Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Karmienie piersią - Norwegia

Czytali temat:
Izabela G kaska0327 (6855 niezalogowanych)
57 Postów
DOROTA K.
(DORA348)
Nowicjusz
Hej dziewczyny moja córeczka ma juz rok i 3miesiace i pomału zaczynam sie zastanawiac nad odstawieniem jej od piersi jest to bardzo piekna rzecz karmic ale itez nieraz niewygodna niemoge gdzieś wyskoczyc wieczorem z meżem bo mała usypia tylko przy piersi także od ponad roku nigdzie niebylismy sami, i pomyslałam ze juz czas to zmienic,możę macie pomysł jak to delikatnie zrobic?????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
ANNA W
(WąSIK)
Początkujący
CZEść DORA348!JA MAM PODOBNY PROBLEM I TEż NIEWIEM CO ROBIć.MóJ SYNEK ZACZą 8 MIESIęCY I CHCE PODAWAć MU MLEKO ZASTęPCZE PONIEWAż JA MAM MAŁO ODRZYWCZY POKARM.LEKARZ KAZAŁ MI GO DOKARMIAć ALE TO NIEJEST TAKIE PROSTE.W DZIEń JEST WS MIARE DOBRZE BO PODAJE MU JUż OBIADKI WIęC NIEJEST GŁODNY.ALE W NOCY JEST STRASZNIE,BUDZI SIE KILKANASCIE RAZY BO JEST GŁODNY.CAŁY CZAS PRUBUJE MU DAWAć BUTELKE ALE NIECHCE MI SIE TKNąć.NIESTETY JEST NAUCZONY ZASYPIAć PRZY MOJEJ PIERSI A TO JEST DUżY PROBLEM.NIECH KTOś NAM PODSUNIE JAKIEś POMYSŁY,PROSZE
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Moj synek ma 8 miesięcy a od 2 juz jest na butelce , odstawiłam go ponieważ gryzł mnie, a w nocy nie najadał się i raczej o spaniu nie było mowy . Nie miałam jakichś więkrzych problemów z odstawieniem go od piersi , nawet nie płakał a do butelki szybko sie przyzwyczaił . Wąsik a Twój synek siedzi juz albo raczkuje , bo mój nie chce jeszcze sam siadać i zaczyna dopiero kombinować coś z raczkowaniem .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Wąsik chyba nie ma dobrego sposobu na odstawienie dziecka od piersi i nakłonienie do picia z butelki , ja szukałam złotego sposobu na różnych forach , ale każda z mam ,zmagała sie w mniejszym lub więkrzym stopniu z tym problemem .Zawszę pomagała cierpliwość , dziecko z czasem zapomni , ale musisz kategorycznie zaprzestać podawac mu pierś .Spróbuj ściągnąć mleko do butelki i karm go na przemian , raz swoim raz sztucznym .Próbuj tego sposobu również w ciągu dnia , a w nocy nakarm go na śpiąco , podobno wtedy mozna "oszukać" malucha i wypija mleko z butelki .Ciężko będzie , ale dasz sobie rade . Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
ANNA W
(WąSIK)
Początkujący
HEJ ALMA78!JA JUż PRUBOWAŁAM CHYBA WSZYSTKIEGO,NAWET PRZEZ SEN NIECHCE JEść.PŁACZE,WRęCZ KRZYCZY I SIE WYBUDZA,A JAK DAM MU PIERś TO MIGIEM ZASYPIA.BEDE MUSIAŁA UZBROIć SIE W CIERPLIWOść.Z MOJA CóRKą TEż NIEMIAŁAM PROBLEMU Z ODSTAWIENIEM,ALE ON JEST JEJ PRZECIWIEńSTWEM.ON NAWET NIECHCE SMOCZKA.A CO DO SIEDZENIA TO SIEDZI SAM ALE TYLKO PRZEZ CHWILKEI POTEM SIE KŁADZIE.NIE RACZKUJE ALE TEż COś KOMBINUJE TAK JAK TWOJA DZIDZIA KŁADZIE SIE NA BRZUCH PODNOSI PUPE ALE NA RęKACH SIE NIEDZWIGNIE.TYLKO MA PUPE WGóRZE TAKI Z NIEGO MAŁY LEń.ALE ZA TO MóWI MAMA I TATA.SAMA SŁODYCZ.WIDZE żE MAMY MALEńSTWA W TYM SAMYM WIEKU POZDRAWIAM I żYCZE ZDRóWKA I DZIEęKI ZA RADY
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
ANNA W
(WąSIK)
Początkujący
A TO JEST MóJ MAŁY ROZRABIAKA Z SIOSTRą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Mój synek siedzi jak go posadze przez chwile , a jesli chodzi o raczkowanie , to podnosi sie na rączkach i nuzkach jednoczesnie , ale zamiast iść do przodu to się cofa do tyłu i zaraz krzyczy zdenerwowany , bo mu sie nie udało tez mówi mama , baba , tata nie mówi , mowi am i nie . A to on .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
ANNA W
(WąSIK)
Początkujący
ALE MASZ PRZYSTOJNIAKA PEWNIE WSZYSTKO PRZYJDZIE W SWOIM CZASIE.NAUCZą SIE RACZKOWAć,POTEM CHODZIć I WTEDY DOPIERO ZACZNą SIę PRZYGODY
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
po prostu mamusie trzeba troche się pomęczyć bo ja od samego początku podawałam synowi coś do picia w butelce cherbatkę a kiedy musiałam zostawić syna z moją siostrą to odciągałam mleko do butelki.A Wy musicie trochę pomęczyć się kilka nocy i napewno jak zgłodnieje dziecko to nie chcę się mi wierzyć że nie pociągnie tej butelki.Ja też miałmam problem oduczyć mojego łobuza jedzenia w nocy jedną noc się męczyłam a na następną już wiedział że nie ma po co wstawać bo i tak nie dostał jeść.Powodzenia i pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Do toja: a czy zauważyłaś,że ten wątek był pisany 7miesięcy temu pewnie dziewczynom się udało..ja to jeszcze się z tym zmagam no cóż, moja w grudniu skończy 2 latka i to jest dopiero problem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok