Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
MAGDA M tomas k Andrzej Wolski FirmaSprzatajoc Daniel bbs olka28 Nowak (19623 niezalogowanych)
13 Posty
Malgorzata P...
(Margareth_M)
Wiking
vika napisał:
Wyjechalas z tego piekielka, aby sobie znalezc norweskiego meza i miec staly etat w sypialni czy tez wyjechalas za mezem budowlancem? ha ha... a w tym ,, niebie,, traktuja cie aniolki jak partnera? ha ha... super, ze masz jakies hobby, jednakze twoje prywatne zdanie jest troche smieszne dla mnie

Nie wyjechalam ani z powodu pracy ani z powodu meza.
Wyjechalam z powodu zainteresowan - po kilku urlopach w Norwegii.
Prace mam podobna jak w Polsce - odpowiadam za bezpieczenstwo sieci jednego z najwiekszych bankow internetowych Skandynawii. Tyle, ze warunki pracy o niebo lepsze niz w Polsce - nikt tu nie wytrzeszcza oczow, ze kobieta moze byc informatykiem, ludzie sie zajmuja praca w projektach a nie klotniami ;-P
Oczywisce, ze tu jestem traktowana po partnersku.

pozdrowcia
Gosia
P.S:
teraz znikam - w pracy trzeba troche popracowac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vika)
Wiking
Hmmm, a wiec przyjechalas do pracy. W dobie zjednoczonej Europy jest to najbardziej normalne i nie pozwol sobie wmowic, ze jest to cos zlego. W zarzadach Uni Europejskiej pracuja zarowno polacy jak i norwedzy, czy oceniasz to jako negatywne? A przeciaz oni tez pracuja za granica!
Twoj pomysl na spedzanie wolnego czasu jest naprawde godny nasladowania.
Wspaniale, ze praca pokrywa sie z twoimi zainteresowaniami, jednakze nie wierze w to partnerstwo. Bo niby gdzie sie tego partnerstwa mialas nauczyc skoro tam gdzie uczylas sie pracowac tylko ,,wytrzeszcza sie oczy i kloci,,
Moja sp.babcia zwykla mowic ,,co to za ptak, ktory w swoje gniazdo sra,, pozdrawiam serdecznie i zycze tobie wiecej tolerancji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Malgorzata P...
(Margareth_M)
Wiking
vika napisał:
Hmmm, a wiec przyjechalas do pracy. W dobie zjednoczonej Europy jest to najbardziej normalne i nie pozwol sobie wmowic, ze jest to cos zlego. W zarzadach Uni Europejskiej pracuja zarowno polacy jak i norwedzy, czy oceniasz to jako negatywne? A przeciaz oni tez pracuja za granica!
Twoj pomysl na spedzanie wolnego czasu jest naprawde godny nasladowania.
Wspaniale, ze praca pokrywa sie z twoimi zainteresowaniami, jednakze nie wierze w to partnerstwo. Bo niby gdzie sie tego partnerstwa mialas nauczyc skoro tam gdzie uczylas sie pracowac tylko ,,wytrzeszcza sie oczy i kloci,,
Moja sp.babcia zwykla mowic ,,co to za ptak, ktory w swoje gniazdo sra,, pozdrawiam serdecznie i zycze tobie wiecej tolerancji.

odpowiedajac krotko na Twoje zarzuty:
1) Obojetnie gdzie sie mieszka, pracowac trzeba.
2) Praca nie byla moim motywem do wyjazdu, choc gdybym nie znalazla pracy odpowiadajacej moim kwalifikacjom to bym nie wyjechala. Jakos trzeba zarobic na hobb.
3) absolutnie nie oceniam nikogo negatywnie ze wyjechal z powodu pracy - nawet nie bylam w poblizu aby cos takiego wypowiedziec. Kazdy ma swoje powody do wyjazdu - jedni prace, inny np.:ciekawosc swiata...
4) ludzie nigdy nie sa wszedzie taki sami. Zawsze mozna trafic na milych, spokojnych lub odwrotnie. AKurat teraz mam szczescie pracowac z milymi

Piszesz o telerancji - proponuje zaczac od siebie i zycze mniej agresywnego podejscia do swiata.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Malgorzata P...
(Margareth_M)
Wiking
mepsycholog napisał:
Dzieki Gosiu za udostepnienie wspanialej galerii, jestem pod wrazeniem. Widac, ze lubisz fotografowac piekne miejsca i masz do tego fachowe oko!
Czy bede mogla namalowac cos z twojej galerii bo jestem zainspirowana roznorodnoscia widokow?

Dzieki za mily komentarz
Maluj ile tylko masz ochote - krajobrazy sa przeciez dla wszystkich.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
Margareth_M napisał:
mepsycholog napisał:
Dzieki Gosiu za udostepnienie wspanialej galerii, jestem pod wrazeniem. Widac, ze lubisz fotografowac piekne miejsca i masz do tego fachowe oko!
Czy bede mogla namalowac cos z twojej galerii bo jestem zainspirowana roznorodnoscia widokow?

Dzieki za mily komentarz
Maluj ile tylko masz ochote - krajobrazy sa przeciez dla wszystkich.

Dziekuje!zabiore sie do malowania po odpowiedziach na pytania formuowiczow , aby odpoczac i zrelaksowac sie...cos dla ducha po wysilku intelektualnym...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Benjamin Button)
Wiking
Jak to zdanie rozumiec?
Cytat: Mowie tu o wielkich mozliwosciach nawiazywania kontaktow z innymi Polakami jak przez ogolny dostep do polskiej Tv, internetu lub najzdrowsze ze wszystkiego..kontakt osobisty.
Mile pozdrawiam,
Fiutek.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
Dziekuje!zabiore sie do malowania po odpowiedziach na pytania formuowiczow , aby odpoczac i zrelaksowac sie...cos dla ducha po wysilku intelektualnym...

marzyc kazdy moze
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(alfred)
Wiking
To w koncu przechodzi czy nie???
Czy mamy zaczac wszyscy malowac krajobrazy? (oczywiscie po wyczytaniu wszelkich porad)
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Czyżbyś tego jeszcze nie zauważł kto tu zadaje pytania
Ty masz tylko na nie odpowiedzieć i ewentualnie sam się wyleczyć z tej depresji
Więcej wiary w siebie alfredzie a sam będziesz się śmiał z siebie (a może i nie tylko z siebie )
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
alfred napisał:
To w koncu przechodzi czy nie???
Czy mamy zaczac wszyscy malowac krajobrazy? (oczywiscie po wyczytaniu wszelkich porad)

Sztuka leczy a kazdy moze sprobowac znalezc swoj sposob na odprezenie.Dlaczego by nie zaczac rysowac lub malowac tego co sie czuje ?, wtedy koncentrujemy sie na zachowaniu proporcji, doborze koloru itp a zapominamy na chwile o innych rzeczach.Ponadto efekt bardzo czesto cieszy oko, jest powod do radosci.A jesli sie nie uda to jest powod do smiechu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok