Witam. Chcial bym sie dowiedziec troche o prawach osoby odbywajacej praktyki w Norwegii, najbardziej interesuje mnie czy praktykant ma prawo do ferii w trakcie praktyk a jak tak to ile dni mu przysluguje? aktualnie odbywam praktyki w piekarni na terenie akershus i dzis (po 6 miesiacach) dowiedzialem sie ze przedluzaja mi praktyki o kolejne 3 miesiace. Ostatnie 6 miesiecy bardzo sie staralem szczerze liczac ze z dniem dzisiejszym otrzymam kontrakt, niestety tak sie nie stalo i w zwiazku z ''zawodem'' ktory dzis przezylem ( xd ) chcial bym wziasc sobie tydz wolnego w celu wypoczecia. I moje pytanie dotyczy tego czy mam prawo do tygodniowych ferii w trakcie praktyk a jak nie to jaki jest inny sposob by otrzymac tych pare dni wolnych. Oraz drugie pytanie dotyczy nadgodzin, czy praktykant ma prawo odmowic pracowania nadgodzin? Gdyz zupelnie nic z tego nie mam a czasem zostawalem o 4 godziny dluzej w pracy... i ogolnie jezeli sa jakies prawa o ktorych powinienem wiedziec to bede wdzieczny jesli ktos sie ze mna podzieli wiedza.
7 Lat, 11 Miesięcy temu