Wyjątkowa restauracja w samym środku „oka łososia”. Otwarcie wiosną 2023

Restauracja ma zacząć działać późną wiosną tego roku iris/materiały prasowe/Sebastian Lamberg Torjusen
Menu jak opowieść
Madsen, Dunka, która przez ostatnie lata pracowała jako szefowa kuchni w najlepszych restauracjach w Kopenhadze, mówi, że norweskie wybrzeże pozwala odkrywać cały wszechświat pod powierzchnią wody, o którym w Kopenhadze mogła tylko pomarzyć. - Ten region oferuje jedne z najczystszych i najbardziej ekscytujących produktów z owoców morza na świecie. Szczególnie nie mogę się też doczekać pracy z lokalnymi produktami i składnikami, takimi jak dziczyzna czy owcze mleko - opowiada.

Anika Madsen karierę szefa kuchni rozpoczęła w wieku 17 lat, pracowała m.in. w restauracji Michelin Formel B. Znana z pionierskiego podejścia do gastronomii. Pasjonuje się wyszukiwaniem i wykorzystaniem lokalnych składnikówŹródło: iris/materały prasowe/John Asle E. Hansen

Goście tej niezwykłej restauracji będą mogli podziwiać okoliczną panoramę.Źródło: iris/materiały prasowe/Tobias Lamberg Torjusen
Jedyne takie oko łososia na świecie

Salmon Eye to największa na świecie pływająca instalacja artystyczna.Źródło: iris/materiały prasowe/Tobias Lamberg Torjusen
Nie tylko na wodzie, ale i pod

Raport Norwegia
Twoje centrum aktualności i najnowszych wiadomości z Norwegii. Publikujemy dziesiątki informacji dziennie, abyś był zawsze na bieżąco. W jednym miejscu znajdziesz kluczowe informacje: od alertów pogodowych i sytuacji na drogach, przez doniesienia z rynku pracy, po najważniejsze wydarzenia z Oslo, Bergen, Stavanger i wszystkich regionów Norwegii.