Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

rozliczenie podatku za rok 2015 - Norwegia

Czytali temat:
1 Post
viperish
(viperish)
Wiking
Cześć!

Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w rozliczeniu z podatku z urzędem skarbowym w Norwegii za rok 2015.
Otóż pracę rozpocząłem z dniem 18 maja a zakończyłem zgodnie z umową 26 czerwca.
Praca była obok mojego miejsca zamieszkania. Pracodawca zapewniał zakwaterowanie w hotelu pracowniczym w pokoju jednoosobowym o pow. 10m2 z wspólną kuchnią. Po stronie pracodawcy były również przeloty z Polski i z Norwegii.
Logując się na stronie altinn.no wiem, że można samemu wykonać rozliczenie podatkowe. Niestety nie mam wiedzy jak to zrobić.
Nadmienię tylko, że chciałbym odliczyć diety (pracodawca nie zapewniał posiłków), i to, że mieszkam w Polsce.

Mam nadzieję, że znajdzie się życzliwa osoba i pomoże mi przebrnąć przez te podatki

Serdecznie Pozdrawiam,
Jakub
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
metsket
(metsket)
Wiking
Powinienes zmienic nick na "pomocny rodak"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
metsket
(metsket)
Wiking
Ale w tej kuchni byly jakies skosy i czy meble byly w miare nowe?

A tak na powaznie, jesli ktos byl w podobnej sytuacji to moze odpowie Tobie szybko i konkretnie, a tak to nie sadze, zeby ktos mial czas na studium Twojego przypadku.
Dlatego czekajac na odpowiedz wejdz na strone:
www.skatteetaten.no/en/Person/Tax-Return/About-the-tax-return/
i poszukaj swojego zagadnienia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok