Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

praca w ciąży na 50% - Norwegia

Czytali temat:
Tomasz Szewczyk eivind T.A Jon Doe *** *** Kasia Tłumacz MultiNOR Konsultant Kasia K *Michal M rafal25 nowa135 Andzika (843 niezalogowanych)
4 Posty
nowa135
(nowa135)
Wiking
Witam, mam pytanie odnośnie pracy w ciązy na 50%, tzn pracuje na 100% i mam kontrakt na stałe. Obecnie jestem na początku szóstego miesiąca ciąży ale nie mam siły pracować już tak jak do tej pory (praca w przetwórni ryb). Rozmawiałam już z przełożonym o zmianie pracy na 50% i nie maja nic przeciwko tylko moje pytanie jest takie, jeśli zacznę pracować w formie 50% to jak jest z zarobkami tzn drugie 50% dopłaca nav?? Czy jak to jest? czy mogę się w navie ubiegać o dopłatę i jak wtedy będzie wyglądało moje maciezyńskie.... z góry dziekuje za odpowiedzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Jeżeli pójdziesz na 50% na własne życzenie, to nikt nie dopłaca do twojej pensji. Po prostu zarabiasz wtedy tylko 50%. Jeżeli dostaniesz zwolnienie lekarskie na 50%, to wtedy dostajesz 50% pensji + 50% chorobowego, czyli twoje zarobki są bez zmiany.
Moja rada - idź do lekarza., może da ci zwolnienie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Możesz sie ubiegać o dopłatę, ale to sie inaczej nazywa
Chodzi o svangerskapspenger.
Jeżeli jesteś zdrowa, ale charakter twojej pracy moze spowodować uszkodzenie płodu, to możesz otrzymać to świadczenie.
Warunkiem jest np. ciężka fizyczna praca lub kontakt z chemikaliami.
Musisz mieć zaświadczenie od lekarza.
Możesz pracować na 5o% wtedy otrzymasz graderte svangerskapspenger.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok