Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Jarek Grudzień KATARZYNA KEDZIERSKA Mily Xyz mateusz Dzej Szymon Poznań/Oslo Wioleta .... Marek Marko Ania Skuza Matti Kart Claudia_30 kingam (9012 niezalogowanych)
30 Postów

(KlubPolskiegoInteligienta)
Nowicjusz
Maura napisał:

Nie naciągaj ludzi na zabobony - bo tym właśnie jest joga. Certyfikat z Inndi .... Indie to kraj najprymitywniejszych wierzeń, przesądów i okrótnych praktyk religijnych. Bywa, że na wsiach na prowincji pali się w ofierze male dziewczynki. Nie dawno kilku mnichów budyjskich zatłukło maczetami część sąsiedniej wioski (ok. 100 osó) gdzie ludzie mieli inne poglądy na religię. Innych nie uważają w ogóle za ludzi. Stąd ostatnio nagłaśniana w mediach seria brutalnych gwałtów europejek w Indiach właśnie.
A teraz nasmaczniejsze. Pewna bardzo zanana polska aktorka (nie napiszę nazwiska, bo pewnie każdy ją zna) jest mnichem buddyjskim. Wróciła niedawno do Polski i powiedziała w jednym z wywiadów, że teraz ma już takie buddyjskie prawo nadawania imion. !!!! po trzydziestu latach klepania mantr (to też jest w jodze) ona może już, nareszcie może już nadawać ludziom imiona!!!!! Ja swoje dziecko nazwałam sama. No ale może to jest nieważne imię i każdy z Was używa swojego imienia nielegalnie. ....jaja.

Zamknij proszę temat i idź do normalnej pracy, albo ja zacznę promować tu, na MN wróżenie ze szklanej kuli.

Twoja wypowiedź świadczy jedynie o pomieszaniu pojęć, a te się biorą z uprzedzenia i pomieszania myśli. No ale to jest wolny świat, wolne forum i każdy może się wypowiedzieć.
Wyjaśniłbym na czym polega to nadawanie imion, ale chyba tobie i tak to nie pomoże, a innych ludzi to guzik obchodzi. Dość powiedzieć, że Małgorzata Braunek jest nauczycielem z japońskiej szkoły buddyzmu zen o nazwie Kanzeon.

Jeśli jeszcze będziesz chciała coś wiedzieć, pytaj.

Ps. bardzo jestem zainteresowany twoim wróżeniem ze szklanej kuli. Załóż wątek, działaj!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty

(Bochenek)
Początkujący
Jeśli jeszcze będziesz chciała coś wiedzieć, pytaj

Jest dwudziesty pierwszy wiek. Nie chcę nic więcej wiedzieć, dziękuję .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(Maura)
Wiking
Bochenek napisał:

Ja zamykam temat. Tak można się przekonywać w kółko.
@KlubPolskiegoInteligienta ma rację - to jest wolne Forum można pisać co się chce, ale wierzyć czytelnicy we wszystko nie muszą. Joga to zło - moim zdaniem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Dobra, przczytalem dwa artykuly, oba z Akademi wychowania fizycznego w Katowicach. Niennwiem co mam o tym sadzic, owszem bibliografia jest, ale gdzie to bylo wydane, po za uczelnia i czasopismem "Turystyka i rekreacja" Stwierdzam,ze ten dluzszy artykul jest lepszy, ale kazdy wierzy w co chce. jak ktos cwiczy to neich cwiczy, ale wszystko powoli i stopniowo.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Aga Antonik
(AgnieszkaMojmira)
Wiking
Maura napisał:

Nie naciągaj ludzi na zabobony - bo tym właśnie jest joga. (...)

Na nic nie namawiam tylko grzecznie zapytałam, kto byłby chętny. Zajęcia jogi prowadzić będę tak czy owak
A swoją drogą, co Ty właściwie robisz w tym topicu, bo za chętną Cię nie uważam?

Maura napisał:
Zamknij proszę temat i idź do normalnej pracy, albo ja zacznę promować tu, na MN wróżenie ze szklanej kuli.
Wyobraź sobie, że chodzę do normalnej pracy, ale teraz jestem na urlopie macierzyńskim, więc mam czas posiedzieć na forum A jak to wygląda u Ciebie? Bezrobotna i znudzona życiem?
I bez obrazy, ale byłabyś marną wróżką :-D
Na tym zakończę odnoszenie się do Twoich postów, bo podobnie jak Inteligent uważam, że wyjaśnianie Ci czegoś i tak nie pomoże, a czytając je coraz bardziej korci mnie, żeby odsunąć na bok delikatność i napisać Ci dosadnie, co myślę na pewne tematy. Poza tym topic dotyczy sprawdzenia czy są chętni na jogę po polsku, a nie tego czy joga jest zła czy dobra

Karol.Ky napisał:
Dobra, przczytalem dwa artykuly, oba z Akademi wychowania fizycznego w Katowicach. Niennwiem co mam o tym sadzic, owszem bibliografia jest, ale gdzie to bylo wydane, po za uczelnia i czasopismem "Turystyka i rekreacja" Stwierdzam,ze ten dluzszy artykul jest lepszy, ale kazdy wierzy w co chce. jak ktos cwiczy to neich cwiczy, ale wszystko powoli i stopniowo.
Jak (w nieco innych słowach) napisałam wcześniej, nie mam aż tyle wolnego czasu i zaparcia misjonarskiego, żeby przeszukiwać internet w celu stworzenia dla Ciebie długiej listy poważnych artykułów. Wykazałam się dobrą wolą i pokazałam Ci jak znaleźć dwa - dalej Ty i inni zainteresowani musicie poradzić sobie sami Powodzenia!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(Maura)
Wiking
AgnieszkaMojmira napisał:

Na tym zakończę odnoszenie się do Twoich postów, bo podobnie jak Inteligent uważam, że wyjaśnianie Ci czegoś i tak nie pomoże, a czytając je coraz bardziej korci mnie, żeby odsunąć na bok delikatność i napisać Ci dosadnie, co myślę na pewne tematy. Poza tym topic dotyczy sprawdzenia czy są chętni na jogę po polsku, a nie tego czy joga jest zła czy dobra

Ćwiczysz jogę, a puszczają ci nerwy. 'Miszczu' jogi wyluzuj, to tylko opinia psychologów, świata nauki i moja opinia i jeśli pozwolisz pozostanę przy tej opinii, dając ci pełne przecież prawo posiadania innej.

Poza tym topic nie dotyczy tego czy są chętni na jogę, tylko tego, czy są chętni tobie za to zapłacić. To daj po prostu ogłoszenie płatne - tak będzie przejrzyściej.

Na tym zakończę odnoszenie się do Twoich postów...

Trzymam cię za słowo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
to jest
penge joga
tak sie nazywa
a moze
yoga penge
jakos tak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Aga Antonik
(AgnieszkaMojmira)
Wiking
jasta102 napisał:
to jest
penge joga
tak sie nazywa
a moze
yoga penge
jakos tak

Organizowanie zajęć jogi to praca jak każda inna Poświęciłam najpierw swój czas i swoje pieniądze, by na nią uczęszczać, potem, by zdobyć tytuł instruktora, teraz poświęcam swój czas, żeby zorganizować salę (za którą również płacę i wykładam kasę z góry nie wiedząc czy się zwróci), a następnie, by pokazać innym, jak polepszyć jakość swojego życia. Jest to mój sposób na życie, to, co kocham robić dla siebie i dla innych, ale nie jestem wolontariuszką i za pracę oczekuję również jakiegoś wynagrodzenia. Pieniądze są najłatwiejszą jego formą i tym, czego potrzebuję w tej chwili najbardziej dla utrzymania rodziny i dostatniego życia, ale jeśli przyjdzie do mnie ktoś kto nie ma kasy, a ma coś innego na wymianę, na czym mi będzie zależeć, to i na taką wymianę mogę pójść i nie raz chodziłam
A zakładając ten wątek nie wiedziałam czy grupa w języku polskim w ogóle powstanie, więc nie dawałam ogłoszenia, a zapytanie czy są w ogóle chętni, ponieważ jednak dostałam kilka informacji zwrotnych - tu oraz na priva - postanowiłam od razu poszukać sali i takową znalazłam Jak tylko podpiszę kontrakt będę się ogłaszać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów

Nowicjusz
Maura napisał:
Bochenek napisał:

Ja zamykam temat. Tak można się przekonywać w kółko.
@KlubPolskiegoInteligienta ma rację - to jest wolne Forum można pisać co się chce, ale wierzyć czytelnicy we wszystko nie muszą. Joga to zło - moim zdaniem.

AMEN
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów

Nowicjusz
jasta102 napisał:
to jest
penge joga
tak sie nazywa
a moze
yoga penge
jakos tak

I bardzo dobrze, powinno się płacić i to dużo za coś co przynosi ulgę w cierpieniu. Jak ktoś wyciągnie ostatni grosz wtedy to znaczy, że poważnie siebie traktuje.
Mało to się płaci za gadżety.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok