Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(2469 niezalogowanych)
181 Postów
D K
(antypolak)
Stały Bywalec
Sorki, że sie wtrące ale chyba mylicie pojęcia zasiłek rodzinny,a zasiłek opiekuńczy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
P & B .
(pawello)
Początkujący
ja tu pisze o zasilku opiekunczym 3300nok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(^marta^)
Wiking
DORA348 napisał:
Hej mam takie pytanie jak żona jest wpolsce a mąż tu sam pracuje to należy mu sie też te wieksze rodzinne te 3300.Bo słyszałam ze juz zniesli te rodzinne jak żona wpolsce. Czy ktoś wie cos na ten temat
przypomne pytanie rozpoczynajace watek
wiec chodzi o opiekuncze
artykul: www.nav.no/805383895.cms
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
100 Postów

(SUZII)
Początkujący
Matka dziecka musi przebywac na terenie Norwegii i musi byc zameldowana z dzieckiem tutaj to ja upowazni do pobierania tych 3300 plus970 a nowosc musi uczyc sie jezyka norweskiego ,poniewaz urzednicy twierdza ze matki nie integruja sie z Norwegami....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
P & B .
(pawello)
Początkujący
Suzii pytanko.Ta nauka norweskiego to na powarznie,bo jak tak to musze zone zapisac na kurs.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
pawello napisał:
.Ta nauka norweskiego to na powarznie,..Jak na razie to tylko projekt i to wyborczy...
Bo jak wiemy w Norge zaczęła się kampania wyborcza do parlamentu...
I owszem jest właśnie taki postulat..
BY rodzice którzy biorą zasiłki na dzieci były automatycznie kierowane na kursy Norweskiego ...
Tylko pytanie kto za ten interes ma zapłacić i komu ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(^marta^)
Wiking
[/quote]Jak na razie to tylko projekt i to wyborczy...
Bo jak wiemy w Norge zaczęła się kampania wyborcza do parlamentu...
I owszem jest właśnie taki postulat..
BY rodzice którzy biorą zasiłki na dzieci były automatycznie kierowane na kursy Norweskiego ...
Tylko pytanie kto za ten interes ma zapłacić i komu ...
[/quote]

prawda
a wlasnie co do kursow to troche przegiecie, a co wtedy zrobic z dzieckiem skoro na kurs mam chodzic
a moja znajoma ktora jest juz w norewgii pare lat mowila ze zawsze na wybory tak robia i ze to nei pierwszy raz wyskakuja z tymi kursami i z zaberaniem dodatkow, a po drugie dlaczego rzad ma mi narzucac kolegowanie sie z norwegami???
to nie przejdzie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
100 Postów

(SUZII)
Początkujący
Jesli mama nabyla tutaj praw do dagpenger(zasilku dla bezrobotnych)KOSZT KURSU POKRYWA Nav,a tak kosztuje 1600 za pol roku i z tego co wiem to mamy chodza do szkoly z dzieciaczkami ,jest zatrudniona niania ktora doglada dzieci....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
gdzie sie zgłosic???
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
100 Postów

(SUZII)
Początkujący
Ja pomagalam kolezance i wszystkie informacje dowiedzialam sie w Nav jesli byly by klopoty to popros o tlumacza masz takie prawo . Pomysl o kursach powstal z Nav-u i nie wiem dlaczego ktos napisal ze to na potrzeby kampanii wyborczwej poniewaz kommuna i nav wydali sporo kase z budzetu panstwa na tlumaczy roznej narodowosci ,a jeszcze jesli ktos chce to za darmo jezyk angielski .....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok