Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

kr

Kredyt gotówkowy w Norwegii

Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 år, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 år, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
magda jankowska Arni -------- krzysztof nowakowski Ewa Maleszak Marek Skiba (6619 niezalogowanych)
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
" Aby wymienić zagraniczne prawo jazdy na polskie, wystarczy zgłosić się do Wydziału Komunikacji. - Trzeba mieć tylko zagraniczny dokument, a my wydajemy polski odpowiednik - mówi Rajmund Kądziela, dyrektor Wydziału Praw Jazdy i Rejestracji Pojazdów w Łodzi."

To jest cytat ze strony;
www.motofakty.pl/artykul/po_prawo_jazdy_za_granice.html
Podejrzewam, że w krajach Unii nie powinno być też problemów z norweskim prawkiem. Jak już wcześniej pisałem w tym wątku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
Problem może być z ponowną zamianą prafffka zagranicznego, na PL
www.roadlook.pl/aktualnosci/uwaga-przy-z...azdy-za-granica.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
52 Posty

(vivalacharles)
Nowicjusz
Wszystko jasne, bo jest DZIKI

+ dla pana za szybkie korekty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
vivalacharles napisał:
Wszystko jasne, bo jest DZIKI

+ dla pana za szybkie korekty

Nie takie szybkie trochę trzeba pogrzebać w necie, żeby znaleźć coś sensownego i prawdziwego zarazem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
52 Posty

(vivalacharles)
Nowicjusz
Ojjjjj, nie przycina mnie tak Przprosiłem ^^ (offtopic )
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
vivalacharles napisał:
Ojjjjj, nie przycina mnie tak Przprosiłem ^^ (offtopic )
Trochę źle to ująłem, nie mam pretensji, że coś napisałeś błędnie (to nie była aluzja). Po prostu napisałem tak, że musiałem trochę poszperać. Sorry ja
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
obecnie wymiana prawka na norweskie trwa pare miesiecy...doswiadczylem tego na wlasnej skorze. W pazdzierniku poszedlem zlozyc podanie o norweskie prawko, zabrali mi polskie, dali kwit i powiedzieli ze mam czekac....minal miesiac ..nic..minal drugi..nic..pojechalem, dowiedzialem sie ze sa nowe przepisy i musza sprawdzic czy rzeczywiscie mam prawko w PL. Wyslali odpowiednie dokumenty do PL i czekaja na odp. Dopiero na poczatku stycznia zadzwonili do mnie z informacja ze otrzymali potwierdzenie z polskiego urzedu i moga wydac mi norweski dokument. A najlepsze w tym wszystkim jest fakt ze na kwicie, ktory daje urzedas nie mozna jezdzic poza skandynawia . W Gdyni jak wyjezdzalem z promu zatrzymala mnie Policja do kontroli, poprosili o prawko dalem norweski kwit z ksero polskiego prawka..no i...Policjant spytal sie mnie co to jest i dlaczego zabrali mi prawko, ja mu na to , ze wymieniam na norweskie i musze czekac, i ze z tymi dokumentami kazali mi jezdzic ...no i Pan policjant mnie puscil ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(smejus)
Wiking
Dokladnie tak jak piszesz. Pytaja o potwierdzenie prawka w Polsce. Ostrzezono mnie ze to moze dlugo potrwac i dostalem kwit od razu na maksymalny okres czyli 3 miesiace bo tyle moze potrwac.... a juz czekam prawie dwa miesiace...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
smejus napisał:
Dokladnie tak jak piszesz. Pytaja o potwierdzenie prawka w Polsce. Ostrzezono mnie ze to moze dlugo potrwac i dostalem kwit od razu na maksymalny okres czyli 3 miesiace bo tyle moze potrwac.... a juz czekam prawie dwa miesiace...

Jak pisalem przy innej okazji.. problem z weryfikacja polskich dokumentow dotyczy nie tylko prawka... takze wszelkiej masci dyplomow, pism urzedowych, certyfikatow, legitymacji itd... Problem stanowi polski MSZ ktory nie aktualizuje i nie przeluza na bierzaco postanowien Konwencji Haskiej... pisala o tym prasa we wrzesniu zeszlego roku, potwierdzil to urzednik w Statens Vegvesen, troche sie przy tym posmialem skladajac wniosek., urzednik tez sie posmial.. Trik polega na tym, ze prawko musza wyslac do PL, zeby dostac pisemne potwierdzenie ze jest to wazne prawo jazdy.. takie przepisy.. formalnie nie musza niektorych dokumentow respektowac, na cale szczescie tu w policji raczej pracuja sapiens i jakis dziwnych akcji nikt nie podejmuje
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok