Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
piotr majewski Mateusz Rodziewicz GRZEGORZ SOBÓR Tamara E geo_ziom_mce (3275 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
oto i sposob mysli o Ojczyznie
i poziom moralnosci polskiego zolnierza zawodowego
z tych co to niedawno okradli przesylke darow na Ukraine
bo im zle bieda i w 30 latach na emerytury pojda
no jak was tam zwal marszalek Pilsudski, czy sie domyslacie jak to nastepna wojna Polski bedzie wygladac?
odpowiedz
wiekszosc dowodzcow tak jak i w 1939r dostanie
jak to sie teraz mowi zalamania nerwowego
czyli stchorzy
wzorem ten z Westerplatte z okretu podwodnego Orzel czy z najwiekszej bitwy pod Bzura
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Jufinho napisał:
Ale co Was obchozi co chlopak chce robic i co mu sie podoba a co nie. Zadal proste pytanie odnosnie kontaktow miedzy urzedami i jak zwykle nikt oczywiscie odpowiedzi nie udzieli tylko panuje ogolna kpina i ujmowanie. Kolejny post swiadczacy jakim jestesmy zjebanym narodem. Nikt tu Ci nie podpowie bo dlaczego mialbys miec lepiej niz inni .... litosci.....

A jak tu cokolwiek podpowiedziec, jezli wiemy tyle, iz ten Pan jest wojskowym? Do wojska w Norwegii go nie przyjma bo nie jest obywatelem. Tzw. zlotych roczek to od zaj... jest. Wiecej rak chetnych do pracy nizli pracy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
X Y
(Jufinho)
Początkujący
dokladnie bo za chwile zaczna zjezdzac wszyscy i maja do tego takie samo prawo jak Wy. Zlodzieje, bandyci i wszyscy bez pomyslu na zyciu jako pierwsi zaczeli wyjezdzac a teraz opuszczaja Polsce wszyscy pozostali co sobie w Polsce radza nie najgozej ale chca miec poprostu lepiej jak caly ten kryminal i buractwo co siedzi tu od lat. O czym swiadczy poziom tego forum... zamiast podac dlon....kloda....i znowu kloda...... Brzydze sie polakami za granica...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
....... ak
(mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm)
Wiking
miło wiedzieć, że są tam też normalni ludzie. Dzięki za wyrozumiałość i normalne podejście. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Jufinho napisał:
dokladnie bo za chwile zaczna zjezdzac wszyscy i maja do tego takie samo prawo jak Wy. Zlodzieje, bandyci i wszyscy bez pomyslu na zyciu jako pierwsi zaczeli wyjezdzac a teraz opuszczaja Polsce wszyscy pozostali co sobie w Polsce radza nie najgozej ale chca miec poprostu lepiej jak caly ten kryminal i buractwo co siedzi tu od lat. O czym swiadczy poziom tego forum... zamiast podac dlon....kloda....i znowu kloda...... Brzydze sie polakami za granica...
Nie obraz sie, ale jak na razie ty rowniez nic koledze nie pomogles.
Tak samo jak i inni piszesz nie na temat, tyle, ze inny niz oni.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
X Y
(Jufinho)
Początkujący
Bo nie znam odpowiedzi na jego pytanie. Kolega pyta wyraznie o kontakty miedzy urzedami o czym ja nie mam pojecia. Nie pyta co ma robic przez 4 lata aby sie tu odnalezc. Napisal wyraznie ze uczy sie jezyka wiec to chyba powinno wystarczyc bo wiekszosc polaczkow ktorych tu spotykam ani be ani me, po polsku ledwo skladaja slowa i to mnie wlasnie irytuje. To wlasnie tworzy caly nasz obraz....l.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Majac etat w Pl i pracujac w Norwegii, polski US bedzie kasowal za zarobki w Norwegii, taka prawda. Tesc moj juz jest emerytem, a kasuja go w Pl za to co zarobil w No. Najlepsze, urzad skarbowy w Polsce powiedziel, ze jak nie chce placic podatkow od zarobionych pieniedzy w Norwegii to musi sie emerytury zrzec.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów
Milka ...
(milka_milka)
Stały Bywalec
z ta sluzba zdrowia z lekka sie rozpedziles, znacznie bardziej wole polskich lekarzy

ucz sie jezyka, realizuj plan krok po kroku, zrob jakies kursy ale poczytaj czy mozna je tutaj uznac, zbieraj referencje

powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Jufinho napisał:
Bo nie znam odpowiedzi na jego pytanie. Kolega pyta wyraznie o kontakty miedzy urzedami o czym ja nie mam pojecia. Nie pyta co ma robic przez 4 lata aby sie tu odnalezc. Napisal wyraznie ze uczy sie jezyka wiec to chyba powinno wystarczyc bo wiekszosc polaczkow ktorych tu spotykam ani be ani me, po polsku ledwo skladaja slowa i to mnie wlasnie irytuje. To wlasnie tworzy caly nasz obraz....l.
No to ja koledze podpowiem - Norweskie urzedy kontaktuja sie z polskimi, jak cos sie od norweskich urzedow chce - np. kase. Jak sie nic nie chce, to nikt nic nie wie.
Przkladem moge byc ja sama - 20 lat juz tu mieszkam, a w Polsce zaden urzad o tym nie wie, co ja osobiscie uwazam za dziwne. Ale widocznie w Polsce panuje ta sama zasada - jezeli nic od urzedu nie chcesz, zadnych pieniedzy, to nikogo nie obchodzi co ty z soba robisz i z czego zyjesz.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Jufinho napisał:

No, ale u ciebie interpunkcja tez kuleje. Nad wyraz mnie to irytuje!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok