Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

7
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Zasiłek w Polsce - Norwegia

6 Postów
Karolina SZ
(KarolinaSzY)
Wiking
Witam mam pytanie niestety z przyczyn rodzinnych muszę wrócić na jakiś czas do Polski wiem ze jest możliwy zasiłek w Polsce na okres trzech miesięcy . Moja umowa kończy sie z ostatni dniem kwietnia . Kiedy muszę sie zgłosić do Nav jest druk PD U2 po zakończeniu umowy czy mogę zrobić to juz wcześniej .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
tu już był jeden taki Polak co to jego żona była na podtrzymaniu ciąży przez 12 miesięcy
on by wiedział jak to zrobić, niestety zapomniałem nicka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a całkiem na sam przód to stracić pracę w 100%
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Karolina SZ
(KarolinaSzY)
Wiking
czyli przez następny miesiąc muszę jeszcze przebywać w Norwegii ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a to juz chciałaś zasiłek na 1 maja dostać
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Karolina SZ
(KarolinaSzY)
Wiking
dokładnie chodzi mi o to ze z początkiem maja muszę wrócić do Polski i chce wszystkie formalności załatwić i czy to jest możliwe w ogóle otrzymać zasiłek ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Karolina SZ
(KarolinaSzY)
Wiking
Dziękuje za odpowiedz właśnie o to mi chodziło
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
a to juz chciałaś zasiłek na 1 maja dostać
------
Komuna w PL to choc rajstopy na te date dawala. A tu dziewcze jak uda jej sie swe cialo i zasilek wyeksportowac w czasie krotszym niz 3 mies. to bedzie cud.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
6e6 napisał:
najpierw musisz sie zarejestrowac jako bezrobotna tego samego dnia co tracisz, poznij czekasz 3 tyg na decyzje, poznij pewno bedziesz miala jakies spotkanie w nav ale to daja wyprzedzenie ok tygodnia wiec wypelniasz wnioski jedziesz do polski, jak przychodzi to idziesz na spotkanie, 2 razy wysylasz meldekort i potem mozesz sobie dzialac co chcesz. Ogolnie to tak 2 mies, ale jak wysla cie na kurs to nie uznaja Ci decyzji i dupa
--------
Kyssiu, zwaz, ze ostatnio NAV zastosowal pomysl racjonalizatorski: pisze pismo zapraszajace na tydzien przed terminem, ale.... dosyla go 1-2 dni przed terminem, tak zeby lezakujacy pacjent w PL nie byl w stanie zorganizowac sobie dolotu na termin.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

()
Maniak
HeartB napisał:
6e6 napisał:
najpierw musisz sie zarejestrowac jako bezrobotna tego samego dnia co tracisz, poznij czekasz 3 tyg na decyzje, poznij pewno bedziesz miala jakies spotkanie w nav ale to daja wyprzedzenie ok tygodnia wiec wypelniasz wnioski jedziesz do polski, jak przychodzi to idziesz na spotkanie, 2 razy wysylasz meldekort i potem mozesz sobie dzialac co chcesz. Ogolnie to tak 2 mies, ale jak wysla cie na kurs to nie uznaja Ci decyzji i dupa
--------

Kyssiu, zwaz, ze ostatnio NAV zastosowal pomysl racjonalizatorski: pisze pismo zapraszajace na tydzien przed terminem, ale.... dosyla go 1-2 dni przed terminem, tak zeby lezakujacy pacjent w PL nie byl w stanie zorganizowac sobie dolotu na termin.

a może ty pamiętasz ten temat co to żóna przez 12 miesięcy na podtrzymaniu ciązy była
to odnajdziemy gościa to on i to załatwi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok