Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
l_chaim napisał:
A co chcesz wiedziec o zyciu w Polsce....bajeczny,mlekiem i miodem płynący kraj....ludzie radosni,szczerzy.....
A teraz serio:
NIGDY TU NIEWRACAJ!!!!!!NIGDY!!!!
Nie masz szansy na pracę,zycie.... .i dozycie również...Nikogo nie bedzie interesowalo czy istniejesz,czy masz za co zyc....najmniej zainteresowane jest tym Panstwo ,ktoremu realnie oddajesz 50 % dochodow....kiedy jestes chora-jesli nie masz prywatnej drogiej opieki- nie nasz szansy na leczenie np.czas oczwkiwania na zwykly rezonans to 10-14 miesięcy....
Osobiscie mam taki plan....Za jakies 5-6 lat zachorowac na raka albo sprawic sobie skuteczny wylew-zejsc z tego padolu w optymalnym monencie,zeby nie byc ciezarem dla dziecka.ZUS wyliczyl ze wraz z mezem jesli dalej bede dobrze zarabiać dostane 1.9 tys. Brutto emerytury-od tego trzeba odjac obecne 18% podatku....stawka glodowa...wiec alternatywa jaka mam owolna smierc glodowa albo wczesniejsze zejscie....
Wynajem nieszkania to ik.1-1.2 tys....ale to 80% tego co dostaniesz bedac zatrudniona na smieciowke...i nie daj Bog zeby zdarzylo ci sie zachorowanie....
Na razie mam prace....jak dlugo? Nie wiem.
Moj maz rownolatek szuka od 4 m-cy....przeciez korzystniej jest zatrudnic mlodszego za mniejsza stawke......
I tu wychodzi szczerosc polakow-poprostu podczas roznowy o prace usłyszeć # jest PanPani za stara. Zatrudniamy osoby do 35 roku życia
MASAKRA
Mam 43 lata ,mam stala prace,jestem księgową i zrobie wszystko zeby legalnie choc sprzatac w Norwegii.
NIE WRACAJ TU NIGDY!!!!
Niech Wam to przez glowe nawet nie przejdzie. Zapimnij o tym .Napewno u Ciebie to chwilowa frustracja zwiazana z drobnym niepowodzeniem.
NIGDY TU NIEWRACAJ!!!!!
Pozdrawiam

-------------------
Pani ksiegowa naogladała się filmu "300 mil do nieba" i bez litości cytuje matkę rozmawaiającą z synem. Ale to było...ponad 30 lat temu!!! Film był fałszywy i wyjatkowo kłamliwy w swej propagandowej wymowie.
Kto jak kto - ale akurat ksiegowi - ale dobrzy ksiegowi - ze znalezieniem dobrej pracy nie maja NAJMNIEJSZYCH problemów w Polsce. Ci pracujący na liczydłach moją już generalnie gorzej,to prawda.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
ananas1 napisał:
co za idiotyczne pytanie? nie oczekuje. oczekuje dyskusji i roznych opin na temat powrotu do naszego kraju, a nie chamstwa.

To jest sprawa indywidualna, jedni mają gdzie wracać i z pracą nie będą mieć problemu inni nie.

Na ogół to jest tak że jak sobie ktoś nie radzi w jednym kraju to w innym też nie da rady.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
DariuszWysocki napisał:
no ale ale kazdy moze miec gorszy dzien ,,nie trzeba zaraz rodaka rodaczki wcisnac w glebe i przycisnac obcasem ,,,z drugiej strony to z calym szacunkiem do ogołu -PRZYNAJMENIEJ SIE STARAM NIE DAC POZNAC POLAKOM ZE JEST MI ZLE gdy jest mi zle ,,poniewaz wiem ze nikt nie DOJEBIE TAK JAK ZIOMKI ..TAKA PRAWDA NIESTETY

No, fakt.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Pytanie do autorki tematu :
Co robilas w Norwegii przez 8 lat ? Opisujesz swoja sytuacje, jako tragiczna. Nie mozesz znalezc pracy nawet na mopie, w sklepie, czy gdziekolwiek indziej ? Co wiec robilas tu przez 8 lat ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Ewka1 niewazne
(Ewka1)
Nowicjusz
Ja osobiscie nie polecam powrotu. Tyle gadania ze w Polsce praca dla mlodych jest a to tylko gadanie mieszkam w Norwegi od nie dawna i nie ma opcji bym wrocila do polski. Co do studiow raczej musiala bys zaczac od nowa w polsce..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Krystian85 napisał:
l_chaim napisał:
A co chcesz wiedziec o zyciu w Polsce....bajeczny,mlekiem i miodem płynący kraj....ludzie radosni,szczerzy.....
A teraz serio:
NIGDY TU NIEWRACAJ!!!!!!NIGDY!!!!
Nie masz szansy na pracę,zycie.... .i dozycie również...Nikogo nie bedzie interesowalo czy istniejesz,czy masz za co zyc....najmniej zainteresowane jest tym Panstwo ,ktoremu realnie oddajesz 50 % dochodow....kiedy jestes chora-jesli nie masz prywatnej drogiej opieki- nie nasz szansy na leczenie np.czas oczwkiwania na zwykly rezonans to 10-14 miesięcy....
Osobiscie mam taki plan....Za jakies 5-6 lat zachorowac na raka albo sprawic sobie skuteczny wylew-zejsc z tego padolu w optymalnym monencie,zeby nie byc ciezarem dla dziecka.ZUS wyliczyl ze wraz z mezem jesli dalej bede dobrze zarabiać dostane 1.9 tys. Brutto emerytury-od tego trzeba odjac obecne 18% podatku....stawka glodowa...wiec alternatywa jaka mam owolna smierc glodowa albo wczesniejsze zejscie....
Wynajem nieszkania to ik.1-1.2 tys....ale to 80% tego co dostaniesz bedac zatrudniona na smieciowke...i nie daj Bog zeby zdarzylo ci sie zachorowanie....
Na razie mam prace....jak dlugo? Nie wiem.
Moj maz rownolatek szuka od 4 m-cy....przeciez korzystniej jest zatrudnic mlodszego za mniejsza stawke......
I tu wychodzi szczerosc polakow-poprostu podczas roznowy o prace usłyszeć # jest PanPani za stara. Zatrudniamy osoby do 35 roku życia
MASAKRA
Mam 43 lata ,mam stala prace,jestem księgową i zrobie wszystko zeby legalnie choc sprzatac w Norwegii.
NIE WRACAJ TU NIGDY!!!!
Niech Wam to przez glowe nawet nie przejdzie. Zapimnij o tym .Napewno u Ciebie to chwilowa frustracja zwiazana z drobnym niepowodzeniem.
NIGDY TU NIEWRACAJ!!!!!
Pozdrawiam

-------------------
Pani ksiegowa naogladała się filmu "300 mil do nieba" i bez litości cytuje matkę rozmawaiającą z synem. Ale to było...ponad 30 lat temu!!! Film był fałszywy i wyjatkowo kłamliwy w swej propagandowej wymowie.
Kto jak kto - ale akurat ksiegowi - ale dobrzy ksiegowi - ze znalezieniem dobrej pracy nie maja NAJMNIEJSZYCH problemów w Polsce. Ci pracujący na liczydłach moją już generalnie gorzej,to prawda.....

Jeśli lizanie dupy lub jej nadstawianie i kładzenie uszów po sobie
(co by to nie oznaczało) nazywasz bycie dobrym to zgoda.....nic poza tym.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów

(DariuszWysocki)
Wyjadacz
polak polakowi na obczyznie wilkiem ,,tak bylo jest i bedzie ,, obserwuje to od lat codnajmniej 27 wiec nie jest to wypadkowa Norwegi , tak samo bylo w Niemczech , Szawjcari , Austri, Szwecji i Dani,,nie wiem z czego to wynika ? z jednej strony deklarowany glsony patriotyzm i z drugiej tepienie własnych ziomków ,przykald byl i tutaj nie che mi sie wracac do niego - zebym nie dostal plytkiej oceny ,,,nie rozumiem zamiasta tego calego pieprzenia nie prosciej jest dac rade podtrzymac na duchu itd ? Wszyscy licza ze nikomu sie noga nie powinie ---no coz pozyjemy zobaczymy . Zło i Dobro uczynione innym powraca .Tak to działa , co innego zlosilwe nawet bardzo komentowanie pustych postów -co czynie od czasu do czasu z przekory ,,,ale wdeptanie kogos w ziemie bo ma sie pelna lodowke zrobione oplaty i prace ---TO TYPOWE KATOLSKIE ZŁO ..I POWINNISCIE SIE WSTYDZIC --CZASEM MOZNA NIC NIE POWIEDZIEC I JUZ JEST OK ,, ALE KOPAC LEZACEGO PO NERKACH --TO NIE JEST DROGA DO CHWALY
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1245 Postów
arek renegade
(renegade)
Maniak
DariuszWysocki napisał:
polak polakowi na obczyznie wilkiem ,,tak bylo jest i bedzie ,, obserwuje to od lat codnajmniej 27 wiec nie jest to wypadkowa Norwegi , tak samo bylo w Niemczech , Szawjcari , Austri, Szwecji i Dani,,nie wiem z czego to wynika ? z jednej strony deklarowany glsony patriotyzm i z drugiej tepienie własnych ziomków ,przykald byl i tutaj nie che mi sie wracac do niego - zebym nie dostal plytkiej oceny ,,,nie rozumiem zamiasta tego calego pieprzenia nie prosciej jest dac rade podtrzymac na duchu itd ? Wszyscy licza ze nikomu sie noga nie powinie ---no coz pozyjemy zobaczymy . Zło i Dobro uczynione innym powraca .Tak to działa , co innego zlosilwe nawet bardzo komentowanie pustych postów -co czynie od czasu do czasu z przekory ,,,ale wdeptanie kogos w ziemie bo ma sie pelna lodowke zrobione oplaty i prace ---TO TYPOWE KATOLSKIE ZŁO ..I POWINNISCIE SIE WSTYDZIC --CZASEM MOZNA NIC NIE POWIEDZIEC I JUZ JEST OK ,, ALE KOPAC LEZACEGO PO NERKACH --TO NIE JEST DROGA DO CHWALY

Darek.. jedno pytanie... kogo masz na mysli pisząc ze ktos kopie lezacego po nerkach ?? kogo konkretnie prosze..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(l_chaim)
Wiking
Pomoc socjalna????!!!!praca.gazetaprawna.pl/artykuly/831669,za...obotnych-w-2015.html

Jeszcze raz podkreślę-NIKOGO NIE INTERESUJE CO SIE Z TOBA DZIEJE...
Choc starsze pokolenie wypracowalo sobie pewna metode.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów

(DariuszWysocki)
Wyjadacz
Aro ,,ktso mowi ze ma problem -nie usprawiedliwiam tej osoby moze nie wszytko zrobila dobrze ,, ale statystyka nie jest wesola ,,, ilu ludzi powiedzialo --ok otrzasnij sie dasz rade ? ty mi odpowiedz Aro na to pytanie wtedy ja nie bede musial liczyc ilu dokopuje ,,zreszta dobra niewazne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok