powiatowy myśliciel napisał:piszesz głupoty gabriel --- rozmawiałem ostatnio z gościem ze związków zawodowych - i za pracę nadgodzinną obowiązuje dodatek min. 50% do każdej nadgodziny -- resztę określają umowy zbiorowe dla danej branży --- nie chodzi mi o to że tak nie jest to co piszesz --- ale to ty podpisujesz umowę z pracodawcą , a jak nie wiesz jak się odwołać o sprzeciwić podczas spisywania umowy to nie pisz głupot . pamiętaj że możesz zawsze umowę wziąć do wglądu , a jak nie wiesz czy to co tam jest jest zgodne z prawdą to lepiej idź od razu do związków i tam się dowiesz --- a jeśli rzucasz się na robotę jak łysy na grzebień no to twój ból i twoja robota-- baw się dobrze w niej
Wiesz Możemy się tak punktować prawie bez końca i tak to nic nie da .
Pracuję z Norwegami w Norweskiej firmie LEGALNIE ...i każdy z Nas może pracować dłużej po ustawowych normatywnych godzinach /7,5/ lecz jest to praca dodatkowa na naszą prośbę za zwykłą stawkę by móc następnie wybrać ten wypracowany czas na wolne podczas różnego rodzaju świąt ...
Ty i Owszem , może i lubisz babrać się w gównie , jednak robisz to mało dokładnie , bo boisz się Osobiście za bardzo pobrudzić i tyle ...
Jedyne legalne nadgodziny są wtedy płatne zgodnie z taryfikatorem , kiedy jest taka konieczność technologiczna poparta odpowiednim pismem zgłoszonym do Inspekcji Pracy z wykazem ilości tych nadgodzin oraz konkretnych Osób które te nadgodziny będą wypracowywały...
W INNYM PRZYPADKU JAK PISAŁEM POWYŻEJ ...JEST TO JEDYNIE PRACA DODATKOWA I NIC WIĘCEJ...
Wiesz Możemy się tak punktować prawie bez końca i tak to nic nie da .
Pracuję z Norwegami w Norweskiej firmie LEGALNIE ...i każdy z Nas może pracować dłużej po ustawowych normatywnych godzinach /7,5/ lecz jest to praca dodatkowa na naszą prośbę za zwykłą stawkę by móc następnie wybrać ten wypracowany czas na wolne podczas różnego rodzaju świąt ...
Ty i Owszem , może i lubisz babrać się w gównie , jednak robisz to mało dokładnie , bo boisz się Osobiście za bardzo pobrudzić i tyle ...
Jedyne legalne nadgodziny są wtedy płatne zgodnie z taryfikatorem , kiedy jest taka konieczność technologiczna poparta odpowiednim pismem zgłoszonym do Inspekcji Pracy z wykazem ilości tych nadgodzin oraz konkretnych Osób które te nadgodziny będą wypracowywały...
W INNYM PRZYPADKU JAK PISAŁEM POWYŻEJ ...JEST TO JEDYNIE PRACA DODATKOWA I NIC WIĘCEJ...