Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Izabela G kaska0327 (6594 niezalogowanych)
1 Post

(^marta^)
Wiking
ja iwem co to jest z alakier bo moja siostra wlasnie miala te "przypadlosc" obgryzania i ja kiedys przez przypadek pomalowalam sobie paznokcie, gorzki sam byl nie do zniesienia, wszedzie, i ciezko go sie pozbyc serio, takze w zyciu dziecku bym tego nie zrobila [...]
to z moich wlasnych doscwiadczen
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów
DOROTA K.
(DORA348)
Nowicjusz
Ja napisałam to tak dawno temu bo myslałam ze ktos mi doradzi jak mam to zrobic w delikatny sposob. I zabierałam sie dotego pare miesiecy ale postanowiłam ze od 1pazdziernika odstawie mała i tak zrobiłam czyli to niecałe 3tyg.temu amała juz niepamieta o dydusiu.Ale Marta dam ci rade sprobuj wysmarowac pierss czyms np.piepsz ,papryka ,lub cos podobnego niechodzi oto zeby dziecko wzieło sutka do buzi tylko niech na to popatrzy i udawaj ze boli i ze cycus chory,mała moja tak sie tym przejeła ze niechciala juz go tylko co jakis czas zaglądala jak wygląda to byss musiała miec zawsze sutek wysmarowany.Koleżanka tez tak zrobiła a mała miała 3latka i tez pomogło.Takze warto sprubowac.Atego płaczu nocnego tez sie obawiałam bo mam synka 3latka i bałam sie ze bedzie sie budził ale naszczescie ma twardy sen.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
to ja zacznę może od listopada niech no ta mała Panna Hanna tylko mi wyzdrowieje, a wezmę się za to.... hihi mąż to ciągle mi mówi, miałaś okazję zrobić to jak w PL byłaś a nie teraz tutaj-a ja na to: no pewnie, tylko ja mam mieć noce nie przespane??
w Pl gorzej było bo po 1.nowe miejsce i zanim mała się przyzwyczaiła to już była pora wyjazdu do NO. a po 2.też mi wtedy chorowała psia kość, zawsze co jestem zdecydowana to ona mi choruje.

a dzisiaj jak nigdy wybudziła mi się o 7 rano i to po zaśnięciu wieczorem poszła spać po 22:30 ale całą noc przespała chyba choroba przechodzi ale miałam fajnie, człowiek dawno nie przespał całej nocy bez wybudzania się, a dzisiaj taki lansik miałam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
magdalena_d84 napisał:
to ja zacznę może od listopada niech no ta mała Panna Hanna tylko mi wyzdrowieje, a wezmę się za to.... hihi mąż to ciągle mi mówi, miałaś okazję zrobić to jak w PL byłaś a nie teraz tutaj-a ja na to: no pewnie, tylko ja mam mieć noce nie przespane??
w Pl gorzej było bo po 1.nowe miejsce i zanim mała się przyzwyczaiła to już była pora wyjazdu do NO. a po 2.też mi wtedy chorowała psia kość, zawsze co jestem zdecydowana to ona mi choruje.

a dzisiaj jak nigdy wybudziła mi się o 7 rano i to po zaśnięciu wieczorem poszła spać po 22:30 ale całą noc przespała chyba choroba przechodzi ale miałam fajnie, człowiek dawno nie przespał całej nocy bez wybudzania się, a dzisiaj taki lansik miałam

Magdalena ,to byla noc dobroci dla zweirzat Ona wie, ze dzisiaj tatus ma urodziny i dala Ci sie wyspac,abys miala sily na zapiernicz w kuchni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Za kazdym razem jak czytam o takich sprawach,wzbiera mi sie na wspominki bo przechodziłam to trzy razy...
i musze wam powiedzieć,ze tak naprawde nic sie nie zmieniło przez te wszystkie lata,problemy sa ciągle takie same...odstawianie od pierwsi,smoczek,rodzaje mlek,jakies wzdęcia i zatwardzenia,gorączki po szczepieniach...i nie ma na to złotego środka bo każde dziecko jest inne...ale każda z nas musi przez to przejść a nieprzespane nocki to juz standard(oj dał mi najmłodszy w kość )
ale potem bedziecie o tym wspominać z rozrzewnieniem i wierzcie mi,zapragniecie aby te lata wróciły bo przysłowie,że małe dzieci,mały kłopot jest jak najbardziej prawdziwe...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów
DOROTA K.
(DORA348)
Nowicjusz
Magdalena powiem ci ze jeStem w duzym szoku ze twoja mała chodzi o tak pużnej porze spac taka malutka powinna juz najpużniej o 21.ja mam dwojke 2 i 3 latka i codzien chodza najpużniej o 20.30 do łóżek.Dam ci rade zeys nauczyła córeczke chodzic spac o stałej porze i o dużo wczesniejszej porze czym starsza tym trudniej ja tego nauczyc
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1019 Postów
Maniak
Tytul tematu: Karmienie piersią

no wlasnie jak to jestjak sie karmi to piersia bo ja tez chcialbyml sprobowac

pomocy!!!jak
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Nudnik Szpilkez napisał:
Tytul tematu: Karmienie piersią

no wlasnie jak to jestjak sie karmi to piersia bo ja tez chcialbyml sprobowac

pomocy!!!jak

ale masz problem...znajdz jakąś chetną.....albo chętnego wywal cyca na wierzch i niech ssają
a jak chcesz w druga strone to podobnie ale najlepiej jakąś świeżą mamusię,no chyba,ze sie sam o taką postarasz tylko wtedy ty musisz być stroną aktywną
i zycze powodzenia w tym karmieniu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
DORA348 napisał:
Magdalena powiem ci ze jeStem w duzym szoku ze twoja mała chodzi o tak pużnej porze spac taka malutka powinna juz najpużniej o 21.ja mam dwojke 2 i 3 latka i codzien chodza najpużniej o 20.30 do łóżek.Dam ci rade zeys nauczyła córeczke chodzic spac o stałej porze i o dużo wczesniejszej porze czym starsza tym trudniej ja tego nauczyc

wstępny sukces u mnie mała o 20:40 zasnęła
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok