Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
A w jakim jeszcze coś rozumiesz Polaku?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
bor11
(bor11)
Początkujący
defenderr napisał:
to po co poslugujesz sie jezykiem polskim ?
zapomnij o nim i wracaj na UPAine

Daj sobie spokój z banderowsko-syjonistycznymi śmieciami. Jest takie POLSKIE powiedzenie: "rusz gówno i śmierdzi"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
jasta102 napisał:
Mendy polskie
Panowie Gomułka Gierek Jaruzelski
Co tę dziczyzne z poziomu przedwojennego Bangladeszu jakoś doprowadzili do połowy Europy nawet ulicy czy placu nie mają
A motloch ma setkami i na wawelu poleguje
Przeklęty naród

W Twoim przypadku, Stachu, nie jestem pewna, czy jestes az tak glupi, czy tylko prowokujesz ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

()
Maniak
Widziałem jaką to Polskę słomą przykryta komuna obejmowała
Czytałem jak to rząd sanacyjny chciał odkupić od Francji Madagaskar aby tam wysłać 2-3 miliony ciemnoty z przeludnionej polskiej wiochy
Tylko podróżnik Fiedler napisał raport że polskie ludzie za głupie aby tam przeżyć i od pomysłu odstapiono
Czytałem jak w latach 50 i 60 polski narut rzucał się pod traktory żeby jem elektryki nie zakładali bo stodoły popali
I to chamstwo ten prymityw musiała komuna zagospodarować i granatami od sochy oderwać
I ty się pytasz czy ja żartuję czy o drogę pytam
Może też watpisz ze brzydze się bycia Polakiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
napisał:
Czytałem jak to rząd sanacyjny chciał odkupić od Francji Madagaskar aby tam wysłać 2-3 miliony ciemnoty z przeludnionej polskiej wiochy
Tylko podróżnik Fiedler napisał raport że polskie ludzie za głupie aby tam przeżyć i od pomysłu odstapiono
Czytałem jak w latach 50 i 60 polski narut rzucał się pod traktory żeby jem elektryki nie zakładali bo stodoły popali
I to chamstwo ten prymityw musiała komuna zagospodarować i granatami od sochy oderwać

W Twoim przypadku w to akurat nie watpie. Dkatego, ze prawdziwy Polak (nie mylic z osbnikami o zrytych beretach typu cysiek, czy arek) nie gloryfikuje nastojaszczych komuchow polskich, ktorzy w w sluzbie Rosji gotowi byli zrobic wszystko przeciwko narodowi polskiemu, wszystko co tylko towarzysze rozkaza.
A pozniej :
"Gdybysmy panstwo a nie "kamieni kupe" to te fjuty dozywalby starosci na wygnaniu, bez prawa powrotu do kraju. Jak Honecker."

Nie ma problemu Stachu, wez sie zorganizuj z tym dyzurnym komuchem MN (co to zwial do Norwegii, a nie do matuszki Rosiji), kupcie jakie wience i jedzcie dumnie uczcic pogrzeb waszego bohatera.

Fuj....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
176 Postów
Greg Greg
(Greg1979)
Stały Bywalec
Dobrze dziewczyna prawi...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
napisał:

Po pierwsze, to nie widziales,Stachu, Twoi rodzice to widzieli. Po drugie, to jednak Polacy lepeij by wyszli na tym, zeby ich ta komuna laskawie w spokoju zostawila i nie "cywilizowala". Nie wiem, z jakiej rodziny pochodzisz, ale moi dziadkowie, to bardzo zle wyszli na tym, jak ich ruskie "cywilizowaly". Na szczescie ojciec matki wrocil z zeslania i dlatego cale swoje zycie poswiecil edukowaniu wnukow. Co by im pozniej do glowy nie przyszlo takie jak Ty herezje wypisywac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Cortez1 N
(Cortez1)
Wyjadacz
Są w Ojczyznie rachunki krzywd - swojska głupota ich tez nie przekresli.....
Żegnaj Generale - żyłeś w trudnych czasach,czasach niekiedy wyborów tragicznych. W Twym zyciorysie - czytanym polskimi oczyma - są rózne karty : i czarne,i szare, i białe.
Ale cześć Ci za jedno: że wykonując decyzję Gen.Jaruzelskiego rozpirzyłeś w drybizgi - w ciągu trygodnia - Ruch "10 mln" opanowany przez stracenczych debili,ktorzy gdyby postawili na swoim zgotowali by Polsce wojne domową i "pomoc" ze Wschodu. I wtedy na Powazkach chowalibysmy pietrowo kolejne set-tysięczne pokolenie "rzucone na szaniec"....
Ale debile żyją,szykują kolejną zadymę ojczyznianą. Macierewicz na horyzoncie..........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
@Cortez:

Nie ujme tego lepiej wlasnymi slowami, wiec posluze sie cytatem z salonu24. Moze sie wysilisz i przeczytasz. Swietnie pasuje, jako odpowiedz na to "od czego wybawil nas laskawie Kiszczak i Jaruzelski" :
A ja zapytam co by się stało, gdyby do tej interwencji doszło? Bez wątpienia nastąpiłyby masowe aresztowania działaczy opozycji.

Tylko, że dokładnie to samo działo się już w nocy z 12 na 13 grudnia 1981 r.. Z domów wyciągnięto tych, którzy zagrażali ustrojowi i sojuszom. Jak mniemam ci, którzy wyciągali z domów w nocy z 12 na 13 grudnia mieli znacznie lepsze rozeznanie kogo wyciągać od hipotetycznych czekistów zza Buga.

Gdyby wkroczyli Sowieci, każda próba oporu skończyłaby się strzelaniem do opierających się. Czyli tym, co stało się, kiedy 16 grudnia bandyci Jaruzelskiego i Kiszczaka napotkali opór w „Wujku”

I niech mi nikt nie próbuje tłumaczyć, że to był jakiś „wypadek przy pracy’, że coś „wymknęło się spod kontroli”. Za rzadko przypomina się, że dokładnie ci sami, którzy skutecznie strzelali w „Wujku” 16 grudnia, dzień wcześniej także strzelali w „Manifeście Lipcowym”. I bandyta Kiszczak musiał o tym wiedzieć dzień później, gdy pluton specjalny z ostrą amunicją wkroczył do „Wujka”.

Ktoś powie, że gdyby wkroczyli ruscy, ofiar byłoby więcej. A niby skąd to wiadomo? Przypuszczam, że ruscy nie zawahaliby się strzelać wszędzie tam, gdzie napotkaliby opór. O bandytach Jaruzelskiego i Kiszczaka wiemy, że nie zawahali się strzelać tam, gdzie napotkali opór.

Różnica w proweniencji pocisków, które zabijały dla zabijanych ma chyba niewielkie jeśli jakiekolwiek znaczenie.

Powiecie, pewnie, że gdyby nie Jaruzelski i Kiszczak, bylibyśmy pod ruską okupacją. Otóż byliśmy cały czas. Jeśli ktoś zaoponuje niech jedzie do Legnicy, do Bornego Sulinowa, na wrocławskie Partynice, pod Kołobrzeg. Tam i w innych miejscach stali nasi „sojusznicy” a ich liczba szła w tysiące.

A może groziło nam, że ruscy narzucą nam okupacyjne władze? A jakie mieliśmy?

Ja przypomnę jedną prawidłowość, która idzie pod prąd temu, co ruscy musieli robić by trzymać w ryzach swój „obóz” i twierdzeniom, że ponoć byliśmy „najweselszym barakiem”. Kiedy socjalizm przestał podobać się Niemcom w 1953 r., do akcji wkroczyły ruskie czołgi. Gdy w 1956 r. Węgrom zaszumiała w głowach niezależność, wybiły im ją z głowy ruskie czołgi. Kiedy w 1968 r. Czechom zamarzył się „socjalizm z ludzką twarzą”, prawdziwą twarz socjalizmu przywieziono im na ruskich czołgach. Tylko u nas w 1956 r. i w 1970 r. i w 1981 r. ruskie czołgi nie musiały odpalać silników. Zastąpiły je czołgi z orłami na pancerzach. U nas ruskie czołgi nie były nigdy potrzebne właśnie dlatego, że robotę za nie odwalali ludzie w rodzaju Jaruzelskiego i Kiszczaka.

U nas nie raz była ruska interwencja tylko że u nas ruscy, inaczej niż w DDRze, na Wegrzech czy w Czechosłowacji interwencji dokonywali używając Jaruzelskich i Kiszczaków. Tylko u nas mogli być spokojni o efekt.

Tyle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Cortez1 N
(Cortez1)
Wyjadacz
Lindemans napisał:
napisał:

W Twoim przypadku w to akurat nie watpie. Dkatego, ze prawdziwy Polak (nie mylic z osbnikami o zrytych beretach typu cysiek, czy arek) nie gloryfikuje nastojaszczych komuchow polskich, ktorzy w w sluzbie Rosji gotowi byli zrobic wszystko przeciwko narodowi polskiemu, wszystko co tylko towarzysze rozkaza.
A pozniej :
"Gdybysmy panstwo a nie "kamieni kupe" to te fjuty dozywalby starosci na wygnaniu, bez prawa powrotu do kraju. Jak Honecker."

Nie ma problemu Stachu, wez sie zorganizuj z tym dyzurnym komuchem MN (co to zwial do Norwegii, a nie do matuszki Rosiji), kupcie jakie wience i jedzcie dumnie uczcic pogrzeb waszego bohatera.

Fuj....

--------------------------------
...." .. Dkatego, ze prawdziwy Polak (nie mylic z osbnikami o zrytych beretach typu cysiek, czy arek) nie gloryfikuje nastojaszczych komuchow polskich, ktorzy w w sluzbie Rosji gotowi byli zrobic wszystko przeciwko narodowi polskiemu, wszystko co tylko towarzysze rozkaza. ..."..
Skomentuje subtelnie i patriotycznie:
Babo! Bierz się za gary i pranie kalesonów i przestań peeerdolic wyswiechtane farmazony nawiedzonych głupców nie majacych o tamtych czasach zielonego - jak kapusta przy gotowaniu - pojęcia,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok