Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

nowy polski sklep - zniesmaczenie - Norwegia

Czytali temat:
Piotrek Cz.... (2341 niezalogowanych)
5 Postów
ANIA M....
(UGA BUGA)
Wiking
Zniesmaczenie jak w temacie-
po krótkim przeglądzie artykułów na półkach sprawdzamy "promocję" - 50% na 7days'y, zwracamy uwagę na datę - termin przydatności do spożycia to 20któryś grudzień 2012, zwracamy uwagę sprzedawcy który stwierdza że, owszem rogaliki są po terminie ale tutaj są inne zasady dla polaków i polskich sklepów a inne dla norwegów i norweskich :o, staramy się wytłumaczyć (może i bez sensu) że produktów po terminie sprzedawać nie wolno i za takie praktyki grozi mandat włącznie z zamknięciem sklepu na co pan sprzedawca oświadcza że możemy kupować bądź nie, to nasz wybór i odchodzi obrażony.
Szok
Sklep niby nowy i od razu tak bezczelnie odstraszają potencjalnych klientów,
jak dla mnie chyba lepiej u araba tam przynajmniej ściągają przeterminowane produkty a zaopatrzenie podobne...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów

(Carrousell)
Wiking
Mnie takie sytuacje w ogóle nie dziwią, dziwi mnie jedynie, że tak szybko skoro to nowy sklep..każdy ma swój sposób na reklamę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
UGA BUGA napisał:
po krótkim przeglądzie artykułów na półkach sprawdzamy "promocję" - 50% na 7days'y, zwracamy uwagę na datę - termin przydatności do spożycia to 20któryś grudzień 2012, zwracamy uwagę sprzedawcy który stwierdza że, owszem rogaliki są po terminie ale tutaj są inne zasady dla polaków i polskich sklepów a inne dla norwegów i norweskich :o, staramy się wytłumaczyć (może i bez sensu) że produktów po terminie sprzedawać nie wolno i za takie praktyki grozi mandat włącznie z zamknięciem sklepu na co pan sprzedawca oświadcza że możemy kupować bądź nie, to nasz wybór i odchodzi obrażony.
Szok
jak dla mnie chyba lepiej u araba tam przynajmniej ściągają przeterminowane produkty a zaopatrzenie podobne...

A czy ten sprzedawca z wrażenia nie odciął sobie dopływu powietrza leżącą na ladzie poduszką?
Relacja i napiecie... prawie Wołoszański.
Ługo - Bugo, czy uwazasz iz ten nieszczesny rogalik miesiac temu, 3 miesiace temu byl smaczniejszy i mial wyzsza "wartosc odzywczą"?
Kto sie zniesmacza na i tak juz niesmaczny shit?
Bądźże poważna dziewczyno!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
zadwon do mattilsynet
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Hilton napisał:
UGA BUGA napisał:
Szok

A czy ten sprzedawca z wrażenia nie odciął sobie dopływu powietrza leżącą na ladzie poduszką?
Relacja i napiecie... prawie Wołoszański.
Ługo - Bugo, czy uwazasz iz ten nieszczesny rogalik miesiac temu, 3 miesiace temu byl smaczniejszy i mial wyzsza "wartosc odzywczą"?
Kto sie zniesmacza na i tak juz niesmaczny shit?

Hilton , to juz nie chodzi o to- ale towar po terminie nie moze byc sprzedawany, musi zostac zdjety z polki i tyle.....chodzi o zasady...

a sprzedawca pieprzy "3po3" ...

BTW gdzie jest ten sklep? cos tam slyszalem o nowym sklepiku w Oslo ale nie wiedzialem gdzie.........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Bizi, nie musisz mi tego wyjasniac, nie jestem idiotka
A jak ugabuga ma problem, to niech zadzwoni do mattilsynet, atk jak jej patim poradzila.
W czym problem?
W norweskich sklepach przeterminowany towar na polkach to norma.
A sklep jest na Storgata 53.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
moze trza im powiedziec ze KIWI placi za towar po terminie

w Polsce tez nie wolno handlowac towarem po terminie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Hilton napisał:
A jak ugabuga ma problem, to niech zadzwoni do mattilsynet, atk jak jej patim poradzila.
W czym problem?

Hilton, wiem , ze nie musze Ci wyjasniac.....

Chcialbym znac chociaz jeden sklep gdzie nie trzeba patrzec na date waznosci

BTW....a w tym sklepie to najnizsza polka z biedronki i lidla? czy sa tez jakies markowe produkty??? oprocz 7 days po terminie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
ANIA M....
(UGA BUGA)
Wiking
Hilton napisał:
W czym problem?

może trzeba ci wyjaśnić różnicę między towarem po terminie a pełnowartościowym w takim razie?
problem jest w tym że jak zwraca uwagę na takie przegięcia, mając nadzieję że ktoś to sobie wezmie do serca to zaraz znajdzie się pani "nie idiotka" która cię sponiewiera bo akurat ma zły humor.
A różnica jest taka że w norweskim sklepie takie towary "na biegu" ściągają jeśli tylko zwrócić uwagę a tutaj sprzedawca bezczelnie wmawia inne prawa obowiązujące w polskich sklepach i stara się to popchnąć mimo uwag klientów.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
A juz zadzwonilas do mattilsynet, czy bedziesz dalej na forum "dzwonic" ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok