Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Opłaty za kursy - Norwegia

Czytali temat:
zbigniew sieczkowski Radoslaw O Jacek Duda mart enty N O boj fra oszlo 77marcin luczak plumberpl Onty_Ja_Gabriel_3. Takatamjakas Megip Yvonne.. Birel41 (2084 niezalogowanych)
3 Posty
piotr pawlak
(Lapawlak)
Wiking
Witam.Prosze o radę. Robiłem kurs na ładowarki. Kurs trwał 30min. Żadnej teorii żadnej praktyki, pojezdzilem ładowarka 20min tam i z powrotem i koniec kazali jechać do domu.szok coś dziwnego jak dla mnie.oczywiscie uprawnień nie odebrałem bo wiem tylko jak uruchomić to ustrojstwo. Po 2 miesiącach przysłali mi rachunek do zapłaty, pomimo że uprawnień nie odebrałem.czy muszę to zapłacić? Wolę zapisać się na kurs na którym się nauczę czegoś a nie plastik na sztukę dają.co mam zrobić?z góry dzięki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1401 Postów
Onty_Ja_Gabriel_3.
(Onty_Ja_Gabriel_3.)
Maniak
PiotrPawlak1 napisał:
Witam.Prosze o radę. Robiłem kurs na ładowarki. Kurs trwał 30min. Żadnej teorii żadnej praktyki, pojezdzilem ładowarka 20min tam i z powrotem i koniec kazali jechać do domu.szok coś dziwnego jak dla mnie.oczywiscie uprawnień nie odebrałem bo wiem tylko jak uruchomić to ustrojstwo. Po 2 miesiącach przysłali mi rachunek do zapłaty, pomimo że uprawnień nie odebrałem.czy muszę to zapłacić? Wolę zapisać się na kurs na którym się nauczę czegoś a nie plastik na sztukę dają.co mam zrobić?z góry dzięki. Ę-Ą, bułkę przez bibułkę.
W dzisiejszych czasach na żadnym "kursie" nie nauczysz się dokładnie wszystkiego tak jak w szkole.
Jeżeli kurs był robiony w Norge to zapłacić musisz, inaczej ściągną tobie forsę z wypłaty razem z karnymi odsetkami.
To, że nie odebrałeś uprawnień, nie oznacza iż nie ukończyłeś pozytywnie kursu, co jest równoznaczne jak wyżej napisałem.
Moim zdaniem, jak będziesz dalej "pajacował" to jeszcze stracisz pracę tą co masz a i z innymi będziesz też miał kłopoty.
Niemniej Miłego i Spokojnego Tego Nowego Roku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
311 Postów

(Riggman)
Stały Bywalec
tak wykladaja kursy na maszyny w sumie wszedzie. Jedni staraja sie lepiej a drudzy gorzej bo praktyke tak czy siak robisz w pracy

Moj na koparke wygladal podobnie...tam stoi maszyna, nikt nic nie wytlumaczyl, nie pokazal...totalne olejstwo a teoria to byla jak na mature( bite 3 tyg uczyli nas jakis pierdol o silnikach i olejach gdzie kazdy zapomnial o tym)

co do zaplaty to ja tez bym nie placil i postraszyl ze zglaszasz sprawe do kompentanseregisteret...to taka organizacja co zajmuje sie tymi sprawami od kursow tutaj w norge...napisz do nich, oni Ci powiedza co robic dalej bo to nie byl kurs tylko profanacja. Nikt Ci nic nie moze zabrac z wyplaty tak jak Gabriel pisze...on sie nie zna

www.sfs.no/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
piotr pawlak
(Lapawlak)
Wiking
Hei.ty piszesz że miałeś teorii 3 tygodnie,u mnie cały kurs 30min trwał. Przyjechali Polacy każdemu dali pojeździć 20 min.i po kursie.chcieliście plastik to macie i wypad do domu.jakas paranoja.6000tysi chcą za to.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
piotr pawlak
(Lapawlak)
Wiking
Hei.ty piszesz że miałeś teorii 3 tygodnie,u mnie cały kurs 30min trwał. Przyjechali Polacy każdemu dali pojeździć 20 min.i po kursie.chcieliście plastik to macie i wypad do domu.jakas paranoja.6000tysi chcą za to.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
311 Postów

(Riggman)
Stały Bywalec
Wiesz generalnie to 6 tys to i tak ok cena jak chce sie jakis papier bo na budowie potrzeba. 30 min i masz M4. Generalnie M2, M4 i M6 kosztuje kolo 25-30 tys tyle ze to kurs ok 3-4 tyg. Pozatym nikt swiezaka nie wsadzi w ladowarke 25 tonowa. Najpierw trafia Ci sie jakies kramery male do 5 ton. Kazda ladowarka to jest pestka, w 2,3 h ogarniesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok