Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marcin Krukowski emilia wilczewska *** *** Bartek Brzyśkiewicz Marek P Mateusz Matias Mariusz0o halotunowa SzczepanS Ann31 Marian Zamojski Monika J Kasia :) (25480 niezalogowanych)
25 Postów
iga klaptocz
(edgar)
Wiking
hej, ja mam termin na listopad! tez to moja pierwsza ciąża bede rodzic w Stavanger a ty?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Wiking
Cześć Dziewczyny. Czy któraś z Was rodziła w Oslo? Popisałabym z kimś bo prawdę mowiąc jestem troszke przerażona
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
78 Postów
Sylwia Bochenska
(Fionnka)
Początkujący
czesc guti2 a gdzie dokladnie w oslo ktory szpital? ja rodzilam i mieszkam w oslo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Wiking
Cześć Fionnka. Do rodzenia to jeszcze długa droga, może możesz mi polecić dobry szpital, lekarza i położną z Oslo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
78 Postów
Sylwia Bochenska
(Fionnka)
Początkujący
co do szpitala to ja rodzilam w Bærum i powiem ci ze jestem bardzo zadowolona! sam porod wspominam (z tego co pamietam ) to bardzo dobrze polozna co odbierala porod strasznie mila! po porodzie poprosilismy z mezem o pokoj rodzinny to odrazu nam przyznali bez zadnych problemow! a nic wczesniej nie mowilismy! maz przez ten caly czas co bylismy w szpitalu to mial zapewnione posilki. do poloznej to ja nie chodzilam tylko raz bylam na wywiadzie,a takto to wszystko zalatwial i mowil mi moj lekarz rodzinny! a co do lekarza to proponuje ci zebys miala w przychodni jak najblizej domku bo teraz to wiadomo jest latwo na poczatku ciazy a puzniej pod koniec to brzuszek jest juz duzy i jest ciezko a w ostatnim miesiacu to chodzisz do lekarza co tydzien! ja wiem po sobbie bo w ostatnim miesiacu sie przeprowadzilismy i musialam dojezdzac do lekarza i naprawde bylo ciezko jak masz jeszcze jakies pytania to pisz smialo
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
marek orlecki
(jac989)
Wiking
hej degar ja bede rodzic we fredrikstad mam termin na poczatek grudnia i tak sie boje ze szok bo to moja pierwsza ciaza chodz jeszcze troszke czasu mam ale strach mnie przerasat pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
słuchajcie mam pytanie w imieniu znajomej i mam nadzieje ze mi pomozecie chodzi mi mianowicie o pieniazki za urodzenie dziecka
W navie powiedzieli jej ze jak ma wyrobiony "maciezynski" to nie nalezy sie jej dodatek za urodzenie dziecka to prawda???
Nie chce pytac u siebie w nav bo tam mnie wszyscy znaja i zaraz beda plotki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
z tego co ja wiem,to prawda
ale podobno mozna sobie wybrac albo jedno albo drugie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Jednak becikowe jak się ma wypracowany zasiłek macierzyński jest nieopłacalny...
Dlatego,że jest jednorazowy
A macierzyński jest co miesiąc i w zestawieniu oólnym dużo większy od becikowego...
W Norge Urzędy jeżeli już coś zaczynają obliczać dla obywatela to liczą zawsze na jego kożyść a nie odwrotnie , zwłaszcza jeżeli dotyczy to dzieci .
Skoro NAV przyznał macierzyński to kobieta powinna się cieszyć bo to idzie do obliczeń emerytalnych a becikowe nie ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Miałam opisac a tu prosze jest gabriel ty naprawde jesteś skarbnicą na tym forum
a może niedawno przyleciał do ciebie bocian
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok