Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

powrót do polski po utracie pracy - Norwegia

32 Posty

(dariuszkrzewiak)
Nowicjusz
witam wszystkich.mam male pytanko?stracilem prace po 3 latach i chce wrócic na stale do Polski .czy jest jakas taka opcja otrzymania 3 zasilków jednorazowo jesli wracam na stałe do kraju?znajomy mój podsunął mi taki pomysł i chcialbym sie dowiedziec ile w tym prawdy poniewaz jeszcze sie nie zarejestrowalem w NAV.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
32 Posty

(dariuszkrzewiak)
Nowicjusz
dariuszkrzewiak napisał:
witam wszystkich.mam male pytanko?stracilem prace po 3 latach i chce wrócic na stale do Polski .czy jest jakas taka opcja otrzymania 3 zasilków jednorazowo jesli wracam na stałe do kraju?znajomy mój podsunął mi taki pomysł i chcialbym sie dowiedziec ile w tym prawdy poniewaz jeszcze sie nie zarejestrowalem w NAV.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Kochane Polaki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
639 Postów
Josef Satan
(Satan)
Wyjadacz
dariuszkrzewiak napisał:

Popros o dziesiec zasilkow i poszalej z calego serca dlaczego jestes taki skromny jak mysza w kosciele?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
639 Postów
Josef Satan
(Satan)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
Kochane Polaki

Nie kochaj ich tak mocno bo sily zabraknie na nienawisc
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
dariuszkrzewiak napisał:

Nie ma w tym nic prawdy. Twój znajomy to mitoman.
Na temat zasiłków wszystko jest napisane na stronie Nav, nawet po polsku.

Jeżeli wypracowałas odpowiednio wysoką kwotę, to możesz otrzymać zasiłek nawet na 104 tygodnie. Nav oblicza średnią godzin oraz średni miesięcznie dochód i z tego potem wyliczany jest zasiłek, wynosi 62,4 % tego wlasnie średniego dochodu.
Jest opcja przeniesienia zasiłku do jednegonz krajów unii, ale tylko na trzy miesiące.
Nie ma opcji pobrania zasiłku jednorazowo za okres dłuższy niz dwa tygodnie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
dariuszkrzewiak napisał:
po 3 latach i chce wrócic na stale do Polski .
jak już wyczeźwiejesz po pysznej polskiej wudce
to poczytaj
Jakie kraje są najbardziej przyjazne dla emigrantów zarobkowych? Odpowiedzi na to nurtujące pytanie dostarcza najnowsze badanie HSBC.

Czytaj więcej na praca.interia.pl/praca-za-granica/news-r...;utm_campaign=chrome
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
dariuszkrzewiak napisał:

nie do końca twój kolego wie o co chodzi, zresztą po trzech latach to wypadałby samemu wiedzieć jak znaleźć takie rzeczy lub wiedzieć kogo zapytać.

to jest wsio opisane, jak sobie nie radzisz to zostaje borys :

www.nav.no/no/Person/Arbeid/Dagpenger+ve...%98S-land.247352.cms
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Mysle ze "kolega" cos gdzies uslyszal, ale juz zrozumiec nie zrozumial, a na koniec wszystko jeszcze poplatal.
Polakom nie przysluguje zadne "potrojne" jako swego rodzaju nagroda za to, ze opuszczaja Norwegie. Pomysl tem mozna uznac za humoreske. Gdzies jednym uchem kolega uslyszal zapewne, ze w scisle okreslonych sytuacjach istnieje mozliwosc pobierania zasilku bedac poza granicami Norwegi i jest to mozliwe wlasnie przez 3 miesiace.

A juz jakie byly tory myslowe kolegi, ze z tegoz punktu doszedl do tak przezabawnej konkluzji??? Nie mi to osadzac... Od tego sa fachowcy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
WujekJanek napisał:
Mysle ze "kolega" cos gdzies uslyszal, ale juz zrozumiec nie zrozumial, a na koniec wszystko jeszcze poplatal.
Polakom nie przysluguje zadne "potrojne" jako swego rodzaju nagroda za to, ze opuszczaja Norwegie. Pomysl tem mozna uznac za humoreske. Gdzies jednym uchem kolega uslyszal zapewne, ze w scisle okreslonych sytuacjach istnieje mozliwosc pobierania zasilku bedac poza granicami Norwegi i jest to mozliwe wlasnie przez 3 miesiace.

A juz jakie byly tory myslowe kolegi, ze z tegoz punktu doszedl do tak przezabawnej konkluzji??? Nie mi to osadzac... Od tego sa fachowcy.

---------
Indolencja Polaków w N w sprawach elementarnych jest przygnebiajaca. Czekam na pytanie: w jaką stronę odkreca się kran w zlewie.....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok