Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

zasiłek dla bezrobotnych - Norwegia

Czytali temat:
Przemyslaw Chmielewski Bartek Michalski Albi Mazurek K T Krystian Kozyra Kasia Tłumacz MultiNOR Konsultant P. H. Kasia K Ewa Adam cysiek33 justyna2 (988 niezalogowanych)
6 Postów
justyna2
(justyna2)
Wiking
mam pytanie czy można pobierać zasiłek dla bezrobotnych w Norwegii i przebywać w tym czasie w Polsce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
oczywiście, przecież czy tu czy tam dalej jesteś bezrobotna, czyli nic nie oszukujesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
justyna2 napisał:
mam pytanie czy można pobierać zasiłek dla bezrobotnych w Norwegii i przebywać w tym czasie w Polsce

Mozesz w dwoch przypadkach, pierwszym legalnym jesli otrzymasz vedtak z NAV Lokalt na utenlandsopphold.

W drugim nielegalnym jesli potrafisz sprawic aby komputer z ktorego meldekort wyslesz mial norweskie IP.

A w trzecim zglaszasz iz jedziesz na urlop do Polski w NAV Lokalt i w czasie urlopu niepobierasz swiadczenia a kontynuujesz gdy powrocisz a o czas w ktorym nie pobierasz przedluza ci okres maksymalny pobierania.

@jasta102: Nie ma sensu sprawiac by malutcy zasilkow nie pobierali, trzeba ich kierowac w prost do zrabowanego przez socjalistow kapitalu. Im wiecej osob bedzie pobieralo tym szybciej socjalizm w Norwegii upadnie. Innej opcji na upadek socjalizmu, poniewaz norski nigdy nie zmadrzeja w wiekszej ilosci niz 25 % glosujacego spoleczenstwa choc najczesciej ilosc myslacych jest duzo nizsza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
justyna2 napisał:
--------------
Jezuuuuuuuuu.............trzymajta mnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
Oczywiście, jest to możliwe. Więcej o eksporcie znajdziesz tutaj:

www.multinor.no/zasilek-dla-bezrobotnych/eksport-zasilku.html
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok