Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Już jest! Polsko-norweski

Kalendarz 2025

Sprawdź
Autopromocja

chorobowe nav - Norwegia

Czytali temat:
M N kh1980 kris piotr robert raszeja Ewa Malec Tadeusz Smajdor Bondo Waszkiewicz Paweł Gromadzki MAGDALENA RADZIK Dominik Witold Kostilek Daniel Dziekoński Kamil Żolik Reju , Dinowy Dawid Baranowski (4143 niezalogowanych)
2 Posty
Jarek Jimi
(dzimi24)
Wiking
witam mam problem z chorobowym gdyż pracowałem na kuchni od stycznia 2010 do 08 31 2010 dostałem wypowiedzenie dwa tyg przed 08 31 2010 i wysłali mnie na urlop.08 22 2010 roku poszedłem do lekarza dostałem chorobowe na okres 2,5 miesiecy a dokładnie do 15 10 2010 pracodawca wypłacił chorobowe za okres dwóch tyg potem mi płacił nav tydzien przed końcem zwolnienia norweskiego poszedłem na kontrole i lekarz mi powiedział ,że lepiej by było gdybym sie leczył w polsce i tak zrobiłem dostałem pozwolenie od lekarza w norwegii ,że jade do polski sie leczyć lekarz wysłał to pozwolenie do nav a ja pojechałem do polski wszystko było ok i od 16 10 2010 dostałem zwolnienie polskie wysłałem do nav intreionalt i załtwiłem wszystkie potrzebne dokumenty druk e 115 zus wszystko wysłał do nav interionalt przez cały czas jestem na chorobowym w PL a dokładnie do 08 31 2011 i i do tej pory kiedy dostałem pierwsze zwolnienie czyli 16 10 2010 nav nie płaci pieniędzy mija już 9 mięśiąc a nav przez cały czas ściemnia,że za 2 tyg będze hajs proszę o pomoc co robić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
To ładnie ściemia przez 8 miesięcy... to ile ty wydałeś na telefony przez te miesiące?...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Jarek Jimi
(dzimi24)
Wiking
na same karty tel ok 4 tyś zł i jeszcze droższe sprawy takie jak tłumacz przysięgły,recepty, itp
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
lena kkkkkkkk
(lena64)
Nowicjusz
Bardzo typowe postępowanie NAVu..zwłaszcza w przypadku Polaków będących na zwolnieniu w swoim kraju..mimo pozwolenia norweskiego lekarza. Myślę że te pieniądze będą Ci zwrócone..ale ile teraz nerwów...!!!! Słyszę często że masa ludzi.ma takie problemy...tu trzeba przychodzić do nich i twardo się dopominać...być upierdliwym inaczej będzie Ci ciężko. Mój kolega czeka na roczne wyrównanie kasy na dzieci..naprawde duże pieniadze..i wypłacają mu w ratach. To są kpiny..ale rzeczywistość! czy nie jest możliwe abyś sam tu przyjechał..może też poszedł do tego norweskiego lekarza i naswietlił cała sprawę...czasami wiem że dzwonią osobiście do NAV..znam taki przypadek..Ja byłam tu 4 mce na zwolnieniu..ale siedziałam plackiem bo właśnie się obawiałam takich problemów.. Zyczę Ci powodzenia!!! Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
lena64 napisał:
Ja byłam tu 4 mce na zwolnieniu..ale siedziałam plackiem bo właśnie się obawiałam takich problemów..
a co chciałaś brać chorobowe i przebywać na wczasach w Polsce, albo Maroko?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
181 Postów
D K
(antypolak)
Stały Bywalec
To typowe już polskie zachowanie, chorobowe i wyjazd do polski na "leczenie". Tylko się dziwie gdzie w tym czasie mają zameldowanie?... Norweski nav to jak polska opieka społeczna jak nie pójdziesz samemu to nie załatwisz.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
lena kkkkkkkk
(lena64)
Nowicjusz
Ku woli wyjaśnienia co nie którym....nie! nie miałam zamiaru i przede wszystkim chęci gdziekolwiek wyjeżdżać po operacjii...więc zostaw sobie Jasta podteksty dla siebie! Nie wszyscy tu jesteśmy po to aby kombinować!!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok