Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
14 Posty
Chuu.
(Chuu.)
Wiking
napisał:
Kolego napisz zawód i w jakim stopniu jesteś w nim samodzielny , czy masz samochód do przemieszczania się między projektami, czy stopień angielskiego jest naprawdę na poziomie normalnej komunikacji (tu co drugi Polak mówi że zna a jest na odwrót), czy masz trochę oszczędności by mieć na pokrycie kosztów np. na 1-2 msc . A ja ci napiszę czy ci warto tu jechać i nawet ci podam nazwy agencji pracy w jakie warto uderzać. Co do twoich obaw o stawkę i zarobek tu sa teraz stawki ruchome 187 nok jest najniższą a możesz iść na projekt jako fachowiec i dostać np. 230 nok lub więcej . Idzie wiosna i znów będą rekrutować . W polsce fachowcy budowlani mają teraz ok 20 pln

Umiem układać kostkę (burkarz) odwodnienie, itd...
Papiery nie mam bo robiłem na czarno i umowie do 450 euro . Mój błąd.
Budowlanka obsługiwać narzędzia umiem murowanie płytki wszystko się robiło ale nie mam pokrycia.... wiem to największy problem.

Angielski hmm (maturę podstawową zdałem co prawdą na 80 procent pisemny i ustny... ale z niemieckiego też a gdy tam pracowałem to zupełnie inaczej to wyglądało. Ale jestem w stanie dogadać się po Angielsku w życiu (praca to inne czasowniki)

Oszczędności to i 2 miesiące bym dał radę. Samochód też .
Ale dalej będę męczyć temat może ktoś się odezwie z Polskiej firmy w Norwegi zapewniający więcej godzin.

Do tego Grafik Komputerowy DTP. Ale jak patrzyłem ogłoszenia dla grafików to są faktycznie ale pojedyncze oscylujące w granicy 200-400zł pojawiające się w ENG kilka razy w miesiącu.

Dlatego chcę byle jaką pracę znaleźć żeby zaoszczędzić około 8 tys. i iść na kurs nauczyć się i coś w tym kierunku działać.

Pracy fizycznej się nie boję...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
274 Posty
jan paweł
(secondo)
Stały Bywalec
Chuu. napisał:
napisał:
Kolego napisz zawód i w jakim stopniu jesteś w nim samodzielny , czy masz samochód do przemieszczania się między projektami, czy stopień angielskiego jest naprawdę na poziomie normalnej komunikacji (tu co drugi Polak mówi że zna a jest na odwrót), czy masz trochę oszczędności by mieć na pokrycie kosztów np. na 1-2 msc . A ja ci napiszę czy ci warto tu jechać i nawet ci podam nazwy agencji pracy w jakie warto uderzać. Co do twoich obaw o stawkę i zarobek tu sa teraz stawki ruchome 187 nok jest najniższą a możesz iść na projekt jako fachowiec i dostać np. 230 nok lub więcej . Idzie wiosna i znów będą rekrutować . W polsce fachowcy budowlani mają teraz ok 20 pln
Budowlanka obsługiwać narzędzia umiem murowanie płytki wszystko się robiło ale nie mam pokrycia.... wiem to największy problem.
Angielski hmm (maturę podstawową zdałem co prawdą na 80 procent pisemny i ustny... ale z niemieckiego też a gdy tam pracowałem to zupełnie inaczej to wyglądało. Ale jestem w stanie dogadać się po Angielsku w życiu (praca to inne czasowniki)
Oszczędności to i 2 miesiące bym dał radę. Samochód też .
Ale dalej będę męczyć temat może ktoś się odezwie z Polskiej firmy w Norwegi zapewniający więcej godzin.
Do tego Grafik Komputerowy DTP. Ale jak patrzyłem ogłoszenia dla grafików to są faktycznie ale pojedyncze oscylujące w granicy 200-400zł pojawiające się w ENG kilka razy w miesiącu.
Dlatego chcę byle jaką pracę znaleźć żeby zaoszczędzić około 8 tys. i iść na kurs nauczyć się i coś w tym kierunku działać.
Pracy fizycznej się nie boję...

Nadal nie rozumiesz... "wszystko się robiło" Tu nie chodzi o to , czy się robiło, tylko czy się umie to zrobić dobrze od początku do końca. I czy ewentualnie jesteś w stanie pokierować jakimś pomocnikiem. Od razu Ci mowię, że nawet jak znajdziesz jakąś pracę tutaj, to jeśli odłożysz 6000 nok miesięcznie, to będzie dobrze. Jak będziesz jechał na paprykarzu szczecińskim, to dojdziesz do 8000 nok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
150 Postów

(slawekg83)
Stały Bywalec

Wszystko znaczy tutaj tyle co nic ( bynajmniej w norweskich firmach) . Liczysz na polską firmę to uważaj bo ta współpraca może się okazać bez wypłaty lub zapłacą ci tyle co nic , przez 10 lat to słyszałem może o 2- 3 firmach polskich co w miarę się starali być ok ( choć przypuszczam że jest i może więcej uczciwych przedsiębiorców ) ale za to słyszałem o mnóstwie wyrolowanych ludzi którzy pracowali za grosze lub darmo . Ja bym nie zaryzykował , i życzę powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
...koleś bez kwalifikacji pożadanych w Norwegii
...stawia żadania godzinowo!płacowe!
...co więcej
...z Polski!
...kużwa !
...ręce opadają
...z resztą nie tylko ręce!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Chuu.
(Chuu.)
Wiking
bojfraoszlo napisał:
...co więcej
...z Polski!
...kużwa !
...ręce opadają

Twoje wypowiedzi już poznałem kolego .
Są negatywne na wszystko profil też przejrzałem .
Kolega wyżej też mówi że nieciekawie bo nic nie oszczędzę 2-4 tys pln.

Na razie z Adecco mam ofertę pracy dzisiaj w sumie i nie budwolance... (pracownik fizyczny na magazynie 140 netto 2.5tys koron mieszkanie (czy tam to hotel ale kuchnia itp jest))
Ponoć mają pomóc we wszystkim formalnościach konto w banku a praca około 45h tygodniowo .

Jeśli tak nie będzie to zajebisty temat wydam dla was
A jeśli jeśli to będzie zwykły fejk najwyżej się przejadę i podkulony ogon będzie.
Przeproszę itd. .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
Chuu. napisał:
bojfraoszlo napisał:
...co więcej
...z Polski!
...kużwa !
...ręce opadają

Na razie z Adecco mam ofertę pracy dzisiaj w sumie i nie budwolance... (pracownik fizyczny na magazynie 140 netto 2.5tys koron mieszkanie (czy tam to hotel ale kuchnia itp jest))
Ponoć mają pomóc we wszystkim formalnościach konto w banku a praca około 45h tygodniowo .
A jeśli jeśli to będzie zwykły fejk najwyżej się przejadę i podkulony ogon będzie.
Przeproszę itd. .

...140 netto/godz.??????...
....mozesz to potwierdzić?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
274 Posty
jan paweł
(secondo)
Stały Bywalec
bojfraoszlo napisał:
Chuu. napisał:
bojfraoszlo napisał:
...co więcej
...z Polski!
...kużwa !
...ręce opadają

Przeproszę itd. .

Przy 10% podatku, to jaki problem, zeby mial 140 w lape? Kwestia ile godzin mu dadza pracowac. Vikar rules
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Chuu.
(Chuu.)
Wiking
bojfraoszlo napisał:
Chuu. napisał:
bojfraoszlo napisał:
...co więcej
...z Polski!
...kużwa !
...ręce opadają

Przeproszę itd. .

Na razie nie jak umowy nie zobaczę( potwierdzę na forum) a mam się wstawić w firmie w celu podpisaniu kontraktu za tydzień. Praca za około 2 tygodnie.
Będę informował w trakcie . Nadzieje mam że to uczciwe jest .
Oslo (ładunek i rozładunek samolotu) 1000zł koszt załatwienia na 3 miesiące. ( Czy tak będzie? Mam nadzieję
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
...ściema i tyle
...przed chwila nie mial najmniejszych szans
...a teraz ma oferte z jednego z najlepszych Bemanningów
...bez zawodu przyjeli kogos z,, polskiej ulicy"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów
Jan Henryk Wachala
(JanHenryk)
Początkujący
.
Piszesz ze chcialbyś aby jakaś polska firma ci pomogla .
Oj ,nie tedy droga.
Przykro mi to pisać ale omijaj szerokim łukiem polskie firmy i polskich kierownikow.
Jak nasi rodacy potrafia pomoc to juz chyba wywnioskowaleś z wpisow wyzej.
Ale "oni " to nie wszyscy .Jest tu ogromna rzesza ludzi ktorzy ci pomogą.
Znalazleś Adecco.Daja prace i mieszkanie .Pomoga ci z papierami .To bardzo dobry poczatek.
Wiec juz wiesz jak się zabrać do Norwegii .
Pakuj siś wsiadaj w samolot lub samochod i przyjezdzaj .
Zobacz sam jak tu jest .
Moze sie uda i bedzie dobrze .Moze bedzie lepiej niz u niemca.
Jak nie sprobujesz to nie bedziesz wiedział.
Mozesz potem zalowac ze nie sprobowales i pluc sobie w brode ..
Zycze ci powodzenia i milych wrazeń w Norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok