Witam! Mam pytanie, może ktoś miał podobną sytuacje i się orientuje. Pracowałam przez ponad rok w norwegi, zaszłam w ciążę i przysługuje mi foreldrepenger- zasiłek macierzyński. Dziecko jednak chce urodzić w Polsce, tylko nie wiem co dalej??? Czy mógłby ktoś napisać gdzie mam się zgłosić czy umówić żeby zarejestrować noworodka w Norwegi po powrocie z Polski. Czy muszę umawiać wizytę na policji i jechać do skatte czy wystarczy tylko zgłosić dziecko w skatte?
Jeśli muszę umówić dziecko na policji to czy ktoś by mógł podać link do strony. Wiem że na stronie udi ale umiem tylko umówić dorosłego a nie wiem czy z dzieckiem jest tak samo. Wiem również ze muszę mieć akt urodzenia z apostille, paszport itd. Chodzi mi o samą rejestrację dziecka po powrocie z Polski i wszystkie formalności. Bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś się orientuje w temacie i w przepisach.
Jeśli muszę umówić dziecko na policji to czy ktoś by mógł podać link do strony. Wiem że na stronie udi ale umiem tylko umówić dorosłego a nie wiem czy z dzieckiem jest tak samo. Wiem również ze muszę mieć akt urodzenia z apostille, paszport itd. Chodzi mi o samą rejestrację dziecka po powrocie z Polski i wszystkie formalności. Bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś się orientuje w temacie i w przepisach.