Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
mam takie hobby --- lubię babrać się w gów//ni//a/nych sprawach -- wiesz każdy ma jakieś hobby
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
powiatowy myśliciel napisał:
mam takie hobby --- lubię babrać się w gów//ni//a/nych sprawach -- wiesz każdy ma jakieś hobby
hydraulik???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
coś ci tylko powiem jak nie chcesz zadzwonić do mnie -- że jak nie masz kontaktu jakiegokolwiek na papierze to nie ma sensu się stawiać -- bo coś czuję że nie ma i dlatego wasz pracodawca się nie boi -- przerabiałem już takie tematy i jest bardzo ciężko osiągnąć cokolwiek bez żadnego potwierdzenia że robicie np. u takiego gościa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
może być hydraulik , jasta102
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
M Z
(lustri1)
Wiking
Umowy otrzymali dopiero po kontroli Inspekcji Pracy, kilka dni przed wymówieniem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
nie można dać komuś wypowiedzenia z dnia na dzień -- najkrótszy okres wypowiedzenia dla obu stron w czasie tzw. 3 miesięcznej próby pracy jest 14 dni - w przypadku pracy powyżej 3 miesięcy jest to miesiąc wypowiedzenia .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
lustri1 napisał:... przepracowali setki nadgodzin. Pracodawca mówi, że rozłożył to na czas ich pobytu w Polsce, czego robiż nie może....
NIEPRAWDA... PRACODAWCA ZA ZGODĄ PRACOBIORCY MOŻE TAK WŁAŚNIE ROZDYSPONOWAĆ NADGODZINY...
W Norge można legalnie wypracować średnio tylko 200 -nadgodzin .
Co prawda można i więcej , jednak wtedy trzeba przedstawić podstawę firmy do tych dodatkowych nadgodzin.
Ponadto nie każda praca w Norge w danej firmie po godzinach jest traktowana jako nadgodziny ,
lecz właśnie jako dodatkowa praca by móc wypracować sobie dłuższe wolne ...
Stosowana jest wśród pracowników pracujących w delegacjach i dotyczy nie tylko pracowników zagranicznych , /w tym i Polaków / ale i również rodzimych obywateli znaczy Norwegów.

Ponadto jak twierdzicie wszem i wobec , że wszyscy w Voss są skorumpowani , to Oslo Wam nic nie pomoże , bo pewnie również jest też skorumpowane z pracownikami wszystkich szczebli i instytucji z Tymi z Voss ...
Ot czarna Magia i zamknięte czarodziejskie Koło...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a to ktoś uwierzył w te bzdury co on tu wypisuje sobie z nudów?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
piszesz głupoty gabriel --- rozmawiałem ostatnio z gościem ze związków zawodowych - i za pracę nadgodzinną obowiązuje dodatek min. 50% do każdej nadgodziny -- resztę określają umowy zbiorowe dla danej branży --- nie chodzi mi o to że tak nie jest to co piszesz --- ale to ty podpisujesz umowę z pracodawcą , a jak nie wiesz jak się odwołać o sprzeciwić podczas spisywania umowy to nie pisz głupot . pamiętaj że możesz zawsze umowę wziąć do wglądu , a jak nie wiesz czy to co tam jest jest zgodne z prawdą to lepiej idź od razu do związków i tam się dowiesz --- a jeśli rzucasz się na robotę jak łysy na grzebień no to twój ból i twoja robota-- baw się dobrze w niej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Gabryś pisał, że za zgodą pracownika i wtedy się 50% dodatku nie należy. Mało tego jak mi w związkach powiedzieli godzina odpracowana = godzinie urlopu. za to jeśli masz tych godzin minim 3 w ciągu dnia to się należy dokarmianie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok