Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Poczta zgubiła moją paczkę - Norwegia

Czytali temat:
Karol Pitek Jan Maryjan MultiNOR Konsultant Marzena Francuziak Ewa Adam Piotr Ostojski defenderr hei!sandokan Josephvol.2 smith Janusz6811 DeszowaPiosenka Darek1234 (1458 niezalogowanych)
2 Posty
DeszowaPiosenka
(DeszowaPiosenka)
Wiking
Zamówiłam kilka rzeczy przez internet. Dostałam karteczkę, że na poczcie czeka na mnie jedna paczka, więc poszłam po odbiór. Okazało się jednak, że pracownicy poczty nie potrafią jej znaleźć. Sytuacja powtórzyła się 3 razy, w końcu pracowniczka poczty wzięła ode mnie nr telefonu i mieli szukać paczki. Niestety cisza, bo nie znaleźli. Nie wiem jaka jest wartość paczki, poniewać na awizo było tylko moje nazwisko i nr przesyłki, nie było danych nadawcy.
Czy mieliście podobną sytuację? Co robić, skoro paczka rzekomo czeka na odbiór ale jednak nie mogą mi jej wydać, bo zniknęła? Wiem, że w Polsce można otrzymać odszkodowanie w wysokości max 10 razy wartość paczki (ale przecież i tak nie znam wartości), może ktoś się orientuje jak jest tu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów

(Poszukiwacz)
Wiking
zamowilas cos przez internet i nie wiesz jaka to mialo wartosc?
dziwna sprawa , zazwyczaj jak sie cos zamawia to sie za to placi i wie sie ile kosztowalo ale widocznie tu bylo inaczej ;]
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Nadawca musi sie upomniec o swoja paczke. Mialam podobna sytuacje, poskarzylam sie nadawcy, nadawca poszedl na poczte u siebie w kraju dowiedziec sie o co chodzi z przesyka i paczka sie nagle znalazla.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
DeszowaPiosenka
(DeszowaPiosenka)
Wiking
Zamówiłam 4 rzeczy od 4 różnych osób. Wciąż czekam na te paczki, są to przesyłki z zagranicy. Doszła chwilowo tylko jedna, ta która zniknęła, więc niestety nie wiem co dokładnie było w środku.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Piotr Ostojski
(ossto)
Wiking
mozliwe ze PIB wogole nie dostal tej paczki w momencie jak ty po nia poszlas/es, czesto jest tak, ze kierowca wyjezdzajacy z terminalu, nie zauwarzy kontenera ktory powinnien isc do danego pib'a lub go wogole nie bierze bo jest pelen samochod, a w takich wypadkach paczki 3 kategori ida na koncu, a kartka z informacja jest drukowana i dana do dostarczenia w momencie zeskanowania paczki kiedy ona dociera do terminalu glownego dla danego regionu, na twoim miejscu poszedl bym sie spytac o paczke nastepnego dnia....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok