Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Zapytanie o zaplate za zolty bilecik i za bramki. - Norwegia

11 Postów
Mateusz xxxxxx
(m_ate_usz_1987)
Wiking
Witam dostalem zolty bilecik do zaplaty na 760k spoznilem sie kupic drugi bilet parkingowy no i sie stalo,trudno sie mowi moje pytanie w jaki sposob moge zaplacic ?? nie posiadam jeszcze konta bankowego w norwegi :/ czy ktos sie orientuje gdzie jest siedziba EUROPARK w oslo i czy sa tam jakies kasy gdzie moglbym zaplacic gotowka ewentualnie czy istnieje mozliwosc przelewu z polskiego konta?? Obecnie przebywam z Oslo wiec wolalbym podjechac osobiscie i zaplacic.Natopiast bramek AUTOPASS nazbieralo mi sie ich troche podczas przyjazdu do oslo nie placilem na stacjach benzynowych bo nie mialem czasu stawac i wypisywac tych blankiecikow , nie jestem zarejestrowany na ich stronie anie nie posiadam elektronicznego czytnika ktory automatycznie pobiera za przejazdy i moje pytanie moge gdzies sprawdzic ile mam juz naliczone za te bramki czy musze czekac az przyjdzie mi zaplata do polski , w bliskim czasie chce nabyc ten elektroniczny pierdzielnik zeby uniknac wlasnie takich oplat. dzieki za jakakolwiek pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
jola f
(franczeska4)
Wiking
hei, nie wiem czy ci pomogę ale bilecik musisz opłacic ,tam masz podaną strone www.kontrollavgift.no, gdzie mozesz z nimi popisac. Ale nic nie wskurasz , masz tez podany nr konta i numer kid. Inaczej po jakis 3 miesiacach przyjdzie wezwanie do Polski. Co do bramek ta sama sytuacja, kodebrik zakupisz za 300 kr i mozesz sobie ustalic czy bedziesz placil co miesiac , czy tak jak ja 2000 kr do wyczerpania.mzesz wejsc na stronę BOMPENGESELSKAP AS.
mail bergen@btfaktura.no.
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Mateusz xxxxxx
(m_ate_usz_1987)
Wiking
A moge gdzies zaplacic to gotwka jezeli nie posiadam norweskiego konta w banku ?? chodzi i o ten zolty bilecik
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

(Remigrant)
Wyjadacz
Jeżeli jesteś z Oslo, to faktycznie można opłacić w kasie tej firmy, adres widnieje na tym żółtym "bilecie" Pilestredet 33.
Tylko się pośpiesz, ponieważ po terminie jaki widnieje na tym wezwaniu, doliczają z automatu 200 lub 250 koron za zwłokę.
Co do bramek, to jaki masz problem by zamówić sobie czytnik i mieć święty spokój.
Zaloguj się na stronie >autopass.no< wypełnij formularz i czytnik przyjdzie pocztą w kopercie.
Lub podjedź osobiście do biura i na miejscu dopełnisz wszystkich formalności.
Po otrzymaniu czytnika, zliczają automatycznie wszystkie bramki do miesiąca wstecz.
Tak było jeszcze rok temu, nie wiem jak jest teraz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(6e6)
Maniak
Mateuszu masz 2 wyjscia

1. Na tym zoltym listku zobacz dokladnie tam masz ile powinienes zaplacic, jest nr konta oraz KID(to jest taki nr sprawy), te dane Ci sa potrzebne do wykonania przelewu, masz tez date do kiedy musisz to zaplacic oraz najwazniejsze za co dostales ten mandat. Przelew wykonujesz oczywiscie z banku internetowo
2. Jezeli jestes troche sprytniejszy i nie chcesz placic za ten bilet to musisz do nich napisac odwolanie. Wytlumacz sie ze nie zdarzyles bo cos tam, zeskanuj ten bilet co miales jako dowod..na 90 % umorza Ci te obciazenie finansowe

Jezeli nei zaplacisz tego w terminie to przyjdzie Ci to z kara finansowa ok 250/300 kr z instytucji Sergel Norge( taki odpowiednik polskiego kruka)

Najlepiej napisz na poczatku odwolanie a poznij martw sie placeniem. Ja juz dostalem ok 15 mandatow i naprawde warto. Pisz odwolania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Mateusz xxxxxx
(m_ate_usz_1987)
Wiking
A masz moze jakis wzor takiego odwolania ?? jest mozliwosc wyslania go z twjej strne na priv ?? powod moge podac np ze nie mialem gdzie rozmienic pieniedzy i za nim wrocilem to juz byl bilecik . z tych 15 odwolan wszystkie z pozytywem dla cb ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(6e6)
Maniak
nie no co ty, na poczatku jak glupi placilem za mandaty a uzbieralo sie tego ok 8 tys kr az zrozumialem ze to bezsensu i pora na odwolania. Odwolanie musisz sam napisac, napisz poprostu ze ze jestes tu chwile w norwegii i nie znasz i ta kara bylaby dla Ciebie bardzo dotkliwa itp itd..wymysl cos, dodaj z tymi ze nie miales jak rozmienic(ogilnie to mozesz placic karta w tych parkomatach tylko to musi byc karta debetowa np visa lub kredytowka, visa electron nie przyjmuje) wrzuc tego scana, dostaniesz od nich reprymende ale 760 kr w portfelu

Ale uwazaj bo tez lubia karac np. za blisko skrzyzowania jak stajesz, za to jest 500 kr lub za blisko pasow. Te chujki z europarku to stoja na parkingach np. rema 1000 w autach i tylko czekaja na ludzi co cos zlamia. Kiedys auto postailem na remie i poszedlem do intersportu i mandacik...uwazaj gdzie parkujesz samochod
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
345 Postów
P. H.
(Lomo)
Stały Bywalec
Jak ci przyjdzie do Polski to możesz na to nalać ciepłym moczem lub jak masz piec c.o. na paliwo stałe to bez otwierania koperty możesz zadozować do pieca. Będą namolni i potrafią przysłać z 10 x ,ale udawaj że nie wiesz o co chodzi. I włos ci z głowy nie spadnie , ani kasa z konta nie ubędzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Oj nie ladnie panowie Halik i Lomo, nie ladnie...
To sie nazywa Spryt Chlopskiego Syna...
To jest wlasnie to, o czym pisze Jasta opisujac tzw. polactwo...

Tacy rozsadni jak do dzis dzien dwaj Panowie, a tu takie rzeczy...
No i trzeba sie bedzie smiac do rozpuku, jak teraz ktory z Panow bedzie pisal cos o uczciwosci, zetelnosci czy przyzwoitosci...

Naprawde przykro mi sie zrobilo... Kto jak kto... ale WY???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
345 Postów
P. H.
(Lomo)
Stały Bywalec
Trzeba rozróżnić sytuację jak ktoś pierwszy raz i się np. pogubił i krąży 5 x tego samego dnia przez te same bramki. I potem jeszcze przysyłają nie z Norwegii tylko z Angli. Kolejne razy jak się jedzie to już się wie co i jak i się płaci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok