przemoh napisał:
Zuzu napisał:
masejobe napisał:
I NIE WIEM GDZIE JESZCZE BO MOŻE NIE WSZĘDZIE PRÓBOWAŁEM UŻYWAĆ, ALE JAK DO TEJ PORY BEZ ŻADNYCH PROBLEMÓW
Właśnie, chyba dotarło do kolesia o co biega.
(wszystko jest i tak sprawdzane na podstawie Personnummer nie ważne na jakim dokumencie ID, karta z banku, papier ze skatt)
Ja zatem mam pytanko czy jest sens wyrabiania sobie norweskiego ID, Jakich spraw nie załatwię bez tego?
Bzdury nie docieraja
Bez norweskiego ID praktycznie nic nie załatwisz gdyż jest Ci niezbedny dokument identyfikacyjny no chyba ze z paszportem polskim łatwiej
Uparłeś się na to norweskie ID, które osobom przyjeżdżającym z Polski do niczego nie jest potrzebne.
Każdy kto tu dotarł musiał mieć dokument tożsamości (dowód osobisty lub paszport) (na kartę pływacką, wędkarską, rowerową, legitymację kombatancką i paszport polsatu tu nie przyjedziesz

)
Podstawową rzeczą po uzyskaniu wszystkich pozwoleń i numerów podatkowych jest założenie konta gdzie dostaniesz kartę, z którą załatwisz większość spraw.
Czasem jest potrzebny dodatkowy dokument(np paszport który jest ci niezbędny żeby wyjechać za granice(np Kanada), a na ID norweskie tego nie zrobisz)
Więc jak jesteś tu tak długo to powiedz mi na cholerę mi kolejny dokument?
Przecież z tymi dokumentami które już posiadam załatwię wszystko, a z ID norweskim już nie zawsze.