Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Tomasz Zawisza (1450 niezalogowanych)
292 Posty
Stały Bywalec
gabriel napisał:
mimi2124 napisał:czytaj ze zrozumieniem ja nie do niego tylko do pana który napisał czy z dołu tez umiem dziekowac czy cos takiego!Przygłupia Cwaniaczko ...
Ja dobrze wiem co piszę , w odróżnieniu od ciebie , czytająca tekst pisany po łebkach .
i tylko to co tobie pasuje .
---
Przytaczam , tylko suche Fakty jakie obowiązują w Norge, przy wynajmie Lokali mieszkalnych i nie tylko !
---
I POMAGAJ PÓŹNIEJ , PIEPRZONYM ALIENSOM , CWANIACZKOM Z WYSP , gdzie kwitnie wynajm na tygodnie i na czarno ...
---
Skoro chcesz wynająć na czarno , to tak trzeba było napisać w pierwszym poście .
I wtedy , to co Jasta napisał o dziękowaniu dołem , MA JAK NAJBARDZIEJ ZASTOSOWANIE ... .
---
A JESZCZE , JAK BĘDZIESZ SIĘ DOBRZE STARAĆ TO I PARĘ STÓWEK WPADNIE CI ZA STANIK .
---
Ło ...rzesz alem się ........................x...............................
===
Ponadto , nie piszę , tylko dla ciebie nieudolna miernoto ...
Również i dla tych , którzy mogą Mieć podobne dylematy związane z Kaucją ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
mimi2124 napisał:
Niestety tez mam juz doswiadczenia z niektórymi dlatego fajnie było by zamieszkac z jakimis dziewczynami nie koniecznie polkami
Skoro masz taką awersję , przez złe doświadczenie z rodakami , to jaki jest sens zakładać tu ogłoszenie .
---
Przecież Tu nie zaglądają dziewczyny , mające wolne pokoje a jednocześnie NIE Będące Polkami .
Opanuj się ździebko ... .
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
292 Posty
Stały Bywalec
Brakuje argumentow, to zaczynamy wyzywac od "nieudolnych miernot"? W zyciu Ci nie wyszlo i probujesz wyladowac swoja frustracje na innych? juz nie pamietasz jak sprtawdzales kontenery? pare korenek robi teraz roznice- blazen to przy Tobie gosc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
bobi napisał:
Brakuje argumentow, to zaczynamy wyzywac od "nieudolnych miernot"? W zyciu Ci nie wyszlo i probujesz wyladowac swoja frustracje na innych? juz nie pamietasz jak sprtawdzales kontenery? pare korenek robi teraz roznice- blazen to przy Tobie gosc
MÓGŁBYŚ ... spokojnie ... i w zrozumiały sposób napisać co Masz przeciwko ? .
---
Ponieważ z tego bełkotu to nie można Nic wywnioskować , oraz rzeczowo odpowiedzieć .
Niemniej Pozdrawiam
W Tym Nowym Roku .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
Lindemans napisał:
oppland napisał:
kosz konta depozytowego to około 5.000 za założenie..

Czy Ty aby na pewno masz swiadomosc tego co wypisujesz, bo ja niejednokrotnie watpie... ?

posłuchaj wiem o tym od znajomego norwega który wynajmuje mieszkania,zresztą sama wpłacam na takie konto,...a przeciez ty zawsze wiesz najlepiej...to po prostu jest on kłamczuchem,a z tego co wiem to norwegowie nie kłamia jak już to zachodzi nie porozumienie... więc może zaszło miedzy naszą rozmową nie porozumienie...jesli nie tyle to możesz mnie oświecić i napisać ile takie założenie konta kosztuje?skoro ja piszę nie świadomie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
oppland napisał:
Lindemans napisał:
oppland napisał:

Czy Ty aby na pewno masz swiadomosc tego co wypisujesz, bo ja niejednokrotnie watpie... ?

posłuchaj wiem o tym od znajomego norwega który wynajmuje mieszkania,zresztą sama wpłacam na takie konto,...a przeciez ty zawsze wiesz najlepiej...to po prostu jest on kłamczuchem,a z tego co wiem to norwegowie nie kłamia jak już to zachodzi nie porozumienie... więc może zaszło miedzy naszą rozmową nie porozumienie...jesli nie tyle to możesz mnie oświecić i napisać ile takie założenie konta kosztuje?skoro ja piszę nie świadomie

Juz Cie oswiecam - okolo 500 kr.Zalezy od banku, np. DNB obecnie ma 600kr.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
oppland napisał:
Lindemans napisał:
oppland napisał:

Ja gdy wynajmowałam w swoim czasie dom jakies szesc lat temu zakładałam całkiem nowe konto w Sparebanku...ani ja ani wynajmujaca nie mogłysmy bez wspolnej zgody tego konta zlikwidowac...odsetki od depozytu były moje...a koszt załozenia tego konta oscylował w granicach 350 koron...to było szesc lat temu wiec teraz moze byc tak jak pisze @Lindemans 500/600 ale napewno nie 5000 tys...no chyba,ze ci sie ,,machneło,,za duzo zer
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Wystarczy chciec wiedziec, a nie zgadywac. Na stronie kazdego banku mozna znalezc informacje o kosztach.
Wtedy nie trzeba sie rzucac, jak to "ty wszystko wiesz najlepiej" i inne bzdety nie na temat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
www.dnb.no/segp/privat/priser/konto-kort-nettbank.html
Pris600,00800,001500,00

www.nordea.no/Privat/Daglig+bruk/Konto+o...positumskonto-privat
Dersom utleier* er Fordel Pluss-/Fordel-/Check-in kundekr 500,00
Dersom utleier* er Basis-/Øvrig kunde kr 1.000,00
Har utleier* ingen kundeforhold med Nordea kr 2.000,00

to sa ceny prywatne a jak wiadomo firmy placa wiecej za konto ,tak ze mozliwe ze Norweg ma firme wynajmujaca mieszkania i musi zaplacic za otwarcie konta 5000

a zobacz pokoje tutaj
www.bcp.no/info.php?id=1
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów

(mimi2124)
Nowicjusz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok