WujekJanek napisał:
napisał:
karola084 napisał:
Hej.
Czy do złożenia podania o zasiłek dla bezrobotnych w Norwegii wymagane są" jakies" dokumenty z Polski?
Pani z Nav-u upiera się,że konieczny jest dokument PD-U1.
Do uzyskania świadczenia dla bezrobotnych w Norwegi, jest potrzebny przede wszystkim dokument iż zarobiło się w poprzednim roku podatkowym na terenie Norwegi co najmniej 1,5-G/Brutto i to co do jednego øre.
Inaczej "zimna dupa".
Jeżeli nie masz takiej kwoty wypracowanej, to żadne przeniesienie z EU, niema racji bytu w tym konkretnym przypadku.
Dla jasności przepisów, proszę zapoznać się z odnośnymi przepisami co do tego konkretnego tematu.
Wszystkie dokumenty w tej sprawie, są już zawarte na stronach NAV, w niektórych przypadkach, nawet w języku polskim.
Wystarczy jedynie cierpliwie i ze zrozumieniem tekstu czytać odpowiednie dokumenty dotyczące tej konkretnej kwestii.
Powodzenia w dążeniu do poznania bezpośredniej prawdy w tym konkretnym prawnym temacie.
"...w poprzednim roku podatkowym..." ???
No ja rozumiem, ze nalezy upraszczac i pisac obrazowo 8aby bylo zrozumiale) ale ty upraszczajac zamotales i przeklamales, a do tego pominales druga, bardzo wazna opcje...Co konkretnie zamotałem, a tym bardziej przekłamałem?
"w poprzednim roku podatkowym", to dokładnie to samo, co na dzień dzisiejszy, w roku 2014. o ile ktoś chciałby starać się o zapomogę w tym roku czyli 2015.
Jakie tu widzisz zakłamanie lub uproszczenie?
Natomiast całkowicie nie rozumiem już tego stwierdzenia, że "pominąłem drugą bardzo ważną opcję". Proszę oświeć mnie o jakąż to opcję chodzi?
Będę naprawdę wdzięczny jeżeli dowiem się czegoś nowego i tym samym ważnego.
Wszak forum nie tylko służy jak mniemam do plucia na innych , również od czasu do czasu powinno służyć również do zdrowej edukacji niedouczonych kmiotów, by innym żyło się lepiej.
Pozdrawiam i czekam na konstruktywną edukację.