Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
piotr majewski Mateusz Rodziewicz GRZEGORZ SOBÓR Tamara E geo_ziom_mce (3271 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kapralu
w UK jest 600 tys polactwa na 60 milionow tambylcow
a
w Norwegii 200 tys na 5 milionow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
275 Postów
Janek Szaradek
(opptymus)
Stały Bywalec
placuch napisał:
opptymus napisał:
Karol.Ky napisał:
placuch napisał:
Jufinho napisał:
dokladnie bo za chwile zaczna zjezdzac wszyscy i maja do tego takie samo prawo jak Wy. Zlodzieje, bandyci i wszyscy bez pomyslu na zyciu jako pierwsi zaczeli wyjezdzac a teraz opuszczaja Polsce wszyscy pozostali co sobie w Polsce radza nie najgozej ale chca miec poprostu lepiej jak caly ten kryminal i buractwo co siedzi tu od lat. O czym swiadczy poziom tego forum... zamiast podac dlon....kloda....i znowu kloda...... Brzydze sie polakami za granica...

Zgadzam się, niestety jako pierwsi powyjeżdżali nieudacznicy a przynajmniej znaczna wiekszość, widzę w okolicy jacy ludzie na początku się potracili. To te same osoby, które teraz krytykują bojąc się o własne posadki żeby ktoś przypadkiem konkurencji nie zrobił. Dla mających problemy z czytaniem ze zrozumieniem..współpracuje z wojskiem ale nie jestem zawodowym (już nie). Jak pisze Jufinho radze sobie nie najgorzej ale planuje zmianę otoczenia przez wszech obecne patologie i dlatego, że nie mam zamiar dłużej pracować na bandę rozkradających wszystko wokoło darmozjadów, tym bardziej że ta łódź coraz szybciej na dno idzie i za 10 -20 lat tu tragedia będzie a wtedy wolę być gdzie indziej. W porównieniu do UK w Norwegii niewielu jest polaków ale po większości powyższych postów widzę, że nie mało wśród Was "prawdziwych pseudo życzliwych polaków". Odnośnie moich kwalifikacji to nigdy nie lubiałem próżnować, mam prawko "C", technikum i owszem - kucharz, ale i studia ukończone, papiery fizjoterapeuty - rehabilitanta a aktualnie biorę się za nowe kwalifikacje więc napewno nie będe wyjeżdżał z niczym żeby po chwili byle pracy ciągnąć z socjalu.

Jak masz papiery na fizjoterapeute to ucz sie jezyka, zdaj bergentest, albo cos podobnego na uniwerku w Oslo i probuj, na dokladke: www.sak.no. Tam znjadziesz info nt. pracy fizjoterapeuty itp.

On ma papiery, ale nie ma o tym pojecia. Takie polskie uprawnienia zrobione za pol litra.

Nie mierz gościu swoja miarą, ile za granicą siedzisz? Masz doświadczenie, może zawodówe za wóde na warsztatach skończyłeś? nie było za co sie w Polsce ubrać? za to teraz szefujemy..standard naoglądałem się takich wszechwiedzących nierobów, tuków i złodziejaszków co to na wyspach zmywają a udają Bóg wie kogo. I jak zwykle zaniżacie tylko poziom rozmowy co i teraz się potwierdza. Szkoda czasu na debilną gadkę więc ja już dziękuję za rozmowę.

No taa, poziom jak na obronie dysertacji. Za granica duuuzo dluzej niz ty w wojsku. A swoja droga - piszesz, ze masz z czego zyc i nie spieszysz sie, a jednoczesnie tyrales w UK. Polski soldat na urlopie zapierdala na zmywaku.
Wstyd przynosisz mundurowi. Za 4 lata bedziesz mial 36 lat i zadnych umiejetnosci...Norge czeka na takich "specjalistow"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
....... ak
(mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm)
Wiking
opptymus napisał:
placuch napisał:
opptymus napisał:
Karol.Ky napisał:
placuch napisał:
Jufinho napisał:
dokladnie bo za chwile zaczna zjezdzac wszyscy i maja do tego takie samo prawo jak Wy. Zlodzieje, bandyci i wszyscy bez pomyslu na zyciu jako pierwsi zaczeli wyjezdzac a teraz opuszczaja Polsce wszyscy pozostali co sobie w Polsce radza nie najgozej ale chca miec poprostu lepiej jak caly ten kryminal i buractwo co siedzi tu od lat. O czym swiadczy poziom tego forum... zamiast podac dlon....kloda....i znowu kloda...... Brzydze sie polakami za granica...

Zgadzam się, niestety jako pierwsi powyjeżdżali nieudacznicy a przynajmniej znaczna wiekszość, widzę w okolicy jacy ludzie na początku się potracili. To te same osoby, które teraz krytykują bojąc się o własne posadki żeby ktoś przypadkiem konkurencji nie zrobił. Dla mających problemy z czytaniem ze zrozumieniem..współpracuje z wojskiem ale nie jestem zawodowym (już nie). Jak pisze Jufinho radze sobie nie najgorzej ale planuje zmianę otoczenia przez wszech obecne patologie i dlatego, że nie mam zamiar dłużej pracować na bandę rozkradających wszystko wokoło darmozjadów, tym bardziej że ta łódź coraz szybciej na dno idzie i za 10 -20 lat tu tragedia będzie a wtedy wolę być gdzie indziej. W porównieniu do UK w Norwegii niewielu jest polaków ale po większości powyższych postów widzę, że nie mało wśród Was "prawdziwych pseudo życzliwych polaków". Odnośnie moich kwalifikacji to nigdy nie lubiałem próżnować, mam prawko "C", technikum i owszem - kucharz, ale i studia ukończone, papiery fizjoterapeuty - rehabilitanta a aktualnie biorę się za nowe kwalifikacje więc napewno nie będe wyjeżdżał z niczym żeby po chwili byle pracy ciągnąć z socjalu.

Jak masz papiery na fizjoterapeute to ucz sie jezyka, zdaj bergentest, albo cos podobnego na uniwerku w Oslo i probuj, na dokladke: www.sak.no. Tam znjadziesz info nt. pracy fizjoterapeuty itp.

On ma papiery, ale nie ma o tym pojecia. Takie polskie uprawnienia zrobione za pol litra.

Nie mierz gościu swoja miarą, ile za granicą siedzisz? Masz doświadczenie, może zawodówe za wóde na warsztatach skończyłeś? nie było za co sie w Polsce ubrać? za to teraz szefujemy..standard naoglądałem się takich wszechwiedzących nierobów, tuków i złodziejaszków co to na wyspach zmywają a udają Bóg wie kogo. I jak zwykle zaniżacie tylko poziom rozmowy co i teraz się potwierdza. Szkoda czasu na debilną gadkę więc ja już dziękuję za rozmowę.

No taa, poziom jak na obronie dysertacji. Za granica duuuzo dluzej niz ty w wojsku. A swoja droga - piszesz, ze masz z czego zyc i nie spieszysz sie, a jednoczesnie tyrales w UK. Polski soldat na urlopie zapierdala na zmywaku.
Wstyd przynosisz mundurowi. Za 4 lata bedziesz mial 36 lat i zadnych umiejetnosci...Norge czeka na takich "specjalistow"

a gdzie jest napisane że pracowałem gdziekolwiek za granicą? ludzie nawet po polsku czytać ze zrozumieniem nie potrafią, w takim razie skoro taka jednostka radzi sobie na obczyźnie to i ja moge być spokojny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
275 Postów
Janek Szaradek
(opptymus)
Stały Bywalec
Karol.Ky napisał:

Nie ja to weryfikuje.

Jakie moze miec doswiadczenie w fizjoterapii? Przeciez to sa studia i i II stopnia. Min 3 lata a najlepiej 5. do tego dochodza kursy specjalistyczne, czesto zagraniczne. Chlop ma pewnikiem 100 godzinny kurs PNF i mysli, ze znajdzie prace jako fizjoterapeuta.

Idzie zima, byly tu oferty do odsniezania Typ z lublina chyba oferowal po wplacie 200 pln, moze tu sie nadasz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
275 Postów
Janek Szaradek
(opptymus)
Stały Bywalec
[b]placuch napisal

a gdzie jest napisane że pracowałem gdziekolwiek za granicą? ludzie nawet po polsku czytać ze zrozumieniem nie potrafią, w takim razie skoro taka jednostka radzi sobie na obczyźnie to i ja moge być spokojny

Antycypowalem. Granice sa otwarte, w chuj info o zyciu masz na MN. Prziezdzaj, radz sobie sukces blisko.
Jak sobie poradzisz tak jak ja to winszuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
placuch napisał:
Jufinho napisał:

. Odnośnie moich kwalifikacji to nigdy nie lubiałem próżnować, mam prawko "C", technikum i owszem - kucharz, ale i studia ukończone, papiery fizjoterapeuty - rehabilitanta a aktualnie biorę się za nowe kwalifikacje więc napewno nie będe wyjeżdżał z niczym żeby po chwili byle pracy ciągnąć z socjalu.

samo C to praktycznie nieprzydatne, CED juz bardziej ale bez doświadczenia to też ciężko.
Kucharz- było do mastersiefa startować, bez doswiadczenia to żadne kwalifikacje...
fizjo-reha- pewnie jakiś kurs czyli gówno....
studia jakie, kulturoznawstwo, markowanie i ściemnianie może?
doświadczenie zawodowe 12 lat w syfie...
generalizując tak jak ty to pewnie plecak jesteś i tyle..
tak dorób jeszcze parę kursów, fryzjerstwo, wózki widłowe, CNC, jakieś papiery spawacza(gazowi podobno mają wzięcie)

Chłopie z tak spontanicznymi kwalifikacjami i bezużytecznym doświadczeniem w cywilu to w PL nawet ludzie bedą się zastanawiać czy się do czegoś nadajesz, a co dopiero zagranicą, tutaj ludzie kończą szkołę i pracują w zawodzie no czasem ktoś z raz zmieni profesje.

Naucz się biegle języka to może coś znajdziesz, takich co coś dukają i mają jakieś tam papiery to jest tu na pęczki...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
placuch napisał:

I jak zwykle zaniżacie tylko poziom rozmowy co i teraz się potwierdza. Szkoda czasu na debilną gadkę więc ja już dziękuję za rozmowę.[/quote]

Twój poziom też nie prezentuje się najwyższych lotów jeśli nie potrafisz znaleźć tak podstawowej informacji w polskim urzędzie skarbowym.....czy może następny temat widmo?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Piotr Wdaka
(nyinorge)
Nowicjusz
Placuch,

Przede wszystkim gratuluje przemyslanego planu. Niewiele jest dzis osob przyjezdzajacych tutaj z tak dobrym przygotowaniem jakie TY planujesz zrealzowac.
Pomimo wielu mitow jakie sie slyszy o duzym naplywie emigrantow zarobkowych do Norwegii to wciaz osoby z komunikatywna znajomoscia jezyka norwerskiego, olejem w glowie i szczypta szczescia z pewnoscia sobie poradza.
Jestem przekonany, ze prace sezonowe w okresie 3/4 lat zdecydowanie ulatwia Ci obycie z kultura, jezykiem etc.

Co do urzedow i kontaktu z polska skarbkowka to raczej nie masz sie czego obowawiac. Jesli nie prowadzisz dzialnosci gospodarczej w Polsce tylko jestes zatrudniony w budzetowce/firmie to rozliczenie Twojej norweskiej pracy odbedzie sie w Norwegii.

Mysle, ze dobrym pomyslem bylo by wykorzsytanie armii na zrobienie wielu przydatnych tu kursow - prawo jazdy kat. C etc.
Zdajesz sie byc dojrzalym emocjonalnie gosciem, takze dopracuj swoj plan, ubierz cel w terminy i do dziela. Na 200 000 polakow mieszkajacych w Norwegii kazdy zaczynal od czegos skromnego ale od dobrego przygotowania i checie zalezy czy daleko zajdziesz.
Powodzenia!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Swietny plan.....
Nie do kazdego dociera, ze Norwegie zamieszkuje ok. 5 mln ludzi na powierzchni porownywalnej z Polska.
Najwieksze miasto w Norwegii ma tyle mieszkancow co Wroclaw, drugie tyle co Czestochowa, a trzecie tyle co Bytom. Wyobraz sobie teraz tutaj 200 tys. Polakow, a za 4 lata....... kiedy zamierzasz przyjechac, ilu bedzie ??? Kto ich bedzie zatrudniac ????

Narzekasz na korupcje, zlodziejstwo, kretactwo w Polsce...... a kim ty jestes, skoro pytasz sie czy uda ci sie ukryc twoje dochody w Norwegii przed panstwem ?!
Chcesz uciec przed polskimi realiami ? One juz sa w Norwegii..... te 200 tys. takich jak ty kombinatorow i kretaczy wszystko robi, zeby zbudowac tutaj "druga Polske" i nawet im sie to udaje !
Piszesz, ze "ogarnia mnie coraz większe zażenowanie kiedy widzę co dzieje się dookoła i w jaką strone to wszystko zmierza", ale nie "ogarnia cie zazenowanie" jak piszesz, ze wolalbys aby urzad skarbowy w Polsce o twojej pracy w Norwegii nie wiedzial ?!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów
Milka ...
(milka_milka)
Stały Bywalec
placuch napisał:
Jufinho napisał:

wiesz z tego socjalu to nie pociagniesz jesli nie wypracujesz kwoty, wiec sie tak nie rozpedzaj

na Polakow patrza juz inaczej, chcesz socjal a zrobimy wszystko, zeby Ci sie go odechcialo

te swoje papiery to nijak nie pasuja do specjalisty, skup sie na jednym max dwoch zajeciach bo z bylejakimi nic nie zdzialasz, wierz mi takich jak Ty tutaj na peczki, probuja budowlanki a potem laduja w czarnej strefie

i pamietaj, ze kombinowanie ma krotkie nogi, zawsze gdzies Cie dopadnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok