiczu zapytam jeszcze raz zlozyles druczek na ta kase.Jak tak to powinines dostac listowna odpowiedz.

post wymoderowany - proszę odnosić się kulturalnie do innych użytkowników
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok