Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Lønn og trekkoppgave - Norwegia

3 Posty
Marek G.
(Mohikanin38)
Wiking
Witam,mój pracodawca ogłosił upadłość w zeszłym roku ,wszystkie pieniądze odzyskałem od syndyka, niestety od byłego pracodawcy nie otrzymałem dokumentu lonns og trekkoppgave. On mnie odsyła do księgowego, księgowy do byłego pracodawcy i tak w kółko . Nie muszę dodawać ,że potrzebuję tego dokumentu do rozliczenia podatku. Może ktoś ma radę co zrobić w tej sytuacji? Pozdrawiam forumowiczów.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
Mohikanin38 napisał:
Witam,mój pracodawca ogłosił upadłość w zeszłym roku ,wszystkie pieniądze odzyskałem od syndyka, niestety od byłego pracodawcy nie otrzymałem dokumentu lonns og trekkoppgave. On mnie odsyła do księgowego, księgowy do byłego pracodawcy i tak w kółko . Nie muszę dodawać ,że potrzebuję tego dokumentu do rozliczenia podatku. Może ktoś ma radę co zrobić w tej sytuacji? Pozdrawiam forumowiczów.

...Zapomnij o pracodawcy on przekazal calą dokumentacje syndykowi...
...zgodnie z prawem go juz nie ma na rynku...
...jego obowiazki przejął Syndyk i to on musi wyslać pocztą na twoj adres to rozliczenie...
...tylko Syndyk...i nie dzwon do niego tylko wyslij maila lub oficjalną prośbę...
...pogoń go ,bo obcokrawjowców często lekceważą...
...spóżnia się już 2 miesiące,więc możesz byc niemiły dla niego...
..ale spróbuj na początku uprzejmie oczywiście..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
bojfrauszlo napisał:
Mohikanin38 napisał:

...Zapomnij o pracodawcy on przekazal calą dokumentacje syndykowi...
...zgodnie z prawem go juz nie ma na rynku...
...jego obowiazki przejął Syndyk i to on musi wyslać pocztą na twoj adres to rozliczenie...
...tylko Syndyk...i nie dzwon do niego tylko wyslij maila lub oficjalną prośbę...
...pogoń go ,bo obcokrawjowców często lekceważą...
...spóżnia się już 2 miesiące,więc możesz byc niemiły dla niego...
..ale spróbuj na początku uprzejmie oczywiście..

...sory cofam to co napisałem przed chwilą...
...chyba lyski z mlekiem odebrala Mi pamieć na chwilę...
...masz to rozliczenie już na stronie Urzedu Podatkowego...Altinn...
...Ps. zapomnialem,ze nie powinnosię pić przed południem...a jeszcze muszę pojechać na miasto po trociny...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Marek G.
(Mohikanin38)
Wiking
To co jest na stronie altinna to jest co innego, do rozliczenia potrzebny jest dokument od pracodawcy, a syndyk odsyła właśnie do byłego pracodawcy ,więc jest błędne koło,ale dziękuję za zainteresowanie nawet po łyski z mlekiem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
...od wszystkich pracodawców z 2015 potrzebujesz n|w dokument ...
...SAMMENSTILLING TIL INNTEKTSMOTTAKER FRA OPPLYSNINGPLIKTIG 2015...
...posluchaj...twój były szef zbankrutował,więc nie wyplacił Ci całej wypłaty?,wypowiedzenia ,feriepenger,etc...
...swoje roszczenia wobec pracodawcy zgłosiłes Syndykowi a dalej Syndyk musi je potwierdzić z byłym szefem i uzyskać jego podpis poniżej...żeby miały ważność w Funduszu Gwarancyjnym..
...a jak jest sytuacja innych pracownikow firmy?może byli tam Norwegowie ...popytaj...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Marek G.
(Mohikanin38)
Wiking
Z funduszu gwarancji płac otrzymałem wszystkie zaległe pieniądze, z tego co rozmawiałem z innymi osobami to też nie dostali tego dokumentu,ale oni się nie rozliczają z podatku więc nie dbają o to. I tak były pracodawca odsyła do księgowego,księgowy do syndyka , a syndyk do pracodawcy. Pójdę w tygodniu do Skatu może tam mnie ktoś oświeci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów

(Tomasz J O)
Wiking
Mohikanin38 napisał:
To co jest na stronie altinna to jest co innego, do rozliczenia potrzebny jest dokument od pracodawcy, a syndyk odsyła właśnie do byłego pracodawcy ,więc jest błędne koło,ale dziękuję za zainteresowanie nawet po łyski z mlekiem.
NIEPRAWDA
To co jest na stronie skatt w altinn.no jest dokładnie to samo co >lønns- og trekkoppgave< które otrzymuje się od pracodawcy.
Ten dokument to nic innego jak wewnętrzna korespondencja między firmą a pracownikiem informująca ile tenże zarobił i ile zostało odprowadzane zaliczki na podatek, plus pare innych szczegółowych punktów które na altinn są też ujęte.
Reasumując, jest to jedynie zwykłe potwierdzenie tego co zostało wysłane do skatt.
Ten dokument jest ci do niczego nie potrzebny skoro masz syndyka, dlatego tez tak były pracodawca jak i syndyk robią sobie z ciebie "jaja na miękko".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
andrzej32
(andrzej32)
Nowicjusz
gabriel ale pierdolisz szmato
. Siedzisz tu co najmniej 6 lat, jest samotny, bez pracy, kobiety, domu, przyjaciol.
Tiggerowales na tym forum o robocine, kawalek podlogi do spania a nawet chciales byc zigolo dla pani z mieszkaniem i praca. W kraju masz chlopaka w kryminale/ czy tam poszukiwanego i nic cie tam nie czeka.
Gdyby nie to forum nawet bys nie istnial, wiec po chuj prawisz moraly?
Podszywasz sie pod innych bo jestes zero
W psychologii twoj mechanizm obronny nazywa sie wyparciem( nie mylic z zaparciem)

Szukaj dziadu problemow w sobie a nie w ludziach dookola. Czy nie dziwi cie kurwa, ze pomimo zmiany otoczenia, ludzi, pracy wciaz jestes wypierdalany z kazdej spolecznosci?
Wygladasz andrzeju na klasyczna mende, ktora gdy ma problemy blaga o pomoc ale jak sie troche odkuje to zaraz jezdzi po ludziach. Nie sadze by ci ktos z forum jeszcze pomogl. W mysl starego przyslowia: " Nie pomagaj dziadowi, bo jak dziad sie odbije to cie torba zabije"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
187 Postów

(cysiek4)
Stały Bywalec
no i spierdolil gabriel zlodziej i damski bokser ,kapus
uchlal sie jak swinia i znowu ukradl kogos dane personalne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok