Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zawieszone prawa jazdy w norwegii - Norwegia

3 Posty
trevor32
(trevor32)
Wiking
Witam! Chcialbym sie dowiedziec pare spraw. W czerwcu policja mnie zlapala za jazde motorem bez prawa jazdy. Mam 16lat, kilka dni temu przyszedl mi mandat na 1500kr i dokument ma ktorym pisze ze przez 6 miesiecy od zatrzymania nie moge robic prawa jazdy kat A. Tutaj sie rodzi pytanie, co moge zrobic zeby ten czas skrocic?? Zalezy mi bardzo na tym poniewaz 6 miesiecy minie w listopadzie a wtedy szkoly jazdy nie maja jazd w listopdzie tylko od nastepnego sezonu (maj 2018).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
CYPIS7
(CYPIS7)
Wiking
trevor32 napisał:
Witam! Chcialbym sie dowiedziec pare spraw. W czerwcu policja mnie zlapala za jazde motorem bez prawa jazdy. Mam 16lat, kilka dni temu przyszedl mi mandat na 1500kr i dokument ma ktorym pisze ze przez 6 miesiecy od zatrzymania nie moge robic prawa jazdy kat A. Tutaj sie rodzi pytanie, co moge zrobic zeby ten czas skrocic?? Zalezy mi bardzo na tym poniewaz 6 miesiecy minie w listopadzie a wtedy szkoly jazdy nie maja jazd w listopdzie tylko od nastepnego sezonu (maj 2018).Kup prawo jazda na Ukrainie albo w innej Albani wtedy od novembra bedziesz mogl wozic dwa kola
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
trevor32
(trevor32)
Wiking
Niby tak, ale jesli pogrzebia glebiej w systemie to sie dowiedza co i jak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Tadek Os
(firmaalta)
Wiking
Nie wprowadzaj innych w błąd. Jestem kierowcą zawodowym. Od 1-go marca bardzo zmieniły się przepisy dotyczące praw jazdy. Poza tym wierz mi, że te "norskie idioty" są dużo mądrzejsze niż Ty.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
274 Posty
jan paweł
(secondo)
Stały Bywalec
trevor32 napisał:
Witam! Chcialbym sie dowiedziec pare spraw. W czerwcu policja mnie zlapala za jazde motorem bez prawa jazdy. Mam 16lat, kilka dni temu przyszedl mi mandat na 1500kr i dokument ma ktorym pisze ze przez 6 miesiecy od zatrzymania nie moge robic prawa jazdy kat A. Tutaj sie rodzi pytanie, co moge zrobic zeby ten czas skrocic?? Zalezy mi bardzo na tym poniewaz 6 miesiecy minie w listopadzie a wtedy szkoly jazdy nie maja jazd w listopdzie tylko od nastepnego sezonu (maj 2018).

Nie da sie nic zrobic,tylko czekac.Cypisk nie sluchaj,jesli problemow miec nie chcesz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
trevor32
(trevor32)
Wiking
Ok :/, dzieki za odpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
205 Postów

()
Stały Bywalec
trevor32 napisał:
Moim zdaniem, sam kurs na prawo jazdy, możesz rozpocząć i zakończyć chociażby i teraz, natomiast, co innego jest zdanie samego egzaminu i otrzymanie fizycznego, odpowiedniego dokumentu.
Jednak z tym problemem powinieneś podejść do wybranej szkoły jazdy i tam dowiedzieć się bezpośrednio, jak to może być rozwiązane.
Być może,
będziesz mógł rozpocząć sam kurs,
oraz zdać odpowiedni egzamin,
jednak dokument uprawniający, otrzymasz dopiero po upływie odpowiedniej karencji jaką otrzymałeś.
Kto nie pyta u "źródła",
to błądzi i traci bardziej/więcej,
niżby nie pytał się wcale.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok