Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Szukam pokoju w Bergen! - Norwegia

Czytali temat:
Tomasz Zawisza (1447 niezalogowanych)
41 Postów

(mimi2124)
Nowicjusz
Witam

Szukam niedrogiego pokoju w Bergen.
Jeśli ktoś zna lub ma jakies namiary proszę o kontakt na MN.
Dzięki wielkie z góry

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów

(mimi2124)
Nowicjusz
szukałam już na Finn.no przeważnie potrzebuja tam kaucje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-11  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
no przeważnie to wszędzie potrzebują a ty chciałabyś żeby ci lokator nagle zniknął albo zniszczył pokój i sobie nagle wyjechał
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
mimi2124 napisał:

Dzięki wielkie z góry

a dołem
też jesteś gotowa podziękować?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(NorgeMatrix)
Stały Bywalec
jasta102 (ROBIACY POD SIEBIE) napisał:
mimi2124 napisał:

Dzięki wielkie z góry

a dołem
też jesteś gotowa podziękować?

Mistrzostwo Swiata w robieniu z siebie przyglupa,

Jestes mistrzem

Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
mimi2124 napisał:
szukałam już na Finn.no przeważnie potrzebuja tam kaucjeKaucja to w Norge standard .
Brak w ofercie informacji o kaucji , może być podejrzane z wielu "powodów" .
---
Ba , nawet sama informacja o formie kaucji , daje obraz właściciela Mieszkania .
---
Legalna forma kaucji , to taka gdzie na Naszym koncie w banku , robimy blokadę na określoną kwotę razem z właścicielem mieszkania .
---
NIGDY takiej operacji nie robimy odwrotnie .
---
A Już naprawdę wysoce podejrzane jest , gdy Właściciel Mieszkania , chce Kaucję dostać do ręki , i to bez żadnego pisanego dokumentu ... .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów

(mimi2124)
Nowicjusz
wszystko rozumiem tylko niektórzy lekko przesadzają chcąc 2krotność albo nawet 3krotność czynszu. Ale dzieki za info No i nie widaomo z kim sie mieszka a raczej zależy mi na tym.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów

(mimi2124)
Nowicjusz
Chciałam powiedziec co do niektórych ze prosze głupie komentarze zostawic dla siebie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
mimi2124 napisał:
Nie dołem nie stary pajacu!
Dlaczego od razu obrażasz , zamiast zastanowić się nad tym , co @Jasta< ... od dobrego kawałka ciasta , Napisał ? .
---
On Ma właśnie taką a nie inną , specyficzną formę Edukacyjną ... i tyle . Napisał bardzo ważną i życiową przestrogę , lub pożyteczną informacje ... w zależności co kto Lubi ... ! .
---
PONADTO

napisałaś również :

..."tylko niektórzy lekko przesadzają chcąc 2krotność albo nawet 3krotność czynszu..." .
---
I znowu błąd systemowy !
Legalna kaucja , za wynajęcie lokalu , zgodnie z Norweskim Prawem Najmu , określa kwoty w wysokości od Jednego do Trzech miesięcznych czynszów . Wszystko podyktowane jest wystrojem wnętrza oraz popytem w danej okolicy .
I NIESTETY RÓWNIEŻ ZŁE DOŚWIADCZENIA Z POPRZEDNIMI LOKATORAMI ... !
---
DOKŁADNIE TAK JAK NAPISANO W PRZYKŁADZIE POWYŻEJ
, przez niejakiego @Andre ved mark<
---
Jeżeli masz dobre referencje z poprzednich miejsc , gdzie dotychczas mieszkałaś , to można poprosić o rozłożenie danej kwoty na parę rat ...
Lub poprosić SZEFA w Firmie gdzie pracujesz o Gwarancję Firmy w wypłacalności Czynszu .Taka forma też jest dopuszczalna .
Wtedy w pozycji kwota kaucji / Depositum/ jest napisane np: Garanteres av lønn i firma XYZ ...
---
Oczywiście Ja Piszę Tutaj o legalnym najmie , na podstawie Kontraktu ... np: ...>Leie av bolig< ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok