Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Kalendarz 2026

Mikołajkowy rabat 6% z kodem: MIKOŁAJKI

Kup teraz
Autopromocja

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(2286 niezalogowanych)
1434 Posty

(gama28)
Maniak
retier1 napisał:
krolestwo za konia napisał:
<<<<<<<jasne ze nie powinno byc tolerancji dla palaczy,przezuwaczy gumy,plujacych,konsumentow MC DONALDA itd.
Niee czytalem calej ustawy ale moze zamiast zakazywac palacza palic sejm zakazalby produkowac papierosy????

A nie prościej było by przeforsować ustawę o zerze tolerancji dla wszystkich innych od nas?

Zero problemu

No i właśnie chodzi o to, że każda "insza inszość" jest OK, generalnie rzecz ujmując. Bo sypiać możesz z kim chcesz, nic mi do tego. Jeśli wcinasz żarcie z McDonaldsa, to twoj żołądek, narkotyki- twoje ciało, to jak spędzasz wolny czas i wsztstkie inne rzeczy robisz z korzyścią, lub niekorzyścią dla samego siebie. Ale paląc papierosy w miejscach publicznych zatruwasz powietrze MOJE i MOICH DZIECI. Podobno bierne palenie zabija 80 tys mieszkańców EU rocznie!!! Owszem, najlepiej byłoby zamknąć fabryki, ale nierealne z wielu względów. Śmiać mi się chce, gdy czytam komentarze palaczy w stylu "to wbrew wolności wyboru"!!! A gdzie moja wolność???? Ktoś w ramach swojej wolności ma prawo zabijać mnie i moje dzieci na raty, a na codzień doprowadzać do bólów głowy i mdłości???? (jestem uczulona na dym)
Na pewne rzeczy mamy nikły wpływ, np. spaliny, wyziewy z kominów, a i tak walczymy o ekologię. Ale gdy Pani Minister Zdrowia ( próbuje mnie przekonać do odpuszeczenia sobie, bo przecież samobójca, zwany palaczem ma PRAWO, to już mi się słabo robi.
Chcesz się truć, truj się we własnym domu!!!
Retier 1, tylko cię zacytowałam, powyższej wypowiedzi nie traktuj personalnie, piszę do ogółu.

a tu linki do dziendobry TVN, warto zobaczeć z różnych względów (są tam moje komentarze, podobne do tego powyżej, gdyby ktoś pomyślał, że zerżnęłam)
dziendobrytvn.plejada.pl/24,29866,news,,...tualnosci_detal.html
dziendobrytvn.plejada.pl/24,29755,news,,...tualnosci_detal.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
Dino
mysle,ze palaczy to nikt mocniej nie ruszy,bo...no wlasnie,jakby wygladal budzet panstwa gdyby nie palacze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Osobiście nie palę,także rozumiem Cię doskonale.
Jednak że wydaje mi się iż na opak zrozumiałaś moje intencje gama28
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
gama28 napisał:
[quote]retier1 napisał:
krolestwo za konia napisał:
<<<<<<<jasne ze nie powinno byc tolerancji dla palaczy,przezuwaczy gumy,plujacych,konsumentow MC DONALDA itd.
Niee czytalem calej ustawy ale moze zamiast zakazywac palacza palic sejm zakazalby produkowac papierosy????

A nie prościej było by przeforsować ustawę o zerze tolerancji dla wszystkich innych od nas?

Zero problemu

No i właśnie chodzi o to, że każda "insza inszość" jest OK, generalnie rzecz ujmując. Bo sypiać możesz z kim chcesz, nic mi do tego. Jeśli wcinasz żarcie z McDonaldsa, to twoj żołądek, narkotyki- twoje ciało, to jak spędzasz wolny czas i wsztstkie inne rzeczy robisz z korzyścią, lub niekorzyścią dla samego siebie. Ale paląc papierosy w miejscach publicznych zatruwasz powietrze MOJE i MOICH DZIECI. Podobno bierne palenie zabija 80 tys mieszkańców EU rocznie!!! Owszem, najlepiej byłoby zamknąć fabryki, ale nierealne z wielu względów. Śmiać mi się chce, gdy czytam komentarze palaczy w stylu "to wbrew wolności wyboru"!!! A gdzie moja wolność???? Ktoś w ramach swojej wolności ma prawo zabijać mnie i moje dzieci na raty, a na codzień doprowadzać do bólów głowy i mdłości???? (jestem uczulona na dym)
Na pewne rzeczy mamy nikły wpływ, np. spaliny, wyziewy z kominów, a i tak walczymy o ekologię. Ale gdy Pani Minister Zdrowia ( próbuje mnie przekonać do odpuszeczenia sobie, bo przecież samobójca, zwany palaczem ma PRAWO, to już mi się słabo robi.
Chcesz się truć, truj się we własnym domu!!!
Retier 1, tylko cię zacytowałam, powyższej wypowiedzi nie traktuj per..........

Jasne jasne jasne a swistak siedzi i zawija w te sreberka!!!!! Cholera Dino nie Pal teraz bo mordujesz komus dziecko!!!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
gama28 napisał:

...Podobno bierne palenie zabija 80 tys mieszkańców EU rocznie!!! ...

Dobrze że uciekliśmy do Norwegii, w kraju to niechybna śmierć by Nas czekała
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Olivia :)
(Olivia)
Wiking
sama pale, ale uwazam, ze nie powinno palic sie w restauracjach, dyskotekach itd. Tak, jak jest to ustalone w Norwegii. Wiem, ze tym co nie pala, dym moze przeszkadzac, a dla nas palaczy nie jest duzym problemem wyjsc na zewnatrz i zapalic (wtedy nawet pali sie mniej). Jest to korzysc dla obu stron. Z kolei zakaz palenia na przystankach w Polsce jest dla mnie smieszny...zeby nie moc palic na swiezym powietrzu?? nie wiem kto to wymysli..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Nikt tutaj nie popiera tego co jest ewidentnie szkodliwe!!!! Cholera zycie jest tez szkodliwe chyba przestane popierac i jak to fullcasco napisal nie dozyje do smierci!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(cyganka)
Wiking
Ja tez podpalam sobie troszkę ,jednak uwazam podobnie jak Olivcia,że nie powinno sie palic w kawiarniach ,restauracjach itd....
Staram sie nie dmuchac komuś w twarz, a w domku , jak w domku wolność
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Widzę tu dość zdrowe podejście do tematu, ach ta Norwegia...
Tylko ta Pani Minister "Zdrowia", szkoda słów, do tej pory popierałam PO, teraz nie mam na to najmniejszej ochoty, straszna obłuda.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Wiecie co
Ustawy,zakazy,czy też nakazy,to wszystko jest niczym w porównaniu z tym co mówią nam nasze własne dzieci .
Sami nieraz widzieliście takie sytuacje będąc na jakiejś imprezie rodzinnej,gdzie wszyscy się wesoło bawią i co rusz wznoszą kieliszki do gardeł za czyjeś zdrowie w kłębach dymu,i nierzadko trzymając niemowlaki na rękach lub kolanach A na około stołów biega gromadka zadowolonych dzieci.Ale najbardziej mnie jeży,kiedy "szczęśliwa matka lub ojciec trzymając dziecko na rękach całuje je,a dzieciak mówi odwracając się z kwaśna mina mamo,tatoTY ŚMIERDZISZ!!!!!!!!!! A oni tym bardziej próbują to robić

A więc o czym MY tu mówimy,drodzy forumowicze,jeśli nie mamy szacunku i tolerancji dla naszych milusińskich
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok