Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Dagpenger a feriepenger - Norwegia

1434 Posty

(gama28)
Maniak
Kiedy wypłacają feriepenger, gdy zakończ się już pobieranie dagpenger??? Normalnie wypłacają na przełomie stycznia i lutego, a ja właśnie zakończyłam pobieranie dagpenger i jakieś 2 tyg temu dostałam jakieś pieniądze z NAV i nie wiem za co. Pokwitowania na razie ani widu ani słychu, więc nie wiem za co to było. Niby się cieszyć trzeba, ale wolałabym wiedzieć, czy mi się należały, czy to jakaś pomyłka i każą mi potem zwracać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
no dziwne-ale zakończyłaś pobieranie zasiłku w związku że podjęłaś pracę?, czy po prostu się skończył? , jakiś powód tego jest że dostałaś jakieś pieniążki bo za darmo to nic nie dają
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Zasiłek po prostu się skończył. Potem automatycznie przeszłam ciut wcześniej na urlop macierzyński, ale to nie ma związku. Macierzyńskie dostałam oddzielnie i inną kwotę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
no to w takim razie nasuwa mi się tylko taka myśl że dostałaś feriepenger w związku z zakończeniem pobierania zasiłku, czyli że w pierwszym roku pobierania zasiłku zapłacili ci na przełomie styczeń/luty, a że zasiłek ci się skończył to dostałaś feriepenger, możliwe że zostało to potraktowane jako zakończenie stosunku (tutaj akuratnie pobierania zasiłku). może się mylę ale nie ma tutaj nic innego co mogłabyś dostać , nic na ten temat nie wyczytałem!?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
nic innego nie przychodzi mi do głowy-- skoro dostałaś pieniążki na konto to już nikt raczej ci ich nie zabierze, o to już niech martwi się NAV
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Też tak myślę. Myślałam, że może ktoś też już tak miał i mnie oświeci. Na razie pokwitowania nie dostałam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Już mam, znalazłam na stronie NAV "Dine utbetalinger", kliknęłam, zalogowałam się i pisze, że to "Ferietillegg dagpenger".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok