Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

zwrot podatku z norwegi jak to jest w moim przypadku - Norwegia

2 Posty
kamileczek212121
(kamileczek212121)
Wiking
witam wszystkich napewno ten temat już był wałkowany ale chcialbym sie dowiedzieć jak to jest z podatkiem tj ze zwrotem podatku za prace w norwegi. mianowicie w tym roku pracowałem 2 miesiace stycz luty i od paż do konca grudnia wiec jest to 5 miesiecy zarobiłem co swoje podatek został zabrany w wysokości 33 % i oje pytanko jest takie czy jest jakaś szansa na zwrot tego podatku firmy ogłaszaja sie w polsce ze odzyskaja podatek za prace w norwegi i innyc krajach cciałbym sie dowiedzieć jak to jest w moim przypadku na co moge liczyć?? za mieszkanie byo mi potracane z wypłaty tj 3000kr nie wiem jeszcze co napisać bardzo prosze o odpowiedz. jak czegos nie napisałem prosze pisac dopisze dziekuje za odpowiedzi i wyrozumiałosć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
176 Postów
Greg Greg
(Greg1979)
Stały Bywalec
Jesli jest to pierwszy rok Twojej pracy w Norge to mozesz liczyc na standardowy odpis 10%. Calego podatku nie mozesz odzyskac. Jesli kwalifikujesz sie pod pendlera to mozesz dodac koszty podrozy, mieszkania, itd... Wszystko jest napisane na stronach urzedu podatkowego - nawet po polsku. Firmy podatkowe za zrobienie dobrego zeznania biora ok PLN 1000. Jak jestes bystry i z matematyka nie miales problemu to mozesz to samo zrobic sam. Jesli nie to lepiej komus to zlecic.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
kamileczek212121
(kamileczek212121)
Wiking
no niestety pierwszy rok to pracowałem 2 miesiace;?powiedzcie mi jeszcze jedno jakies namiary tutaj na osobe co zna sie na tych papierkach chodzi mi o drammen?? jaki koszt jest pryblizony takiej porady ewentualnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
Rodzaje odliczeń, o jakie możesz się starać, zależą od Twojej sytuacji (np. stanu cywilnego, ilości podróży między Polską a Norwegią itp.). W przypadku rozliczenia za rok 2015 jeszcze nie zostały przedstawione przez Skatteetaten wszystkie warunki i stawki, jeśli jednak chcesz się dowiedzieć jakie odpisy najczęściej przysługiwały w poprzednich latach Polakom pracującym w Norwegii, czytaj tutaj: www.multinor.no/podatki/odwolania.html.
W razie pytań zapraszamy do kontaktu mailowego: info@multinor.no lub telefonicznego: + 47 21 999 409 / +48 58 743 07 53.
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok