magdalena_d84 napisał:
fullcasco napisał:
mije bandzory siedzialy na cycku 2 lata 8m pmaga plaster albo smarowanie
plaster??? jaki? zwykły? smarowanie u mnie nie przechodzi, ketchup, musztarda, pieprz... nie dziala.
chyba że taki specjalny lakier do paznokci-przeciw obgryzaniu dla dzieci,ale to to dopiero w PL zastosuję. mowisz 2lata i 8miesięcy
oj to ja aż tak długo nie chcę,ale chyba może tak być że jeszcze Was przebiję z małą i będzie dłużej

w zyciu bym nie pomysla zeby smarowac czyms suta zeby odwyczaic dziecko od piersi

...
mam dwie corki i jedna ma juz 4 lata is konczylam karmic jak skonczyla 11 miesiecy, a druga za tydzien bedzie miala roczek i karmie jja rano i wieczorem piersia,
moje rady to wieczorem oduczyc najpier zasypiania na rekach i przy piersi i nauczyc w lozeczku, ja tak robie od 2 tyg podpija troche cyca i do lozeczka, i jak wstanie klade ja spowrotem bez odzywania sie , lulania , przytulania czy calownaia, nuce kolysanke ktora ja uspokaja,
odstwiamy z tygodnia na tydzien, czyli wybierasz sobie karmienie jakie najpierw, wieczorne czy ranne,
a i najwazniejesze , dziecko w nocy nie jest glodne tylko chce "podziumdziac" cycusia bo uspokaja, takze nic si enie staeni jak w nocy nie bedzie pic wody czy mleka,
moja mala pije z niekapka avetna w dzien, ale mleka nie che pic z niego, nie smakuje jej, ale w pokarmach ma wystarczajaca ilosc wapnia wiec sie nie stresuje
najwazniejesze to wytrwalosc
ja od niedzieli zaczynam odstawianie wieczorne
trzymam za Was kciuki

i za siebie