Przepraszam za wykopanie starego tematu, ale nigdzie nie mogę znaleźć dokładnych informacji jak ten podatek zapłacić. Mam to GIRO i wszystkie te informację, ale co z nimi zrobić? Numer konta czy kwota to sprawy oczywiste, ale co z tym KID? Do czego to jest potrzebne? Jaki podać tytuł przelewu?
" Numer konta czy kwota to sprawy oczywiste, ale co z tym KID? Do czego to jest potrzebne? Jaki podać tytuł przelewu?"
A po co Ci tytuł? Czy Ty nigdy nie płaciłeś żadnego "GIRO"??? Chociażby za internet? Podają Ci KID to im go podaj! Jaki masz z tym problem?
Nie nigdy nie płaciłem. W Norwegi byłem tylko sezonowo i pierwszy raz mi mam im coś oddać. To, że ty wiesz jak jest to nie znaczy, że każdy wie. Jakbym nie miał problemu to bym się nie pytał. Ten KID podać im w tytule przelewu?
Nieee....w "tytule" KID! Jak wpiszesz nr.konta,kwotę i właśnie ten KID to odbiorca sam Ci się...znajdzie. Ten KID powinien mieć 14 cyfr które wpisujesz w..."tytule" KID
Tylko, że w serwisie internetowym mojego banku jak chce wykonać przelew to nie na pola do wpisania tego KIDu. Nie ma nawet pola na nazwę odbiorcy, ale bank chyba sam ją dopisuje po wpisaniu numeru konta. Jak puszczę ten przelew bez tego KIDu będzie dobrze?
xane napisał: Tylko, że w serwisie internetowym mojego banku jak chce wykonać przelew to nie na pola do wpisania tego KIDu. Nie ma nawet pola na nazwę odbiorcy, ale bank chyba sam ją dopisuje po wpisaniu numeru konta. Jak puszczę ten przelew bez tego KIDu będzie dobrze?
KID to tytul przelewu, jak np. nr faktury.
Wpisujesz numer konta, KID i kwote. To wszystko
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.