Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Leszek z Anna Kolosowska Maciej Burdyński Mania91 Mrrrrr Alice40 Piotr Czubek Octanoska (28418 niezalogowanych)
20 Postów
Tadeusz Wnek
(Teddy)
Wiking
Ale ty czlowieku nie rozumiesz zabieracie zycie innym oszustwem, obluda klamstwem i wlazeniem w dupe !!!!!! robisz za gowno jestescie gorsi niz rumuni .........zyjecie pewnie w barakach albo innych kolchozach wiec wystarcza wam 140nok .........ja mam dwa samochody koszty miesieczne 30tys nok nie moge sobie pozwolic na prace za 140nok wielu moich znajomych takze --jestescie dla nas naprawde problemem ludzie maja kredyty na domy...........!!!!!!! Norwedzy dlatego przez was traktuja nas jak smieci bo jak ktos sie nie

tez i ja nie lubie takich ale potrafie zrozumiec jak brzuch pusty i portfel tez a jesc trzeba. miałem biede w zyciu to i biedaka zrozumiem. szkoda tylko ze ludzie przyjezdzaja tutaj nie znajac jak tu jest (ze słyszenia tylko ze ulicami miud płynie a bułki na drzewach rosną)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Tadeusz Wnek
(Teddy)
Wiking
mieszkam w mieszkaniu w drammen 50mkw z żoną i 2 dzieci-chodzą do norweskiego przedszkola.mam działalność gospodarczą.czasem trafię robótki po 250+mva,ale czase jak nie ma roboty-to nie mam oporu iść do czarnej roboty u polaka za 100nok ot co.po to ,żeby rodzina przeżyła.Nie pierdolcie mi więcej o psuciu wam rynku ,bo żadnego rynku wam nie psuję.ludzie tu przyjeżdżali 10 lat temu i pracowali po 60 nok za godz.na czarno podczas gdy legalne stawki były proporcjonalnie wyższe do aktualnych.Zawsze ktoś ma lepiej,ktoś ma gorzej.-skoro wy macie lepiej 220-240 nok to co się burzycie do tych co mają 140?bo chcecie mieć jeszcze więcej?to róbcie więcej żeby to mieć ale dajcie też żyć tym za 140-bo myślę że oni bardziej się cieszą z ty 140 z rodziną na utrzymaniu niż wy z 240 żyjąc samotnie...ignoranci jebani...jak już wspominałem głodu do dupy wam trzeba a nie miodu

rąk i nóg mi braknie swiete słowa

jak bym chciał miec 2 samochody to bym dalej tyrał po500 nawet. dom i jeszcze drugi na wakacje zeby po hotela., sie nie tułać. biedy wam czasem trzeba.

ja potrafie docenic "chleb" i jak nieraz widze w pracy jak norek wywala jedzenie to sobie mysle zeby mu tak na pare dni tego chleba brakło to by go potrafił docenic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów

(monia37)
Początkujący
W Pl wyrzucanie chleba to grzech ale w Norwegii a Norweg tak tego nie postrzega.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Tadeusz Wnek
(Teddy)
Wiking
jak on to widzi to nie wiem ale wiem ze jak by mu brakło to by jego podejscie sie zmieniło
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
272 Posty
Tony Clifton
(tony)
Stały Bywalec
kamilio napisał:
SENTIX napisał:
Teddy napisał:
a skąd Ty wiesz,że uzyskał te wiadomości na priv?A nawet gdyby, to czy to daje Ci prawo żeby szczekać o tym jaki to super zaradny jesteś ,jednocześnie narzekając ,jak Ci inni polacy w dupę dają?To naprawdę niebywałe.Ludzie skoro tak dobrze zarabiacie -to nróbcie swoje dalej i niech Wam ziemia lekką będzie,ale są też ludzie którym te 140 nok ratuje życie,a być może ich chorym dzieciom w polsce,lub komukolwiek innemu.Mam takie wrażenie,że wszyscy Wy hejteruący nie macie dzieci i nigdy nie doświadczyliście,co to bieda.Pierdolicie o wysokich stawkach jakie można mieć itd.Ale gdybyście przez choćby 2 dni nie mieli za co kupić w polsce swojemu dziecku jedzenia,lub nie daj (nieboże)-bo ateistą jestem...-koniecznego drogiego lekarstwa,to byście nawet za 60 nok dymali w norge podcierając starcom dupy...Chociaż nie...Jest w was tyle nienawiści-że nie sądzę,żeby było was stać na takie poświęcenie dla własnych dzieci.Trzeba wam głodu,a nie miodu.A w polsce głodu jest od chuja...Celowo piszę z małej litery,bo szacunek straciłem..

i własnie ja jak zaczynalem za kólkiem to czlowiek ze strachu srac nie miał czasu nie muwiac o jedzeniu. pracowałem w jednej firmie to gdyby nie oszczednosci (paliwo) to bym musiał 20kg dzis wazyc i doceniam to co mam dzis

mala poprawka wczesniej napisałem 300 godz tyg chodzilo mi o miesiac wiem ze to mało. 300 liczac tylko czas pracy na tacho poza to nie wiem

Ale ty czlowieku nie rozumiesz zabieracie zycie innym oszustwem, obluda klamstwem i wlazeniem w dupe !!!!!! robisz za gowno jestescie gorsi niz rumuni .........zyjecie pewnie w barakach albo innych kolchozach wiec wystarcza wam 140nok .........ja mam dwa samochody koszty miesieczne 30tys nok nie moge sobie pozwolic na prace za 140nok wielu moich znajomych takze --jestescie dla nas naprawde problemem ludzie maja kredyty na domy...........!!!!!!! Norwedzy dlatego przez was traktuja nas jak smieci bo jak ktos sie nie szanuje

Jak masz kosztow 30 tys miesiecznie to gratulacje. Pewnie ludzie kredyty maja. Tylko po co komu 200 m2 dom ??? Czemu kupujecie domy za 3 - 4 miliony nie majac nawet 300 000 oszczednosci ???? Polacy tu przyjazdzaja i kupuja po roku auta za 400 000 i domy za 4 miniony a potem kurde jak mi zle tyle place na miesiac ze musze jebac nadgodziny. Zal mi kredyciazy .... Jak ci zle to kup auto za gotowke za 70 000 i mieszkanie za 1,5 miliona a nie rezydencje i fure. Norwedzy maja tegosamego pierdolca. Kupuja domy i auta nie myslac czy jutro beda miec prace. Eldorado sie skonczy i to juz nie dlugo bo ceny nieruchomosci sa juz tak wysokie ze i norki beda w barakach mieszkac. Jak polacy nie przyjada tu i nie postawia wiecej domow tanio to beda mieszkac pod mostami ... Polowa trondheim reka polska zbudowana. Pomysl troche nim zaczniesz wypowiadac sie na tematy o ktorych nie masz pojecia.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
272 Posty
Tony Clifton
(tony)
Stały Bywalec
Teddy napisał:
otóz kolego mylisz sie! ja bynajmniej w baraku nie mieszkam a moje zarobki mam na poziomie kierowcy c+e norweskiego wiec nie nazekam wczesniej w pl miałem do dupy jak pracowałem za zanizona stawke bo kierowcow o zajebania po upadku kilku firm i młodych sie tez akurat najebalo bo kierowca to zawsze ma najlepiej i na chleb musiałem pozyczac a jak po 10 latach pracy poszedłem po zasiłek to PUP sie wypial dlatego tu jestem z rodzina bo nie chce wychowywac euro sierot Naj młodsze do mnie wujek juz muwiło.

a i w norge od razu mi koła nie dali tylko łopate i krawse jak wiecie co to takiego. i na poczatku tez nie miałem 250 a minimalna 160brutto i tak miałem super chłopaki na budowlance po 80 mieli (utrzymanie szef płacił, po 4 na pokój)

no i brawo !!!!!!! ten kraj wiecej takich elokwentnych pracownikow potrzebuje...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Tadeusz Wnek
(Teddy)
Wiking
elokwentny
1. posiadający umiejętność łatwego i przekonującego posługiwania się językiem; retoryczny, krasomówczy, oratorski;
2. ironicznie: mający skłonność do niepotrzebnego wysławiania się; wygadany, rozgadany, gadatliwy

sorry nie kumam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
274 Posty
jan paweł
(secondo)
Stały Bywalec
no mówiłem wcześniej,że tu są goście,którzy życia nie znają.W dodatku języka polskiego też...Tak długo na forach przebywają,ze nawet w dobie netu nie potrafią w wikipedii sprawdzić znaczenia słów..Do czytania książek nie ma co namawiać...No bo talarki i talarki...Ciekawe,czy równie biegle norweskim władają...Coraz bardziej we mnie wzbiera wkurw,ale jeszcze się powstrzymam...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
274 Posty
jan paweł
(secondo)
Stały Bywalec
dobra idę spać.szkoda,że daleko mieszkasz Teddy,bo spiknąłbym się z Tobą na "kawkę" i pogadał...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Tadeusz Wnek
(Teddy)
Wiking
drammen to nie tak jeszcze daleko ( jak ktos ma auto lub dwa na utrzymaniu) moze kiedys kawka
kiedys woziłem do drammen generatory ze statków do regeneracji czy cóś takiego.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok