Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

sykepenger - Norwegia

299 Postów
noregg
(noregg)
Stały Bywalec
Witam! Pracodawca wczoraj wypisywal mi tilbakemelding til lege (informacje dla lekarza) na tym druku od zwolnienia chcialem zeby jednoczesnie wypelnil czesc D (krav om sykepenger).Jest to pierwsze moje zwolnienie od 22.10.2015 do 06.11.2015 czyli okres 16 dni pracodawcy (po dwudziestu latach pierwsze moje zwolnienie w Norwegii) Za nic w swiecie nie chcial wypelnic tej czesci powiedzial mi ze ja w tym okresie nie pracowalem to za co on ma mi zaplacic. Wie ze ja ide po kontynuacje zwolnienia i wtedy to juz NAV bedzie mi musial placic. Co ja mam z tym pajacem zrobic bo przeciez naleza mi sie pieniadze za te 16 dni i to takie jak bym pracowal ale jemu zal d..e sciska ze on nagina jak glupi a ja nic nie robilem i chce pieniadze (dobrze ze rozumie ze nikt sobie choroby nie wybiera) Macie jakies pomysly bo poki co nie chce toczyc z tym cwanym norem wojny .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów
grzegorz zawadzki
(gllugas)
Nowicjusz
Witam
mam ten sam problem z moim JUŻ byłym szefem.Kutas nie chce wypłacic chorobowego bo twierdzi ze nie należy mi się bo nie pracowałem.Wczoraj wysłałem list polecony z żądaniem wypłaty swiadczenia w terminie do 7 dni.Postraszyłem go dalszymi krokami prawnymi włącznie z ogłoszeniem bankructwa,ale wydaje mi sie ze na tym się nie skończy bo burak idzie w zaparte i zapewne bez pomocy prawnika sie nie obejdzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
Spróbuj wystosować oficjalne pismo, w którym upominasz się o wypłatę. Jeśli pieniądze Ci się należą, nie przebieraj w środkach i zgłoś sprawę do związków zawodowych lub inspekcji pracy.
Zgłoś wpis
2 Posty

(AnnaMakuchowska)
Wiking
Cześć weź te wszystkie papiery i idź do navu powiedz jaki masz problem i oni ci pomogą i zastosuja odpowiednie pismo do niego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(AnnaMakuchowska)
Wiking
Ja w końcu po długich komplikacjach z firmą dostałam pieniądze i z firmy i z navu i dalej jestem na sykmeldinger
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok