Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Jak znalezc prace sezonowa w Norwegii ?? - Norwegia

Czytali temat:
49 Postów
ania,sylwek rebisz
(ania,sylwek)
Nowicjusz
Mam pytanie,gdzie mozna znalezc prace sezonowa w Norwegii nprzy zbiorach owocow lub warzyw.Jesli ktos pracowal w tej branzy prosze o info.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
norwegia nie jest niestety krajem typowo rolniczym . tzw zagłębie rolnicze na południu w okolicach drammen jest tak obstawione przez polaków i inne mniej liczne narodowości że załapanie się z przypadku to dużo szczęścia
są to raczej stałe ekipy przyjeżdżające co rok a wkręcić się do nich idzie gdy się kogoś tam zna a ktoś inny z jakichs powodów rezygnuje .
mój sąsiad w polsce chcąc wyjechać kolejny raz musi potwierdzac że nie rezygnuje prawie pół roku wcześniej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
W dzisiejszych czasach samemu bez znajomości ...raczej nierealne...
Pozostają jedynie pośrednicy ...mniej lub bardziej uczciwi...
I to naprawdę trzeba się mocno nagimnastykować...
Dużym atutem jest tutaj norweski ... nawet nieudolny, ale zawsze jakiś tam a jeszcze jak się potrafi składnie napisać coś na papierze, to notowania wzrastają...niemniej nie jest to automatyczna przepustka do Norge-raju... .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
ania,sylwek rebisz
(ania,sylwek)
Nowicjusz
Tak z tym norweskim to ciezko mi jakos idzie,jestesmy juz dlugo w norwegii,maz pracuje,a ja szukam i szukam tej pracy,ale cos mi to nie wychodzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
ania,sylwek napisał:
Tak z tym norweskim to ciezko mi jakos idzie,jestesmy juz dlugo w norwegii,maz pracuje,a ja szukam i szukam tej pracy,ale cos mi to nie wychodziSkoro jesteście tutaj i mążpracuje to i pewnie włada jakimś tam norweskim językiem...więc nie widzę problemu byście między sobą powoli zaczęli w tym języku snakać... to jest najłatwiejszy sposób na wspólną naukę tego języka .
W internecie jest dużo stron z fonetyczną wymową języka ...nic tylko włączyć słuchać i powtarzać...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
ania,sylwek rebisz
(ania,sylwek)
Nowicjusz
a mozesz przeslac linki takich stron .bylabym wdzieczna.Maz pracuje w firmie serba i nie zna norweskiego tylko serbski i angielski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
Anastazja :)
(niezapominajka741)
Początkujący
Aniu jeszcze limetka na chomiku.pl ma materiały do nauki . Gdzieś tutaj jest na forum watek z hasłem .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
ADAM LIMANOWSKI
(cruzer)
Wiking
hej.sprubuj poszukac na ZETT.NO jest tam sporo anonsow oraz Sommerjobb.no i jeszcze jedna Landbrukstjenester.no.POWODZENIA
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
ania,sylwek rebisz
(ania,sylwek)
Nowicjusz
dzieki bardzo wszystkim
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok