Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

pozwolenie na pracę ??? - Norwegia

2 Posty
witek327
(witek327)
Wiking
Witam
Mam parę pytań może ktoś podpowie
1- jestem w Norwegii sezonowo od 3 lat średno ok 4 do 8 mc w roku nie pamiętam czy kiedykolwiek załatwiałem pozwolenie z policji czy jest mi ono do czegoś potrzebne ??? pracuję legalnie mam kontrakt konto w banku ale mam tymczasowy nr personalny więc nie wiem ???

2- jak jest z opieka lekarską czy na tymczasowym nr. personalnym taka mi przysługuje gdyby coś mi się stało w Norwegii
Dzięki za podpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
witek327 napisał:
Witam
Mam parę pytań może ktoś podpowie
1- jestem w Norwegii sezonowo od 3 lat średno ok 4 do 8 mc w roku nie pamiętam czy kiedykolwiek załatwiałem pozwolenie z policji czy jest mi ono do czegoś potrzebne ??? pracuję legalnie mam kontrakt konto w banku ale mam tymczasowy nr personalny więc nie wiem ???

2- jak jest z opieka lekarską czy na tymczasowym nr. personalnym taka mi przysługuje gdyby coś mi się stało w Norwegii
Dzięki za podpowiedz

Każda osoba przebywająca na terenie Norwegii dłużej niż 3 miesiące powinna zgłosić się na policję, aby zarejestrować swój pobyt.

W przypadku zatrudnienia i odprowadzania składek zdrowotnych każdy ma prawo do opieki lekarskiej. Fakt posiadania tymczasowego czy stałego numeru personalnego nie ma tu znaczenia.

Więcej informacji: www.multinor.no/kontakt.html
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok