Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
magda jankowska Arni -------- krzysztof nowakowski Ewa Maleszak Marek Skiba (5918 niezalogowanych)
247 Postów
Stały Bywalec
Witam
Krótko i na temat-wakacje 2009, robiłem C, B-30 lat praktyki na wielu różnych typach samochodów włącznie z dostawczymi, podwyższanymi i przedłużanymi,nauka była dość dziwna ale testy zdałem od pierwszego razu,
natomiast praktyczny zdawałem cztery razy, dwa razy padłem na mieście, raz na placu przy fatalnej pogodzie i w deszczu na tzw.kopercie.
Co do miasta były to ewidentnie moje błedy , nie mam nic do zarzucenia egzaminatorowi, co do placu nie widze sensu
ćwiczenia i zdawania koperty skoro jest to manewr parkingowy a przepis mówi że auta pow.3,5 tony mają zakaz parkowania na obszarze zabudowanym , poza wyznaczonymi parkingami a tam parkuje sie przodem lub tyłem(wjazd do garażu lub park. skośne)
Na koniec nawet aki kurs w PL jest lepszy od tego w NO, bo norkom notorycznie zabierałbym prawka za prowadzenie ,,automatu ,, kolanem, a przy uchu komórka w ustach pet a w ręku kawa za free z statoil.
Ps. gdyby nawet te4,5 milona populacji w NO po całości miało po dwa auta to i tak będą mieli dopero 25% tego co po Polsce jeździ, przy tej samej prawie powierzchni kraju. To porównanie co poniektórych powinno ostudzić, przed
zabraniem głosu nna temat praktyki i zdobytych umiejętnosci.Dla norka ,,traffic, to jazda w ciągu aut 30 km/h , dla
Polaka to jazda przez trzy skrzyżowania 40 min.
Pozdrawiam WMD
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Mirka33)
Wiking
Ciekawski - wiesz o co mi chodzilo i dzieki ze chociaz Ty mnie rozumiesz !!!

Tropik - masz racje ze to dwie szkoly i rozne racje w tej sprawie . O to mi chodzilo kiedy wypowiedzialam sie w tym watku. Ja jestem zadowolona po norweskiej szkole jazdy i juz. I jezdzilam fantastycznym nowiutkim saabem

A tak osobiscie NIGDY nie uwazalam jaka ta Polska jest okropna bo zawsze bede sie czula Polka i jestem z tego dumna . Ale nie bede tez mowic zle o Norwegii bo dzieki niej zyje mi sie lepiej i tyle.

A Ty Kami - zdalas juz 2 poprawke ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Mirka33 napisał:
Ciekawski - wiesz o co mi chodzilo i dzieki ze chociaz Ty mnie rozumiesz !!!

Tropik - masz racje ze to dwie szkoly i rozne racje w tej sprawie . O to mi chodzilo kiedy wypowiedzialam sie w tym watku. Ja jestem zadowolona po norweskiej szkole jazdy i juz. I jezdzilam fantastycznym nowiutkim saabem

A tak osobiscie NIGDY nie uwazalam jaka ta Polska jest okropna bo zawsze bede sie czula Polka i jestem z tego dumna . Ale nie bede tez mowic zle o Norwegii bo dzieki niej zyje mi sie lepiej i tyle.

A Ty Kami - zdalas juz 2 poprawke ?

Mirka33 odpowiem ci w poniedziałek bo tego własnie dnia ja zdaje
Tropic swietnie to ujołes chodziło mi własnie o te roznice 2 szkoły 2 światy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Grzes203 napisał:
Tak sobie przechodziłem tutaj cichutko bo nie chciałem przeszkadzać, ale mam pytanie.
Chciałem dowiedzieć się co to "parkowanie równorzędne"?
Egzamin zdawałem z dziesięć lat temu i nie pamiętam

ups chodziło mi o równolegle (wjazd tyłem wyjazd przodem) Równorzędne to sa skrzyżowania : sorki z tego stresu juz mi sie wszystko miesza dobrze ze teoria juz zaliczona

Mam tylko nadzieje ze znów na egzaminie nie dostane ataku stresu i noga na sprzęgle nie będzie mi latać niczym osika na wietrze Miał ktos tak czy tylko ja jestem alien????
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
portalnaukijazdy.pl/testy/
a to jakby ktoś miał ochotę się sprawdzić w teorii
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Miałem to samo - pulsacyjne zwalnianie sprzęgła
Jak tylko zdasz to mija i nigdy nie wraca Na stres nie potrafię nic sensownego doradzić,
a płyny rozluźniające są niedozwolone jako doping przed egzaminem.
Powodzenia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
247 Postów
Stały Bywalec
Kami
Zmień butyna troche twardsze, inaczej ustaw fotel zmień położenie siedziska jak możesz jak nie to podłóż pod zgięcie kolana rolke ręcznika papierowego . To nie stres tylko zmęczenie nogi w kolanie i kostce .Potrenujesz -przejdzie,.
Zdania egzaminu i powodzenia. WMD
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Nadal obstawiam stres. Na kurs i potem egzamin jeździłem własnym samochodem.
Miałem taki właśnie dziwny tik tylko przez kilka pierwszych minut w samochodzie instruktora i przez cały egzamin. Kwestia psychiki i zbyt mocnego napinania się tylko i wyłącznie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
Grzes203 napisał:
Nadal obstawiam stres. Na kurs i potem egzamin jeździłem własnym samochodem.
Miałem taki właśnie dziwny tik tylko przez kilka pierwszych minut w samochodzie instruktora i przez cały egzamin. Kwestia psychiki i zbyt mocnego napinania się tylko i wyłącznie.

To jest stres. Ja mam taki tik wtedy, kiedy udaje mi się wyjść cało z co groźniejszych ataków "wariatów drogowych". Co ciekawe, jak się nie uda, to nie mam tiku, chyba ze względu na trwający nadal stan podwyższonej aktywności. Myślę, że to jest efekt działania adrenaliny wydzielanej do krwi w czasie stresujących sytuacji.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
a mozna zdawac na automacie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok