Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Jarek Grudzień KATARZYNA KEDZIERSKA Mily Xyz mateusz Dzej Szymon Poznań/Oslo Wioleta .... Marek Marko Ania Skuza Matti Kart Claudia_30 kingam (9022 niezalogowanych)
17 Postów

(kowalsky)
Wiking
jasta102 napisał:
[quote]kowalsky napisał:
[quote]jasta102 napisał:
[quote]kowalsky napisał:
[quote]jasta102 napisał:
kowalsky napisał:
jasta102 napisał:
kowalsky napisał:

zareczam ci, ze
ja po 25 latach nie zostane Norwegiem
tak i ty ile bys sie nie staral
ile nie wychwalal
to i tak w tym wcieleniu to juz byddysta nie zostaniesz
w tym trzeba sie narodzic i nasiaknac od kilku pokolen

Nie misiu, nie wychwalam - to co jest dobre dla mnie niekoniecznie musi dla ciebie. Po drugie zaręczać nie możesz, raczej ekstrapolujesz pojęcie które znasz na pojęcie, którego nie znasz.

Oto zasady, prawdy, które czynią z kogoś buddystę:
1. Wszelkie złożone rzeczy są nietrwałe.
2. Wszelkie emocje są cierpieniem.
3. Żadna rzecz nie posiada immanentnego istnienia.
4. Nirwana wykracza poza wszelkie pojęcia.

Reszta w googlach

zareczam i widze dobrze i wyraznie, ze daleko ci do pierwszego chociazby oswiecenia
brak ci spokoju i opanowania
dystansu

Ależ nie to czyni z kogoś buddystę. Jestem początkujący, ale nie neofita.

Jasta, jest to naprawdę teren na którym się gówno znasz, więc wszelkie imputowanie jest bezprzedmiotowe. Ja nie mówię o tym jakim ty jesteś hunem i w którym miejscu drogi. Zachowujesz się trochę tak jak ten Maur, różnica jest tylko taka, że jesteś bystrzejszy.

Ps.Kobitkę też tak potrafisz zanudzić?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty

(Bochenek)
Początkujący
kowalsky napisał:

...a gadaj sobie co chcesz, wiesz jak mnie to?
Chociaż... nie wiem czy neofitą można nazwać kogoś, kto w tym siedzi 25 lat.

Reszta w googlach

Ło boże, kolejny nawiedzony człowiek z baśni dla biedaków, 25 lat straciłeś ze swojego życie na ciemnotę i zabobony medytując.
Żeby być buddystą nie potrzeba 25. lat - wystarczy zacząć okrutnie gwałcić europejskie kobiety w miejskich autobusach w Indiach ... i to koniecznie zbiorowo... i to koniecznie na śmierć i już nirvana czy inne tam satori dla naiwnego ciemnogrodu - gazet nie czytasz?
Nie wychwalaj na forum zasad najbardziej naiwnej religii, na dodatek zabierającej jej wyznawcom to, co mają najcenniejszego - osobowość, indywidualizm i człowieczeństwo. Przypominam jest XXI wiek.
Nie gniewaj się za te 25 bezpowrotnie straconego czasu i pamiętaj, że jutro jest pierwszy dzień całej reszty twojego życia, a więc jest nadzieja i dla ciebie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kowalsky napisał:
[quote]jasta102 napisał:
[quote]kowalsky napisał:
[quote]jasta102 napisał:
[quote]kowalsky napisał:
jasta102 napisał:
kowalsky napisał:
jasta102 napisał:
kowalsky napisał:

zareczam ci, ze
ja po 25 latach nie zostane Norwegiem
tak i ty ile bys sie nie staral
ile nie wychwalal
to i tak w tym wcieleniu to juz byddysta nie zostaniesz
w tym trzeba sie narodzic i nasiaknac od kilku pokolen

Nie misiu, nie wychwalam - to co jest dobre dla mnie niekoniecznie musi dla ciebie. Po drugie zaręczać nie możesz, raczej ekstrapolujesz pojęcie które znasz na pojęcie, którego nie znasz.

Reszta w googlach

zareczam i widze dobrze i wyraznie, ze daleko ci do pierwszego chociazby oswiecenia
brak ci spokoju i opanowania
dystansu

Ależ nie to czyni z kogoś buddystę. Jestem początkujący, ale nie neofita.

Jasta, jest to naprawdę teren na którym się gówno znasz, więc wszelkie imputowanie jest bezprzedmiotowe. Ja nie mówię o tym jakim ty jesteś hunem i w którym miejscu drogi. Zachowujesz się trochę tak jak ten Maur, różnica jest tylko taka, że jesteś bystrzejszy.

Ps.Kobitkę też tak potrafisz zanudzić?

nie tylko bystrzejszy od Maura,ale i
przeczytalem kilka ksiazek
pisanych przez rodowitych Chinczykow
w tym o karmie i sposobach medytacji
duzo myslalem nad tym
ale jako bystrzak postanowilem rowniez poczytac klasyki z innych religii
a stojac z boku dostrzeglem powazne ulomnosci buddyzmu, ktorych ty od srodka nigdy nie wymedytujesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(kowalsky)
Wiking
Jasta, powodzenia w czytaniu książek.
Tyle tylko mogę powiedzieć i zupełnie bez złośliwości.

W trudności zrozumienia czegoś/kogoś schemat jest zawsze ten sam - brak otwarcia; bez względu na to czy jesteś katolem, czy jesteś fanatycznym ateistą, czy fanatycznym buddystą.
Nie nalejesz do szklanki odwróconej do góry dnem.

A dziś się przeobraziłem w buddystę tylko po to, żeby pogonić tego oszołoma u góry.

To ja se obejrzę teraz film.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty

(Bochenek)
Początkujący
kowalsky napisał:
[quote]
A dziś się przeobraziłem w buddystę tylko po to, żeby pogonić tego oszołoma u góry.[quote]

A czemu oszołoma? Prawdy nie unikniesz.
Znalazłem ci linki o 'autorytetach' buddyzmu: oszustach, pedofilach....

Sai Baba i Pedofilia - ezoteryka77.wordpress.com/sathya-sai-baba-i-pedofilia/

Pranie mózgu po tybetańsku - www.racjonalista.pl/kk.php/s,5928/q,Pranie.mozgu.po.tybetansku

SAMOBÓJSTWA, SEKS I GURU - Sai Baba-szarlatan-iluzjonista - www.racjonalista.pl/kk.php/s,579

Mahatma Gandhi był rasistą i biseksualistą? - wiadomosci.onet.pl/swiat/mahatma-gandhi-...-biseksualista/j93j6

To tylko kropelka ...przeczytać nie zaszkodzi, przed nazywaniem mnie oszołomem i przed dalszym marnowaniem czasu w życiu na medytację transtendentalną.

Ale z tego wyszło wielu ludzi... chociaż łatwo nie jest, i tu siię zdziwisz... ja to wiem. Mieszkałem w ashramie, jeśli wiesz co to jest.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty

(Bochenek)
Początkujący
kowalsky napisał:

A dziś się przeobraziłem w buddystę tylko po to, żeby pogonić tego oszołoma u góry.

A czemu oszołoma? Prawdy nie unikniesz.
Znalazłem ci linki o 'autorytetach' buddyzmu: oszustach, pedofilach, rasistach i faszystach....

Sai Baba i Pedofilia - ezoteryka77.wordpress.com/sathya-sai-baba-i-pedofilia/

Pranie mózgu po tybetańsku - www.racjonalista.pl/kk.php/s,5928/q,Pranie.mozgu.po.tybetansku

SAMOBÓJSTWA, SEKS I GURU - Sai Baba-szarlatan-iluzjonista - www.racjonalista.pl/kk.php/s,579

Mahatma Gandhi był rasistą i biseksualistą? - wiadomosci.onet.pl/swiat/mahatma-gandhi-...-biseksualista/j93j6

Polityka.pl - Nowa, groźna twarz buddyzmu - www.polityka.pl/swiat/analizy/1552369,1,...-twarz-buddyzmu.read

To tylko kropelka ...przeczytać nie zaszkodzi, przed nazywaniem mnie oszołomem i przed dalszym marnowaniem czasu w życiu na medytację transtendentalną.

Ale z tego wyszło wielu ludzi... chociaż łatwo nie jest, i tu siię zdziwisz... ja to wiem. Mieszkałem w ashramie, jeśli wiesz co to jest.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty

(Bochenek)
Początkujący
dnc
kowalsky
Klub_Inteligienta
KlubPolskiegoInteligienta

Te cztery konta uczestników tej dyskusji dzisiaj zniknęły z Forum:
"Ten profil nie istnieje lub nie jest już dostępny"

www.mojanorwegia.pl/u/index.php?option=com_comprofiler&task=userProfile&Itemid=166&user=67902

www.mojanorwegia.pl/u/index.php?option=com_comprofiler&task=userProfile&Itemid=166&user=68167

www.mojanorwegia.pl/u/index.php?option=com_comprofiler&task=userProfile&Itemid=166&user=68057

www.mojanorwegia.pl/u/index.php?option=com_comprofiler&task=userProfile&Itemid=166&user=68057

...to z kim myśmy dyskutowali?
Czyżby "przekręt joginów"?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Bochenek napisał:

...to z kim myśmy dyskutowali?
Czyżby "przekręt joginów"?

wazne chyba co
a nie z kim
na forum
PS
to mogl byc nawet Optimus Poaktywacja
albo i zalozyciel forum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jasta102 napisał:wazne chyba co
a nie z kim
na forum
PS
to mogl byc nawet Optimus Poaktywacja
albo i zalozyciel forum

Tobie się Jasta ode dobrego ciasta ... Pogorszyło ...?
---
Czy też , na odwyrtkę ... .
---
Widzę Iż od Kilkunastu Postów wstecz , zaczynasz całkiem Inaczej Pisać - tak całkiem Łagodnie - .
---
Chwilowe to , czy już na stałe .
---
Co leży u podłoża tej NAGŁEJ ZMIANY ...? .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
pobyt na lonie natury
hytta las w dole jakis fiord
w kolo gory szum wodospadow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj