Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Izabela G kaska0327 (6598 niezalogowanych)
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
właśnie że nie zwróciłam uwagi na to kiedy pisane a jednak ktoś jeszcze tu zajżał.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
toja napisał:
właśnie że nie zwróciłam uwagi na to kiedy pisane a jednak ktoś jeszcze tu zajżał.

toja, ja zajrzałam bo akurat mi wyświetliło ten temat, że był poruszony, nawet nie wiedziałam, że był taki zakładany szkoda,że dziewczyny nie dają znać jak sobie poradziły..może jakieś porady mogłyby mi dać na ten temat...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów
angelika r
(robal)
Nowicjusz
Moja corcia od narodzin nie chciala smoczka wyprobowalam wszystkie rodzaje,butelka tez odpadla byla tylko lyzeczka .Od cyca odessala sie jak skonczyla 8 miesiecy ale przerzucila sie na kubek niekapek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
u mnie smoczek-nie, kubek niekapek-nie, butelka-nie, kubek ze słomką-tak,ale tylko w ciągu dnia...ahhhh cięzko będzie, już rok staram się ją oduczyć i nic, a teraz tutaj w NO tym bardziej mi się nie uda,bo jak ma mi płakać i sąsiedzi naślą na mnie policje to co wtedy? powiedzą,że znęcam się nad dzieckiem
muszę czekać do grudnia...w PL może płakać mi do woli a i tak nie dam... już postanowione-w głowie, gorzej z sumieniem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
mije bandzory siedzialy na cycku 2 lata 8m pmaga plaster albo smarowanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
fullcasco napisał:
mije bandzory siedzialy na cycku 2 lata 8m pmaga plaster albo smarowanie

plaster??? jaki? zwykły? smarowanie u mnie nie przechodzi, ketchup, musztarda, pieprz... nie dziala.
chyba że taki specjalny lakier do paznokci-przeciw obgryzaniu dla dzieci,ale to to dopiero w PL zastosuję. mowisz 2lata i 8miesięcy oj to ja aż tak długo nie chcę,ale chyba może tak być że jeszcze Was przebiję z małą i będzie dłużej
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
No ja już dawno odstawiłam syna od piersi , jak miał 6 mies , teraz ma 16 mies i pije z butelki . Kubek nie kapek nie bardzo mu pasuje a ze zwykłego się cały zalewa . Za to moja przyjaciółka swoja córcie odstawiła nie dawno , mała miała 14 mies . Ciężko było , ale się udało . Lekarz przepisał jej tabletki na przepalenie pokarmu , pokarm zanikł . Mała kilka dni ciągała ja za bluzki , ale ona była nie ugięta i stanowcza . Cierpliwość to chyba jedyne wyjście .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
ja też miałam tabletki od lekarza na wstrzymanie laktacji i juz po 2 tabletce to wołałam żeby po karetke dzwonili bo wykituję!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
hej,
ja akurat nie miałam problemu z odstawieniem, ponieważ zrobiłam to w okolicy pierwszych urodzin. moja znajoma smarowała piersi sokiem z cytryny i działało na jej córeczkę. pomysł z lakierem do paznokci wydaje mi się ekstremalny. a co do tabletek na wstrzymanie laktacji, to mi lekarka przepisała i od razu dała receptę na antybiotyk ( ), i ostrzegła jak to może wyglądać. z tym w związku zrezygnowałam od razu z pomysłu wspierania się farmakologią i postanowiłam przemęczyć ten okres (a trwał u mnie ponad 2 miesiące).
pozdrawiam i życzę powodzenia
i radzę jeszcze próbować od razu z kubeczkiem, bez smoczków czy nakładek "niekapków" (może dzieciątko będzie zaskoczone nowością i to pomoże zapomnieć o piersi)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
Chyba byłam szczęściarą, bo po 9,5 miesięcznym karmieniu dostałam w nocy okres. Tej samej nocy mój syn odrzucił pierś.
Po konsultacji z lekarzem dowiedziałam się, że gdybym chciała dalej karmić to powinnam ten czas przetrzymać i dalej podawać pierś, czy by dziecko chciało , czy nie . Po menstruacji wszystko powinno wrócić do normy.Ja stwierdziłam, że wystarczy i w bezbolesny sposób pozbyłam się problemu, choć swoją drogą im dłużej się karmi tym lepiej dla dziecka. Oczywiście tylko dla dziecka.
I tak dziewczyny wiwat dla Was ! Prawdziwe z Was Matki Polki ! Mało znam takich co tak długo karmią piersią. Więcej
znam takich w Pl co "rodzą" przez cesarkę na własne życzenie(ponoć dla męża) i nie pokazują biustu dziecku, aby nie stracił jędrności .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok