Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

joga w Oslo po polsku - Norwegia

Czytali temat:
Jarek Grudzień KATARZYNA KEDZIERSKA Mily Xyz mateusz Dzej Szymon Poznań/Oslo Wioleta .... Marek Marko Ania Skuza Matti Kart Claudia_30 kingam (9108 niezalogowanych)
8 Postów
Aga Antonik
(AgnieszkaMojmira)
Wiking
Hej wszystkim!
Jestem certyfikowanym nauczycielem jogi i zastanawiam się nad zorganizowaniem na przełomie jesieni i zimy zajęć jogi prowadzonej w języku polskim (wcześniej prowadziłam jogę po norwesku i polsku, w zależności od potrzeb ćwiczących). Najpierw chciałam się jednak zorientować czy w ogóle byłoby zainteresowanie czymś takim. Joga, jaką prowadzę to Somayog - bardzo spokojna forma ćwiczeń przeznaczona dla wszystkich, przede wszystkim jednak dla osób pracujących fizycznie, w stresie, kobiet w ciąży, osób, które z tych czy innych powodów nie mogą lub nie chcą udać się na bardziej dynamiczne zajęcia jogi klasycznej oraz osób starszych.

Edit z 12.10.2013:
Dla tych, którzy są zainteresowani zajęciami, a nie chcą przedzierać się przez cały wątek, dodaję, że najbliższy cykl zajęć zacznie się 20 listopada i potrwa do 5 lutego. Zajęcia trwają po półtorej godziny i odbywać się będą w środy między godziną 17.00 a 18.30.
Pod tym linkiem znajdują się wszystkie szczegóły dotyczące samej metody, miejsca, cen itd.:
http://soltempel.com/pl/sol_tempel2.php
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów
Joanna Joanna
(LaToszka)
Stały Bywalec
A jakie koszta są tej przyjemności?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(dnc)
Wiking
Mojmira napisał:
Hej wszystkim!
Jestem certyfikowanym nauczycielem jogi i zastanawiam się nad zorganizowaniem na przełomie jesieni i zimy zajęć jogi prowadzonej w języku polskim (wcześniej prowadziłam jogę po norwesku i polsku, w zależności od potrzeb ćwiczących). Najpierw chciałam się jednak zorientować czy w ogóle byłoby zainteresowanie czymś takim. Joga, jaką prowadzę to Somayog - bardzo spokojna forma ćwiczeń przeznaczona dla wszystkich, przede wszystkim jednak dla osób pracujących fizycznie, w stresie, kobiet w ciąży, osób, które z tych czy innych powodów nie mogą lub nie chcą udać się na bardziej dynamiczne zajęcia jogi klasycznej oraz osób starszych.

...co to znaczy "na przełomie"? jednorazowo przez weekend?
Może wiesz coś o jodze Iyengara w Oslo i /najlepiej/ po polsku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Aga Antonik
(AgnieszkaMojmira)
Wiking
Byłby to cykl 10-ciu zajęć, gdzie poszczególne zajęcia można traktować jako część większej całości lub jako coś jednorazowego (na każdych zajęciach skupiamy się na nieco innych częściach ciała, choć zawsze w planie jest rozluźnianie barków/ramion, praca z mięśniami brzucha oraz ćwiczenia uspokajające/wyciszające umysł). Od połowy listopada mój mąż idzie na urlop tacierzyński i wtedy chciałabym zacząć. Odliczając okres świąteczny zajęcia trwałyby do końca stycznia.

Co do ceny natomiast, to nie różni się wiele od innych miejsc (natomiast ze względu na specyfikę tego rodzaju jogi grupa jest zawsze niewielka, najlepiej ok. 8 osób, a ja mam możliwość bardziej indywidualnego podejścia i dopasowania ćwiczeń do potrzeb uczestników). Tak więc za jednorazowe wejście 200 NOK, za karnet na całość 1600 NOK i karnet na 8 wejść 1400 NOK.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(Maura)
Wiking
Mojmira napisał:
Hej wszystkim!

UWAGA! do ludzi młodych:

Joga może zabić - przedruk z Fakt.pl:
www.fakt.pl/Uwaga-Joga-moze-zabic-cwicze...tykuly,145140,1.html

[size=4]Niebezpieczna joga[/size]: - 3 części na youtube.pl:
swiadkowie.wp.tv/i,Swiadkowie-Niebezpiec...icaid=61167c#m407097

[size=4]Joga doprowadziła mnie do przedsionka piekła[/size]
adonai.pl/zagrozenia/?id=14

...lub wpisz w google np. "joga sekta" "joga religia" itp.
...i nie daj się zwieść, bo konsekwencje poniesiesz Ty sam, a nie twój "mistrz".
Do sekty w uśmiechem - z sekty... CZĘSTO NIE DA SIĘ WCALE ODEJŚĆ!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Aga Antonik
(AgnieszkaMojmira)
Wiking
W pierwszej chwili chciałam zignorować powyższy wpis, jednak jest on chyba zbyt szkodliwy, by się do niego nie odnieść.
W każdym z tych linków jest trochę prawdy. Joga może zabić... podobnie jak zabić może jedzenie, bieganie czy jazda samochodem. Najczęściej jednak zabija ograniczony umysł
Szczęśliwie dla mnie i dla jogi, w necie znajduje się wystarczająco dużo informacji - popartych naukowymi badaniami - które na łeb biją wypowiedzi fanatyków, i każdy kto chce, z łatwością może je odnaleźć.
Dla zainteresowanych jogą, którą ja prowadzę - i ewentualnie zaniepokojonych poprzednim wpisem - dodam tylko, że Somayog jest zespołem ćwiczeń nastawionych przede wszystkim na zwiększenie świadomości ciała oraz rozluźnienie mięśni, które niepotrzebnie spinamy podczas dnia, i z sektą czy nawet religią w ogóle ma tyle wspólnego co lekcje WF-u. Na zajęciach nie ma śpiewania mantr, wymawiania imion hinduskich(czy jakichkolwiek innych) bogów, gromadzenia energii w czakrach (a już tym bardziej przekraczania bram piekieł...) ani czegokolwiek, co mogłoby łączyć je z którąkolwiek ze znanych mi religii.
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów

(Klub_Inteligienta)
Nowicjusz
AgnieszkaMojmira napisał:
Na zajęciach nie ma śpiewania mantr, wymawiania imion hinduskich

...to może chociaż różaniec
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów

(Klub_Inteligienta)
Nowicjusz
Maura napisał:
Mojmira napisał:
Hej wszystkim!

UWAGA! do ludzi młodych:

Joga może zabić - przedruk z Fakt.pl:
www.fakt.pl/Uwaga-Joga-moze-zabic-cwicze...tykuly,145140,1.html

[size=4]Niebezpieczna joga[/size]: - 3 części na youtube.pl:
swiadkowie.wp.tv/i,Swiadkowie-Niebezpiec...icaid=61167c#m407097

[size=4]Joga doprowadziła mnie do przedsionka piekła[/size]
adonai.pl/zagrozenia/?id=14

...lub wpisz w google np. "joga sekta" "joga religia" itp.
...i nie daj się zwieść, bo konsekwencje poniesiesz Ty sam, a nie twój "mistrz".
Do sekty w uśmiechem - z sekty... CZĘSTO NIE DA SIĘ WCALE ODEJŚĆ!!!

...jak w tytule - joga po polsku.
Witamy w Klubie i prosimy o sukcesywne ujszczanie składek.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty

(ewaw200817)
Nowicjusz
hey
cena jest dosc droga , jak za tyle wejsc...
ja chodze do Drammen i za caly rok zaplacilam 2.000 nok,w tym jest pilates,joga,stepy,silowania,syklowanie itp.
i na zajeciach jest 6 osob na pilates czy jodze.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
nie wynaradawiajcie sie
cwiczcie klekanie procesje calowanie w reke
podkladanie swini
i rzucanie klody pod nogi
Zgłoś wpis