Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Już jest! Polsko-norweski

Kalendarz 2025

Sprawdź
Autopromocja

Brak skatteoppgjor za 2014 i 2015 na koncie altinn - Norwegia

Czytali temat:
24 Posty
pawelwlkppp Walczak
(marcin80wlkp)
Wiking
Witam. Dostałem kody i założyłem konto na altinn. Czy to normalne, że za lata 2014 i 2015 nie mam na Altinn rozliczenia podatkowego (skatteoppgjor)? Mam za te lata selvangivelse, ale nic poza tym. Chciałem po prostu sprawdzić czy za każdy rok pracodawca odprowadzał wszystko na emeryturę, czyli czy kwota pod pensjonsgivende inntekt jest równa dochodowi brutto. Czy można to sprawdzić w inny sposób?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
..w tamtych latach było to chyba jeszcze w formie papierowej
....i wydawał to pracodawca
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
pawelwlkppp Walczak
(marcin80wlkp)
Wiking
Niemożliwe, bo na Altinn-ie mam za lata wcześniejsze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty

()
Początkujący
marcin80wlkp napisał:
Witam. Dostałem kody i założyłem konto na altinn. Czy to normalne, że za lata 2014 i 2015 nie mam na Altinn rozliczenia podatkowego (skatteoppgjor)? Mam za te lata selvangivelse, ale nic poza tym. Chciałem po prostu sprawdzić czy za każdy rok pracodawca odprowadzał wszystko na emeryturę, czyli czy kwota pod pensjonsgivende inntekt jest równa dochodowi brutto. Czy można to sprawdzić w inny sposób?Całą historię wpływów z tytułu legalnego wynagrodzenia można sprawdzić w prosty sposób na własnej stronie >nav.no< w zakładce emerytura.
Ewentualnie przejść się osobiście do skatt i poprosić o wydruk wszystkich zestawień rocznych od początku pobytu w Norwegi, co prawda będą kręcić nosem jednak jak będziesz stanowczy to dostaniesz te dokumenty w formie papierowej lub prześlą tobie drogą elektroniczną na podaną skrzynkę mailową.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
colaredbul
(colaredbul)
Wiking
...dokladnie tak,w tych latach co Ci brakuje byly wysylane listem w formie papierowej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok