Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(2200 niezalogowanych)
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Tylko, czy gotująca się kapucha, albo zapach perfum jest tak samo szkodliwy? Czy jest tak samo uzależniający? Dla mnie tu nie ma porównania. I faktem jest, że musimy godzić się na wiele innych niedogodności, więc choć tej jednej powiedzmy stanowczo: NIE!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak

Jechaliśmy jakiś czas temu pociągiem w Polsce, w przedziale dla palących. Z uwagi na to, że były wolne miejsca siedzące, dosiadły się dwie niepalące osoby, nie przeszkadzał im smród z popielniczek i całego wnętrza przedziału oraz dym ze świeżo wypalonych papierosów, ważne było posadzić tyłek. Jednak, kiedy zaczęliśmy palić podniosły wrzask aż po niebiosa, jak to ich trujemy, jesteśmy chamami i musimy opuścić przedział . Nie dały sobie wytłumaczyć, że to one powinny opuścić przedział nieprzeznaczony dla nich, dopiero interwencja obsługi pociągu pomogła uspokoić antynikotynowe nastroje. Każdy kij ma dwa końce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
ja nic nie mam, do przedziałów dla palących
mam za to sporo do stolików dla palacych i niepalących w tym samym pomieszczeniu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(cyganka)
Wiking
Nie rozśmieszaj mnie gama z tymi stolikami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
gama28 napisał:
ja nic nie mam, do przedziałów dla palących
mam za to sporo do stolików dla palacych i niepalących w tym samym pomieszczeniu

Na lotnisku w Zurychu, kilka lat temu, widziałem podobne rozwiązanie. Wydzielone strefy dla palących, nieodgrodzone od reszty, ze stojącymi stolikami i miejscami do siedzenia dla niepalących w bezpośrednim sąsiedztwie. Ubawiło mnie to, ale obserwacja wykazała, że wentylacja została skonstruowana w sposób uniemożliwiający rozchodzenie się dymu i smrodu poza strefę. Ktoś pomyślał i wykorzystał prawa fizyki .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(cyganka)
Wiking
ho,ho,ho...........Ty zawsze Dino masz odpowidz na odpowiednim poziomie troche mało sie znam na prawie fizyki,ale skoro tak piszesz , to chyba fajne rozwiazanie, prawda?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
cyganka napisał:
ho,ho,ho...........Ty zawsze Dino masz odpowidz na odpowiednim poziomie troche mało sie znam na prawie fizyki,ale skoro tak piszesz , to chyba fajne rozwiazanie, prawda?

Całkiem fajne i proste w realizacji, łatwo też przetestować działanie tego w domu. Wystarczy włączyć wyciąg kuchenny i zapalić w jego strefie działania, prosząc jednocześnie osobę niepalącą o przetestowanie powonieniem pozostałej części pomieszczenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(cyganka)
Wiking
Dino napisał:
cyganka napisał:

Całkiem fajne i proste w realizacji, łatwo też przetestować działanie tego w domu. Wystarczy włączyć wyciąg kuchenny i zapalić w jego strefie działania, prosząc jednocześnie osobę niepalącą o przetestowanie powonieniem pozostałej części pomieszczenia.

Dobrze Dino, przetestuję
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Dino napisał:
cyganka napisał:

Ja testowałam, mój mąż próbował, nie działa tak, jakby się spodziewano, kłęby dymu wprawdzie nie lecą, ale smród czuć. Na szczęście po kłopocie, mąż rzucił i jestem z niego naprawdę bardzo dumna!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
gama28 napisał:
Tylko, czy gotująca się kapucha, albo zapach perfum jest tak samo szkodliwy? Czy jest tak samo uzależniający? Dla mnie tu nie ma porównania. I faktem jest, że musimy godzić się na wiele innych niedogodności, więc choć tej jednej powiedzmy stanowczo: NIE!ale my akurat rozmawialismy w kontekscie zapachow osobistych,a nie szkodliwosci,wiec dlatego dalam takie porownanie...
co do palenia w kawiarniach....niech sobie kazda kawiarnia okresli czy wolno w niej palic czy tez nie,wywiesi taka informacje i klient sobie zdecyduje "wchodze czy nie"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok