Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(8124 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
Karol.Ky napisał:...inne przyklady: dluzszy okres czasu, w kazdym badz razie.
Takich pleonazmow jest cala masa.

A Ja tak lubię właśnie pisać ...
Dlatego , że ten język ma takie właśnie możliwości .
ORAZ
Sprawdzam w ten sposób ,
spostrzegawczość Innych ,
oraz ich stopień wiedzy na tematy języka Polskiego .
ECH
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Gabriel napisał:
Karol.Ky napisał:...inne przyklady: dluzszy okres czasu, w kazdym badz razie.
Takich pleonazmow jest cala masa.

A Ja tak lubię właśnie pisać ...
Dlatego , że ten język ma takie właśnie możliwości .
ORAZ
Sprawdzam w ten sposób ,
spostrzegawczość Innych ,
oraz ich stopień wiedzy na tematy języka Polskiego .
ECH

No to masz ciekawa zabawe

PS
Domyslilem sie, ze tak robisz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Karol.Ky napisał:No to masz ciekawa zabawe...
E tam zabawę , po prostu z racji Mojej Miernej poprawności językowej Bardzo częstoi gęsti sięgam do netu by sprawdzić czy tam można napisać ...
---
Czy Ty , masz taki uraz na Powyższe , z racji swoich prac, które musisz publikować i jezyk musi być naprawdę POPRAWNY pod Każdym względem ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Gabriel napisał:
Karol.Ky napisał:No to masz ciekawa zabawe...
E tam zabawę , po prostu z racji Mojej Miernej poprawności językowej Bardzo częstoi gęsti sięgam do netu by sprawdzić czy tam można napisać ...
---
Czy Ty , masz taki uraz na Powyższe , z racji swoich prac, które musisz publikować i jezyk musi być naprawdę POPRAWNY pod Każdym względem ?

Nie, do zboczenie powstalo po obcowaniu z tzw. prawdziwymi polakami, ktorzy pielegnuja kulture, a nie potrafia poprawnie sklecic wypowiedzi. wiem, wyjde na osobe arogancka, ale chcialbym, bysmy odrobine bardziej dbali o jezyk, bo jak nie to niedlugo powstanie cos obrzydliwego: jakas nowomowa niczy z 1984 Orwell'a.

PS
Swoim jezykiem sie nie martw i nie nazywaj go miernym, bo Twoje wypowiedzi sie rozumie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
ja to sie cofne spowrotem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
154 Posty
Asgota Okrutny
(Asgota)
Stały Bywalec
Karol.Ky napisał:
Nie, do zboczenie powstalo po obcowaniu z tzw. prawdziwymi polakami, ktorzy pielegnuja kulture, a nie potrafia poprawnie sklecic wypowiedzi.[/quote]

Karolu, czepiasz sie poprawnej pisowni i poniekad słusznie ale sam tez niejestes w porzadku. (piszesz jak wiekszosc rózwniez i ja)
Mianowicie zapominasz (albo piszesz tak bo jest wygodniej) o polskich znakach diakrytycznych. To tez błąd przeciez za ktory odejmowane są punkty na klasowkach.

kiedys znalazłem na jakims forum taka oto uwage.

"Jezeli to nie ma dla Ciebie znaczenia to prosze zrob mi laske... i sie nie czepiaj wiecej"

p.s. ale masz tez troche racji bo "ktury" zdecydowanie gorzej wyglada niz "ktory"
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Asgota napisał:

Karol.Ky napisał:
Nie, do zboczenie powstalo po obcowaniu z tzw. prawdziwymi polakami, ktorzy pielegnuja kulture, a nie potrafia poprawnie sklecic wypowiedzi.

Karolu, czepiasz sie poprawnej pisowni i poniekad słusznie ale sam tez niejestes w porzadku. (piszesz jak wiekszosc rózwniez i ja)
Mianowicie zapominasz (albo piszesz tak bo jest wygodniej) o polskich znakach diakrytycznych. To tez błąd przeciez za ktory odejmowane są punkty na klasowkach.

kiedys znalazłem na jakims forum taka oto uwage.

"Jezeli to nie ma dla Ciebie znaczenia to prosze zrob mi laske... i sie nie czepiaj wiecej"

p.s. ale masz tez troche racji bo "ktury" zdecydowanie gorzej wyglada niz "ktory"

Znakow diakrytyczych nie mam z powodu mojego lenistwa, bo zainstalowalem norweskie oprogramowanie na moim komputerze, bez mozliwosci uzywania jezyka polskiego, ot to! Znaki diakrytyczne znakami, ale nie raz widzialem wypowiedzi "prawdziwych polakow" pisanych w systemie: dopelnienie podmiot orzeczenie...

Po prostu uwazam, ze warto dbac o jezyk, a zwiazki frazeologiczne so powszechnie znane i glupio w nich proste bledy robic.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Karol.Ky napisał:Swoim jezykiem sie nie martw i nie nazywaj go miernym, bo Twoje wypowiedzi sie rozumie.
Che ...he... che...
Niestety
gdyby nie edytor to była by tragedia ...
---
Tak było na początku Mojego kontaktu z netem i Pierwszym Forum ...
Ponadto dokument Maturalny , mówi sam za siebie ... DOPUSZCZAJĄCY ...
I to tylko dzięki ... "Begerówce" mam ten dokument ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
154 Posty
Asgota Okrutny
(Asgota)
Stały Bywalec
oczywiscie poprawnosc zdania jaki kontrolowanie błedów ortograficznych jest bardzo wazne.
Spotkałem sie nawet z taka krytyka "jeżeli jestes analfabetą to nie znaczy ze mozesz pisać z błędami ortograficznymi... jest cos takiego jak słownik ortograficzny. Korzystaj."
I jestem za.

p.s. ja tez piszę czesto bez "ą, ę, ł, ż... itp" chyba z wygody chociaz kiedys ktos mie poprosił zebym tak własnie pisał bo mu sie "krzaczki" wyświetlaja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Raz na forum byl typ co uwazal: cyt. " ja nie mam czasu pisac na forum ze slownikiem w reku, tak jak inni to robia".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok